تولید حدود ۲۷ میلیون تن سبزی و صیفی در فضای باز مزارع در سال زراعی ۹۹-۹۸ برآورد شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دیدهبان امنیت غذایی به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی معاونت امور زراعت ضمن بیان این مطلب، افزود: این برآورد تولید در سال زراعی گذشته از سطح زیرکشت حدود ۸۳۰ هزار هکتار اراضی انجام شده است.
حسین اصغری گفت: تولید ۲۷ میلیون تن سبزی و صیفی با اولویت نیاز داخل صورت میگیرد و در این حوزه هیچ نیازی به واردات نداریم و جزو صادرکنندگان این محصولات نیز هستیم.
وی با بیان این که در سال گذشته ۳.۵ میلیون تن سبزی و صیفی از کشور صادر شد، اظهار داشت: این میزان صادرات سبزی و صیفی بیش از ۱.۲ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته است.
اصغری ادامه داد: عمده صادرات این محصولات به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و روسیه و کشورهای اوراسیا و حاشیه خلیج فارس صورت میگیرد هرچند برخی از محصولات سبزی و صیفی نیز روانه بازارهای ترکیه و آلمان میشود.
وی درباره تولید پیاز و سیبزمینی گفت: در سال زراعی ۹۹-۹۸ نزدیک به ۳.۳ میلیون تن پیاز و ۵.۵ میلیون تن سیبزمینی از اراضی کشاورزی برآورد تولید داشتهایم.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی، سطح زیرکشت پیاز را ۶۸ هزار هکتار و سطح زیرکشت سیبزمینی را ۱۴۹ هزار هکتار عنوان کرد.
وی افزود: میزان برآورد تولید گوجهفرنگی و خیار در سال زراعی گذشته به ترتیب ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن و یک میلیون و ۲۶۰ هزار تن بوده است.
اصغری اظهار داشت: کشاورزان، گوجهفرنگی را از سطح ۱۳۰ هزار هکتار و خیار را از سطح ۴۵ هزار هکتار اراضی برداشت کردهاند.
وی در عین حال یادآور شد که سطوح کشت خیار به منظور صرفهجویی در مصرف آب در حال انتقال از فضای باز به فضای گلخانهای است.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی معاونت امور زراعت گفت: در مدت یاد شده یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن خربزه از ۷۵ هزار هکتار و ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن هندوانه از ۹۹ هزار هکتار مزارع فضای باز پیشبینی تولید داشتهایم.
به گفته وی ۵۰ هزار تن سایر محصولات جالیزی نیز از یک میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار برداشت شده است.
اصغری برداشت سایر سبزیجات را ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن از ۱۹۸ هزار هکتار زمین کشاورزی برآورد کرد.
ثبت دیدگاه