به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، حبیب اسداللهنژاد روز شنبه درباره وضعیت تولید گوشت مرغ در ماه مبارک رمضان افزود: امسال برای شب عید و ایام نوروز میزان جوجهریزی در سطح کشور بین ۱۳۵ تا ۱۴۰ میلیون قطعه بوده است و برای ماه مبارک رمضان جوجهریزی لازم انجام شده تاجایی که وزارت جهاد کشاورزی متعهد شده است که نهادههای موردنیاز را تأمین کند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور تصریح کرد: بنابراین برای ماه مبارک رمضان مشکلی در تأمین نداریم و ذخایر خوبی وجود دارد.
وی با بیان اینکه مرغ با نرخ مصوب دولتی به کشتارگاه عرضه میشود اظهارداشت: علت بالا بودن قیمت گوشت مرغ در بازار بهدلیل کمبود گوشت مرغ در برخی استانها و تراکم بالا در استانهای تولیدکننده و معین است.
اسداللهنژاد گفت: ما اعلام آمادگی کردیم که در صورت موافقت دولت مرغ زنده از استانهای معین به استانهای دیگر از سوی اتحادیههای استانهای مقصد و مبدا صورت گیرد و نظارت توسط وزارت جهاد کشاورزی و صمت انجام شود. بهطور مثال استان قزوین بهعنوان یک استان معین هر کیلوگرم مرغ را ۱۵۰۰ تومان کمتر از نرخ مصوب میفروشند و خواستار انتقال مرغ زنده به استان تهران هستند زیرا بهدلیل فاصله کم استانی مشکلی پیش نمیآید.
وی ادامه داد: استانهای شمالی کشور قطب تولید مرغ زنده هستند. یعنی مصرف روزانه استان گیلان ۲۰۰ تن است اما تولید روزانه این استان ۵۰۰ تن است بنابراین نیاز این استان در تعطیلات نوروز تامین است حتی جوجهریزی در استانهای خراسان رضوی، فارس و اصفهان نیز بیش از نیاز استانی است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: البته سرانه مصرف گوشت مرغ بهدلیل گرانی گوشت قرمز و ماهی افزایش یافته اما میزان تولید نیز متناسب با مصرف رشد داشته است.
وی اظهار داشت: دولت ذخایر خوبی در گوشت مرغ منجمد دارد که با نرخهای مصوب عرضه میشود اما بهدلیل تولید فراوان در ماه مبارک رمضان نگران مازاد تولید هستیم زیرا بهدلیل تکمیل ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام امکان عدم خرید مازاد مرغ از سوی این شرکت احتمال دارد.
افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی هزینههای تولید مرغ زنده
اسداللهنژاد افزود: با توجه به افزایش قیمت جوجه یکروزه بین ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان، حمل و نقل، دارو و واکسن هزینههای تمام شده تولید بین ۱۵ تا ۲۰ درصد نسبت به قیمت مصوب ۳۱ هزارتومانی دولت افزایش یافته است اما تولیدکنندگان مرغ را با قیمت مصوب عرضه میکنند.
به گزارش ایرنا، طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سالانه حدود ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و عرضه میشود.
سازمان دامپزشکی کشور نیز برای تأمین گوشت مرغ استانهای کشور و جلوگیری از گران فروشی در سطح بازار اعلام کرد که در ایام تعطیل نوروز نیز در هر استان یک تا دو کشتارگاه فعالیت خواهند داشت.
این در حالیست که در برخی استانهای کشور از جمله استانهای گیلان، مازندران، تهران و البرز گفتهها حاکی از آن است که در روزهای پایانی سال از ۲۵ اسفندماه تاکنون گوشت مرغ با کاهش عرضه میشود و فروشگاهها با کمبود روبرو هستند بهطوریکه برخی شهروندان گوشت مرغ را با قیمتهایی بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان خریداری میکنند.
در حالی که نرخ مصوب گوشت مرغ برای مصرفکنندگان کیلویی ۳۱ هزار تومان است.
ثبت دیدگاه