به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، دکتر سید جواد ساداتی نژاد در جلسه قرارگاه امنیت غذایی با اشاره به بارگزاری به موقع نهادههای دامی بر روی سامانه بازارگاه، افزود: از ظرفیتهای استانها برای توزیع سریعتر نهادههای دامی استفاده کنید.
وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم تدابیر لازم برای تسریع در بازاررسانی و حمل و نقل سبزی و صیفی به منظور کاهش قیمتها در بازار تأکید کرد.
طبق آمارهای موجود نیاز سالانه شکر کشور حدود ۲.۲ تا ۲.۳ میلیون تن است که از این میزان بخش عمده در داخل کشور تولید و بخشی از محل واردات برای تأمین ذخایر تأمین میشود.
سال گذشته (۱۴۰۰) ۷ میلیون تن چغندرقند (۱.۴ میلیون تن چغندر پاییزه و حدود ۵.۵ میلیون تن چغندرقند بهاره ) در کشور تولید شد که انتظار میرفت، نزدیک ۹۵۰ هزار تن شکر استحصال و تولید شود همچنین از تولید نیشکر، حداقل یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن شکر در کشور تولید خواهد شد.
اکنون سرانه مصرف شکر در ایران بیش از ۲۷ کیلوگرم است درحالی که سرانه مصرف آن در دنیا ۲۵ کیلوگرم است.
استان آذربایجان غربی با سطح زیر کشت ۳۴ هزار هکتار چغندر و تولید یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن، اولین و بزرگترین تولیدکننده چغندرقند در کشور است و پس از آن استانهای خراسان رضوی، کرمانشاه، همدان و لرستان در رتبههای بعدی قرار دارند.
به ازای هر هکتار چغندرقند ۱۱ هزار متر مکعب آب مصرف و از ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر و نیشکر در کشور، محصولات چغندر و نیشکر تولید میشود.
از ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندرقند کشور، ۴۸ هزار هکتار آن به صورت آبیاری تحت فشار میکرو و نوار تیپ است و سال گذشته (۱۴۰۰) مقرر شد با استفاده از ظرفیت کارخانهها و ارائه تسهیلات، ۵۲ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شوند.
براساس مصوبه این شورا سال ۱۴۰۰ قیمت هر کیلوگرم چغندرقند یک هزار و ۴۷۵ تومان تعیین شد درحالی که قیمت واقعی این محصول با توجه به هزینههای تمام شده تولید، یک هزا رو ۸۷۵ تومان باید باشد تا کفاف هزینههای تولید را بدهد.
ثبت دیدگاه