حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 17 شوال 1445 Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4548 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
توسعه مدیریت مشارکتی آب در شرکت‌های تعاونی تولید روستایی
25 اردیبهشت 1401 - 19:30
شناسه : 11714
5
مراد محمدی، معاون توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام‌های بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی از توسعه مدیریت مشارکتی آب در شرکت‌های تعاونی تولید روستایی با شرایط موجود کمبود آب در بخش کشاورزی خبر داد و گفت: مشارکت بهره‌برداران در مدیریت آب می‌تواند تأثیر بسزایی در توسعه پایدار کشاورزی و استفاده بهینه از منابع آبی داشته باشد.
ارسال توسط : منبع : پات
پ
پ

 

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، مراد محمدی، معاون توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام‌های بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی با تأکید بر دانش مردم محلی و توانمندسازی آنان، افزود: این توانمندسازی باید به نحوی باشد که خودشان ارزیابی، تجزیه و تحلیل و برنامه‌ریزی کنند و با بهره‌گیری از نیروهای دولتی و انجام کار مشارکت گروهی و برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری از پایین به بالا می‌توان به توسعه دست یابیم.

وی تصریح کرد: اگر عرصه مشارکت بهره‌برداران فراهم شود آن‌ها قادر خواهند بود به گونه‌ای موفقیت آمیز بخش قابل توجهی از نیازهای توسعه ای خود را با ابتکار و همت خود تأمین و مرتفع کنند.

وی با بیان اینکه باید در شرایط موجود نقش حمایت، نظارت و ظرفیت‌سازی را به خوبی ایفا کنیم، یادآور شد: این مهم در خصوص مدیریت پایدار آب که بهره‌گیری از مشارکت کشاورزان در تمامی مراحل برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و بهره‌برداری پروژه‌ها در قالب الگوهای نظام بهره‌برداری می‌تواند در مدیریت بهینه آب تأثیر بسزایی داشته باشد.

محمدی ادامه داد: بهره‌گیری از منابع طبیعی مانند آب و زمین به عنوان دو عامل اصلی در بخش کشاورزی، در گرو وجود نظام‌های بهره‌برداری کارا و مؤثر است و مشارکت و هم‌افزائی دولتی سازمان‌های مربوط به آب و کشاورزی در کنار بهره برداران بخش کشاورزی، بدون شک سهم عمده‌ای را در افزایش بهره‌وری و تولیدات کشاورزی ایفا می‌کند.

به گفته‌ وی، بر اساس شیوه نامه توسعه مدیریت مشارکتی آب به همراه شرح خدمات در آب‌های سطحی و زیرزمینی که با راهبری این معاونت و صاحب نظران و نمایندگان وزارت نیرو و معاونت آب و خاک تنظیم و توسط وزیر جهادکشاورزی و نیرو جهت اجرا ابلاغ شد، کارگروه مشترک مدیریت مشارکتی آب با حضور نمایندگان معاونت آب و خاک وزارتخانه و شرکت مدیریت منابع آب ایران در سطح ملی و استان‌ها فعال خواهد شد.

محمدی در ادامه گفت: با توجه به اهمیت درنظر گرفتن مدیریت توامان آب و زمین، فراگیرترین الگوی نظام بهره‌برداری کارآمد توامان آب و زمین، نظام بهره‌برداری شرکت‌های تعاونی تولید روستایی است.

معاون توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام‌های بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ادامه داد: در واقع شکل‌گیری نظام‌های بهره‌برداری یک شرکت تعاونی تولید روستایی با هدف تغییر در نظام تولید با مدیریت توامان آب و زمین انجام می‌شود.

به گفته‌ وی، شرکت‌های تعاونی تولید روستایی نوعی نظام بهره‌برداری با هدف بهره برداری از منابع آب و خاک و جلوگیری از خرد شدن، یکپارچه سازی اراضی و توسعه مکانیزاسیون و استفاده از ابزار و ماشین‌آلات جدید کشاورزی در جهت به‌زراعی و افزایش بهره وری براساس قانون تعاونی کردن تولید و یکپارچه شدن اراضی تشکیل می‌شوند و دفتر نظام‌های بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی در پی تحقق مدیریت مشارکتی آب در قالب نظام‌ها و الگوهای حقوقی و قانونمند کشاورزی (نظام‌های توامان آب وزمین ) در سال گذشته 127 واحد مدیریت مشارکتی آب در شرکت‌های تعاونی تولید روستایی تشکیل شده است.

وی یادآور شد: در سال 1400 حداقل 100 واحد دیگر تشکیل خواهد شد، این وظیفه‌مندی در الگوهای نظام بهره‌برداری کشاورزی در قالب گروه‌های هم‌آب و نیز بخش‌های مدیریت آب تشکل‌های نظام بهره‌برداری دنبال می‌شود.

محمدی افزود: این گروه‌ها و بخش‌ها می‌توانند به عنوان بازوی اجرایی نظام حکمرانی آب در کشاورزی قلمداد شوند.

وی با بیان اینکه 168مورد قرارداد بهره برداری، توزیع وانتقال آب با شرکت‌های آب منطقه‌ای در سطح شهرستان‌ها منعقد شده است، افزود: البته هم زمان پروژه‌های امور زیر بنایی مانند تجهیز و نوسازی اراضی، گسترش سامانه‌های آبیاری نوین، توسعه مکانیزاسیون متناسب با منطقه، تدارکات کافی و کیفی و به موقع نهاده‌ها، تأمین ارقام بذری مناسب، آموزش و ترویج، توسعه کشاورزی هوشمند، تکمیل زنجیره تولید و ارزش از طریق توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در الگوهای نظام بهره برداری پیگیری شده است.

معاون توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام بهره‌برداری تصریح کرد: تکنیک ارتباط و گفتگو با کشاورزان نقش تعیین‌کننده در پایداری و توسعه آن خواهد داشت و استفاده مؤثر و پایدار از سرمایه گذاری‌های بعمل آمده در توسعه منابع آب و خاک کشور در گروی این است که کشاورزان و جوامع محلی به معنی واقعی کلمه به آن احساس نیاز داشته و فرصت مشارکت فعال در فرآیند برنامه‌ریزی، تصمیم‌گیری و اجرا را داشته است.

وی یادآور شد: چارچوب عمومی ایجاد تحولی کیفی یا نرم‌افزاری در ساختار کشاورزی ایران از طریق نهادمندی نظام‌های بهره‌برداری بهینه و مناسب در جهت ارتقاء عملکرد و توسعه کشاورزی و توسعه روستایی دارای مقدورات و محدودیت‌های زیادی به ویژه در سطح ملی و محلی است که باید با اتخاذ سیاست‌ها و خط مشی‌های مناسب در جهت ایجاد و یا تقویت مقدورات و مقابله با محدویت‌ها در همه سطوح به رفع آن‌ها همت گماشت. این فرآیند، دستاورد نهایی در شکل‌گیری و ایجاد نظام‌های بهره‌برداری نوین محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به مسائل مطرح شده، انجام این پروژه می‌تواند از جنبه‌های مختلفی، با توجه به اهداف شرکت‌های تعاونی تولید روستایی در خصوص حفظ منابع آب و خاک، افزایش تولید، حل مشکلات خردی و پراکندگی اراضی، کمک به خودکفایی محصولات کشاورزی و دامی، کاهش هزینه‌ها، افزایش درآمد و رفاه بهره‌برداران و در نهایت شرکت‌های تعاونی تولید روستایی منشاء ایجاد تحول و توسعه فنی و اقتصادی در ابعاد مختلف در منطقه و در بخش کشاورزی است. می‌تواند حایز اهمیت باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.