حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 16 شوال 1445 Wednesday, 24 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4548 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
جنبه تجاری نداشتن صید ترال در فعالیت‌های مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی
19 مهر 1400 - 20:16
شناسه : 9446
8
رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: تحقیق و بررسی درباره میزان ذخایر، تعیین زمان و مکان مناسب صید و بهره‌برداری اصولی از منابع آبزی در خلیج فارس و دریای عمان با روش صید «ترال کف» جنبه تجاری ندارد.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، محمود بهمنی درباره شروع گشت تحقیقاتی بررسی وضعیت ذخایر کف‌زی در آب‌های استان سیستان و بلوچستان منطقه چابهار که تحت عنوان شروع مجدد صید ترال کف مطرح شد، افزود: مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور براساس اساسنامه خود وظیفه تحقیق و بررسی درباره حیات گونه‌های مختلف (اعم از جانوری و گیاهی)، تحقیق و بررسی درباره میزان ذخایر، تعیین زمان و مکان مناسب صید و بهره‌برداری اصولی و منطقی از منابع آبزی، تحقیق و بررسی درباره ادوات و آلات صید و شناورهای صیادی، معرفی مناسب‌ترین روش استفاده از آنها، تحقیق درباره روش‌های تکثیر و پرورش آبزیان واجد ارزش شیلاتی را برعهده دارد.

رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با بیان اینکه این مؤسسه با قدمت بیش‌ از یکصد سال پژوهش در کشور، نقش مهم و اساسی را در توسعه شیلات کشور داشته‌ است، اظهار داشت: به‌طور مسلم توسعه شیلات، در طی چهار دهه گذشته منجر به افزایش تولیدات شیلاتی از حدود ۳۵ هزارتن در پیش از انقلاب به بیش از ۱.۲ میلیون تن فعلی شده است.

بهمنی تصریح کرد: از مهم‌ترین پروژه‌هایی که طی سی سال گذشته به‌طور مداوم و سالانه انجام‌گرفته، پروژه بررسی وضعیت ذخایر کف‌زی در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عمان می‌باشد که بخشی از نتایج انجام این پروژه شامل معرفی گونه‌های جدید برای صید، معرفی گونه‌های کمتر برداشت ‌شده، تعیین فصول صید برای گونه‌های مهم اقتصادی، تعیین میزان تغییرات در فراوانی گونه‌های مختلف و تعیین ممنوعیت‌های زمانی و مکانی صید برای معرفی گونه‌‌ها است.

این مقام مسئول، تأکید کرد: نتایج این گشت تحقیقاتی به‌عنوان یک فعالیت حاکمیتی، پایداری در برداشت از ذخایر آبزی و پایداری اشتغال‌های ایجادشده در این بخش را در طی این سال‌ها رقم زده‌است. با توجه به حجم بالای تنوع گونه‌ای آبزیان کف‌زی در خلیج‌فارس و دریای عمان، گشت تحقیقاتی مذکور با صید ترال کف انجام می‌گیرد و به‌دلیل مدت زمان کوتاه تور کشی (حداکثر یک ساعت)، نه تنها خسارت زیست‌محیطی را در بر ندارد، بلکه به هیچ عنوان جنبه تجاری نخواهد داشت.

ذکر این نکته لازم است که گشت تحقیقاتی مذکور با شناور تحقیقاتی فردوس یک در ایستگاه‌های ثابت از اعماق ۱۰ تا ۱۰۰ در طول سواحل خلیج فارس و دریای عمان به شرح زیر انجام می‌شود:

۱- آب‌های دریای عمان در استان سیستان و بلوچستان حداکثر ۲۵ روز

۲- آب‌های استان هرمزگان حداکثر ۳۰ روز

۳- آب‌های استان بوشهر حداکثر ۲۵ روز

۴- آب‌های استان خوزستان حداکثر ۱۵ روز.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.