به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، صفدر نیازی شهرکی در حاشیه بازدید از طرحهای آب و خاک شهرستان شیروان در خراسان شمالی اظهار کرد: اجرای طرح آبیاری هوشمند در ۱۶ مزرعه توسط هشت شرکت دانشبنیان، دانشگاه صنعتی اصفهان و شیراز زیر مجموعه مرکز تحقیقات کشاورزی اجرا میشود که پس از کسب نتایج لازم در سایر اراضی نیز عملیاتی خواهیم کرد.
وی افزود: با ارایه این طرح، راندمان آبیاری به بیش از ۹۵ درصد میرسد که هدف از اجرای این روش نوین تنها ارتقای بهرهوری نیست بلکه با توجه به سنجش فاکتورهای مختلف از جمله نیاز آبی گیاه، تعداد نوبتهای آبیاری و شرایط دمایی، میزان تبخیر آب به ریشه گیاه خواهد رسید.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در اجرای این طرح ابزارهای دقیقی در خاک برای سنجش میزان رطوبت و همچنین ابزاری برای تغییرات دمایی نصب خواهد شد و آب مورد نیاز گیاه با توجه به نیاز تأمین میشود.
تجهیز یک سوم اراضی کشور به سامانه آبیاری نوین
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه یک سوم اراضی کشور تاکنون مجهز به سامانههای آبیاری نوین شده است، گفت: از مجموع هشت میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشور، ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار مجهز به سامانههای آبیاری نوین است.
وی افزود: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از این میزان در دولت سیزدهم اجرا شده است و مابقی نیز توسط بهرهبرداران اجرا میشود.
نیازی امنیت غذایی را مهمترین اولویت جهان دانست و افزود: تغییرات آب و هوایی و کاهش بارشها امنیت غذایی را تهدید میکند و اینک وزارت جهاد کشاوری پایداری تولید را در برنامه اصلی خود قرار داده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اینک منابع آب و خاک با محدودیت مواجه است که تلاش میکنیم در حوزه آب راندمان را با روشهای مختلف بالا ببریم تا پایداری تولید داشته باشیم.
وی با بیان اینکه راندمان آبیاری در گذشته ۳۰ درصد بوده است، افزود: این شاخص با اجرای طرحهای نوین به ۴۶ درصد رسیده است و از این پس نیز این طرحها با برنامهریزی در دستور کار قرار میگیرد.
نیازی شهرکی بر بتنی کردن کانالهای آب و لولهگذاری نیز تأکید و خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۸۰ هزار کیلومتر از کانالهای کشاورزی به این زیرساخت تجهیز شده است و مابقی نیز در سالهای آتی اجرا میشود.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از برنامههای وزارتخانه کاهش تبخیر آب از سطح اراضی است که در این خصوص نیز طرحهای زیرسطحی در دست اجراست و همچنین تلاش میشود تا با کشاورزی اصولی و علمی اکسیژندهی به گیاه افزایش یابد.
کم آبی یک سوم اراضی کشور
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اینک حدود یکسوم اراضی آبی کشور با کمآبی مواجه است چرا که خشکسالی باعث کاهش دبی آبی در چاهها و قناتها شده است و چشمهها نیز کم آب و یا خشک شدهاند.
وی تصریح کرد: در گذشته نوع بارندگی از برف به سمت باران رفته است و همچنین پراکنش باران نیز بیشتر غیرمفید برای بخش کشاورزی و بیموقع شده است.
نیازی خاطرنشان کرد: ۵۶ درصد اراضی کشاورزی کشور به طور میانگین به آبهای زیرزمینی وابسته است که با کاهش سفرههای زیرزمینی با چالش مواجه شدهایم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در سفر ۲ روزه به خراسان شمالی از طرحهای آب و خاک استان بازدید خواهند کرد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی توسعه آبیاری هوشمند را از اولویتهای وزراتخانه دانست و گفت: ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی کشور به آخرین روش علمی آبیاری مجهز شد.
ارسال توسط : sfoods منبع : پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی
ثبت دیدگاه