حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 23 جماد أول 1445 Tuesday, 5 December , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4102 تعداد نوشته های امروز : 3 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
وزارت جهاد کشاورزی، فاقد اختیار مؤثر در امر تنظیم بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی
24 آبان 1402 - 13:21
شناسه : 19562
2
وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر به صورت توأمان مسئولیت تولید و تنظیم بازار انواع محصولات دام و طیور و کشاورزی را در سطح کشور برعهده دارد. این وزارتخانه از ابتدا با تولید عجین بوده و ابزارهای نظارت و راهبری تولید را کم و بیش در اختیار دارد.
ارسال توسط : نویسنده : دکتر محمودرضا عیسی‌خانی
پ
پ

اما در رابطه با وظیفه تنظیم بازار محصولات کشاورزی و غذایی، تاکنون اختیارات لازم برای تصمیم‌گیری قاطع و حتی نیروی انسانی و اعتبارات لازم برای این امر خطیر برای وزارت جهاد کشاورزی مهیا نشده و این چرخه معیوب، اثرات منفی زیادی بر بخش تولید در بخش کشاورزی هم گذاشته است.

به عنوان نمونه، مهم‌ترین وظیفه معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی، بحث تولید، زمینه‌سازی و نظارت بر تولید انواع محصولات پروتئینی سالم است که این امر در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات فراوان در بازار ارز و مشکلات پیش آمده در زمینه تأمین نهاده‌های تولید، دچار نوسانات فراوانی شده و مشکلات زیادی برای دامداران و مرغداران و حتی مصرف‌کنندگان بوجود آمده است.

به طور کلی بایستی بخش بازرگانی در خدمت تولید باشد و این در حالی است که در سالیان اخیر به دفعات شاهد بوده‌ایم که مشکلات بخش بازرگانی به طور مستقیم بر تولید در بخش کشاورزی تأثیرگزار بوده و مشکلاتی را در رابطه با تأمین امنیت غذایی پایدار ایجاد کرده و حتی در برخی موارد مسؤلان را ناگذیر به اتخاذ تصمیماتی نموده که در نهایت به ضرر تولید و تولیدکننده تمام شده است.

به منظور حمایت واقعی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در اولین قدم باید اختیار کامل قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی براساس قیمت تمام شده و قابلیت تطبیق داده شدن با نوسانات موجود در قیمت تمام شده تولید توسط کشاورزان و دامپروران، به وزارت جهاد کشاورزی واگذار گردد و موانع موجود در تصویب و ابلاغ تصمیمات شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی که براساس قانون تشکیل شده، برداشته شود.

جالب این است که در حال حاضر در نهادهای بالادستی که در آن‌ها برای بخش کشاورزی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی تصمیم می‌گیرند، حضور نمایندگان بخش کشاورزی، حضوری حداقلی است و ایشان تأثیر اندکی در تصمیمات نهایی دارند زیرا کارشناسان سایر دستگاه‌ها هم متقاعد شدن‌شان سخت می‌باشد و هم شناختی نسبت به فرآیند و مشکلات تولید در بخش پیچیده کشاورزی و دام و طیور کشور ندارند و تنها از دید دستگاه مطبوع خود به موضوع نگریسته و تصمیمات خود را اتخاذ می‌نمایند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.