حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 12 شوال 1445 Saturday, 20 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4531 تعداد نوشته های امروز : 4 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
پایداری تولید، خط قرمز وزارت جهاد کشاورزی
04 آذر 1400 - 12:15
شناسه : 10037
6
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در وزارت جهاد کشاورزی خط قرمز ما تولید است و نباید تولید دچار آسیب و وقفه شود، اگر تولید نداشته باشیم، تنظیم بازار و قیمت در بازار مفهومی نخواهد داشت.
ارسال توسط : منبع : ایانا
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، دکتر سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی در برنامه تهران ۲۰، شبکه ۵ سیما، اظهار کرد: در این مدت سه ماهه که در دولت سیزدهم تصدی وزارت جهاد کشاورزی را برعهده گرفته‌ام و طبق برنامه‌هایی که به مجلس شورای اسلامی ارائه داده‌ام، تمرکز ما در ماه‌های اول بر روی تأمین امنیت غذایی و تلاش برای ساماندهی و آرام‌سازی بازار از جمله اقلامی مانند مرغ و تخم‌مرغ بوده است.

وی افزود: ما توانستیم از آبان که شرایط جوجه‌ریزی خوب نبود، بازار را به آرامش برسانیم و در روزهای آینده با برنامه‌ریزی که انجام گرفته تا پایان سال شرایط مطلوبی خواهیم داشت. همچنین برنامه‌ریزی‌های طولانی مدت‌تری را برای سال ۱۴۰۱ داریم.

دکتر ساداتی‌نژاد تصریح کرد: تمام برنامه‌ریزی‌ها در زمینه تولید، مشمول زمان است و ظرف دو یا سه ماه نتیجه نمی‌دهد اما طبیعتاً برنامه ما برای پایداری تولید به پایان سال و شروع سال ۱۴۰۱ می‌رسد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای بازار شب عید و ماه رمضان خاطرنشان کرد: در این سه ماه حوزه تأمین و پایداری را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و بسترسازی هم برای کشت قراردادی انجام داده‌ایم که یکی از محوری‌ترین برنامه‌های ما بوده است، همچنین خرید دام مازاد عشایر و روستاییان و برنامه‌ریزی برای سنددار کردن اراضی کشاورزی از دیگر برنامه‌ها و اقدامات ما در وزارت جهاد کشاورزی بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که تأمین امنیت غذایی وظیفه جهاد کشاورزی است و با تلاش کشاورزان و دامداران کشور حاصل می‌شود، ادامه داد: برنامه‌ریزی ما بر پایه پایداری تولید و تأمین بازار است و اصلی‌ترین وظیفه ما ایجاد دسترسی به غذا است، بنابراین باید غذا به اندازه کافی در دسترس مردم باشد.

وی افزود: بروز سرمازدگی می‌تواند محصول داخلی را دچار آسیب کند، اما بازاررسانی به ما حکم می‌کند با واردات مشکل بازار را کاهش دهیم، تا پیش از دولت سیزدهم همیشه بحث بر سر فرماندهی واحد بر تولید و بازار وجود داشت و مشکل تقسیم وظیفه وزارت جهاد کشاورزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت بود.

دکتر ساداتی‌نژاد با اشاره به لغو دو ساله قانون انتزاع در دولت دوازدهم، عنوان کرد: در آخرین روزهای دولت دوازدهم، قانون انتزاع به وزارت جهاد کشاورزی بازگشت اما اجرایی شدن آن در دولت سیزدهم بود و با دستور ریاست جمهوری، تمام زنجیره به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در ۴۰ سال گذشته هیچ زمانی در بازار محصولات غذایی مداخله نداشته و در بازرسی هیچ تجربه و سازوکاری نداشتیم که با همراهی وزارت صمت، بحث توزیع و بازرسی را هم برعهده خواهیم گرفت، البته تا در اختیار گرفتن کامل این مسئولیت به زمان بیشتری نیاز داریم و در حال حاضر از نیروی بسیج در بازرسی‌ها استفاده می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای کنترل و پایش کل زنجیره، یک قرارگاه امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی راه‌اندازی شده است و موضوع بازار و تأمین را تحت رصد دارد، با واگذاری توزیع به وزارت جهاد کشاورزی وضعیت کنترل بازار بهتر خواهد شد.

وی با بیان این که قیمت‌های دستوری باعث عدم پایداری در تولید و بازار می‌شود، تصریح کرد: در وزارت جهاد کشاورزی خط قرمز ما تولید است و نباید تولید دچار آسیب و وقفه شود، اگر تولید نداشته باشیم، تنظیم بازار و قیمت در بازار مفهومی نخواهد داشت، بنابراین در حوزه مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات، تولید خط قرمز است و تمام تلاش ما پایداری در حوزه غذا است.

دکتر ساداتی‌نژاد، تولید در بخش کشاورزی را مانند هر بنگاه اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم تولیدکننده را مجبور کنیم تا محصول خود را زیر قیمت تمام شده به بازار عرضه کند، این کار ناپایداری تولید را به همراه دارد و باعث از هم پاشیدگی تولید می‌شود.

وی، قیمت مرغ در خرده‌فروشی را ۳۱ هزار تومان عنوان کرد و گفت: این قیمت برای مرغدار اقتصادی است و با این قیمت تولید اقتصادی و پایدار است اما کمتر از این قیمت، تولید را متوقف خواهد کرد، ولی حضور واسطه‌ها در بازار و گرانفروشی در برخی خرده‌فروشی‌ها قیمت این محصول را افزایش می‌دهد و باعث التهاب بازار می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که پیش از دولت سیزدهم قیمت مرغ در بازار تا ۴۸ هزار تومان افزایش یافته بود، ادامه داد: با اقدامات انجام شده در سه ماه دولت سیزدهم و با بازاررسانی و کنترل و نظارت قیمت را به ۳۱ هزار تومان رسانده‌ایم که این اقدامات شامل، تأمین ارز برای تأمین نهاده و کاهش تأخیر در رسیدن نهاده به دامدار بوده است که در طیور مشکلی در تأمین نهاده وجود ندارد و نهاده دامی آبان‌ماه در بازارگاه بارگذاری شده است و امروز تأمین ارز نهاده آذرماه هم انجام شد بنابراین یکی از تلاش‌های ما این بوده که در حوزه طیور، گاوداری‌های صنعتی و دام روستایی تأخیرهای تحویل را با تأمین ارز کاهش دهیم.

وی افزود: اقدام دیگر این است که میزان کسری مرغ و تخم‌مرغ را بررسی کرده‌ایم، در شهر تهران بیش از ۱۲۰۰ تن مرغ گوشتی نیاز داریم اما میزان تولید کمتر از این ارقام بود بنابراین ما سعی کردیم با توزیع مرغ منجمد در ماه مهر و آبان بازار را تأمین و با واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار بخشی از کسری جوجه‌ریزی را برطرف کنیم که با این اقدامات توانستیم بازار را کنترل کنیم.

دکتر ساداتی‌نژاد در رابطه با توزیع هوشمند محصولات غذایی عنوان کرد: توزیع ما تاکنون سنتی بوده است و برای هوشمندسازی توزیع، سازمان تعاون روستایی ایران را که سازمان تجارت کشاورزی کشور محسوب می‌شود، متولی بازاررسانی هوشمند قرار دادیم. این سازمان توزیع تخم‌مرغ و مرغ منجمد را با قیمت تنظیم بازار تا ۳۰۰ تن در روز در شهر تهران توسط سامانه بازرگام انجام می‌دهد که از دو روز گذشته این توزیع در کرج و اصفهان هم انجام شده است و از هفته آینده در شیراز و مشهد نیز آغاز می‌شود.

وی افزود: از هفته آینده، شکر، روغن و برنج را هم با قیمت تعزیراتی به اقلام توزیع هوشمند درب منزل اضافه می‌کنیم، همچنین توزیع بین ۷۰۰ مغازه و هایپر مارکت‌ها هم توسط تعاون روستایی انجام خواهد شد و واسطه‌ها حذف می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بازاررسانی هوشمند را برای میوه شب عید هم اجرایی خواهیم کرد تا از این طریق شرایط مطلوب‌تری را برای عرضه و کنترل بازار پیش ببریم.

وی در رابطه با نحوه قیمت‌گذاری خاطرنشان کرد: قیمت‌ها پیش از این توسط سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تعیین می‌شد که با واگذاری اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی این قیمت‌گذاری به وزارتخانه منتقل خواهد شد، برخی قیمت‌ها تثبیتی هستند مانند قیمت ۳۱ هزار تومانی برای مرغ که اگر بیش از این قیمت فروخته شود متخلف به تعزیرات معرفی می‌شود.

دکتر ساداتی‌نژاد ادامه داد: برخی اقلام قیمت‌گذاری نمی‌شوند و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برای این محصولات ضابطه تعیین کرده است و قیمت براساس آن تعیین می‌شود، بنابراین اگر کسی از متخلفان شکایت کند، این سازمان رسیدگی کرده و فرد خاطی را به تعزیرات معرفی می‌کند.

وی در رابطه با کشتار دام مولد اظهار داشت: مشکلی که در بیشتر سال‌ها با آن مواجه هستیم، مازاد دام عشایر یا دام حذفی عشایر است که در سفر استانی و گفتگو با عشایر، متوجه شدیم که واسطه‌ها دام عشایر را با قیمت پایین خریداری می‌کنند و عشایر به این موضوع اعتراض داشتند و عشایر هم به‌دلیل نداشتن توان مالی نمی‌توانستند دام‌ها را نگه دارند و ما برای حمایت از عشایر و روستاییان، خرید دام عشایر را شروع کردیم و ۱۰۷ هزار رأس دام را تاکنون خریداری کرده‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: راهکار دیگر ما تخصیص نهاده دامی به صورت امانی بود به این صورت که شرکت پشتیبانی امور دام علوفه موردنیاز عشایر را تأمین می‌کند و پس از پرواربندی، عشایر می‌توانند دام را یا به شرکت پشتیبانی امور دام بفروشند و یا با فروش آزاد آن با شرکت پشتیبانی امور دام تسویه حساب کند.

وی با بیان این که بخشی از دام مازاد آبستن هستند، گفت: حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد از دام‌های حذفی یا مازاد آبستن هستند و طبق قانون ذبح دام آبستن ممنوع است و متخلفان به مرجع قضایی معرفی می‌شوند و کشتارگاه حق کشتن دام مولد و آبستن را ندارد.

دکتر ساداتی‌نژاد با قدرددانی از ورود قوه قضائیه به موضوع کشتار دام آبستن، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را بلافاصله مورد بررسی قرار دارد و کمیته‌ای در استان‌ها برای بررسی و کنترل موضوع تشکیل شد که مشخص شد این ۶۰ رأس دام از یک دامداری صنعتی به کشتارگاه فرستاده شده بود و مربوط به دام عشایر نبوده است. دام‌ها پلاک و گواهی حمل نداشتند و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی تأکید کرد: قیمت هر شانه تخم‌مرغ ۴۳ هزار تومان است که در میادین تره‌بار و به‌صورت هوشمند توزیع می‌شود و قیمت بالاتر از ۴۳ هزار تومان در خرده‌فروشی‌ها تخلف محسوب می‌شود، یکی از اقدامات ما در بازاررسانی هم توزیع تخم‌مرغ درب ۲۳ هزار مغازه در تهران و البرز است.

وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام دام سبک را کیلویی ۶۲ هزار تومان و دام سنگین را ۵۵ هزار تومان خریداری می‌کند که این قیمت کارشناسی شده است و بالاتر از قیمت بازار است.

وی در رابطه با بهبود شرایط توزیع مرغ از هفته‌های آینده گفت: از آذرماه وضعیت توزیع مرغ گرم به حد کفایت رسیده است و در میادین میوه و تره‌بار با قیمت ۲۹ هزار و ۹۷۰ تومان توزیع می‌شود و در خرده‌فروشی ۳۱ هزار تومان است، همچنین توزیع هوشمند آن هم به زودی در تهران شروع خواهد شد.

دکتر ساداتی‌نژاد با بیان این که با همراهی بانک مرکزی ارز موردنیاز تأمین نهاده دامی شده است، ادامه داد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی، ترانزیت نهادها در این دولت سرعت گرفته است، بنابراین ما دپو در بنادر نداریم؛ پیش از این توزیع نهاده از پنج یا شش ماه تا ۴۰ روز تأخیر داشت که این میزان کاهش یافته است.

وی در رابطه با قیمت تعیین شده برای خرید تضمینی گندم گفت: در این دولت، قیمت هر کیلوگرم گندم ۷۵۰۰ تومان تعیین و برای اولین‌بار قیمت آن پیش از آغاز سال زراعی اعلام شد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که یکی از مسائلی که در دولت سیزدهم به آن تأکید داریم، کشاورزی قراردادی است، عنوان کرد: پیش از این که کشاورز کشت را شروع کند باید بخش خصوصی با کشاورز قرارداد ببندد؛ ما در این سه ماه برنامه‌ریزی کردیم تا کشاورزی قراردادی گندم امسال توسط شرکت بازرگانی دولتی آغاز شود که این شرکت موظف شده تا بذر و کود موردنیاز گندمکاران را تأمین و محصول آنان را بیمه کند و هزینه‌ها پس از برداشت، تسویه شود که این کار را تقریباً از ۷ مهرماه شروع کردیم.

وی ادامه داد: قیمت کود پتاسه و فسفاته بالا رفته و کشاورز از پس هزینه‌های تولید بر نمی‌آید، بنابراین با کشاورزی قراردادی و تأمین بذر، کود و سم توسط شرکت بازرگانی دولتی، مواد آلی خاک از بین نمی‌رود، کشاورز پس از تحویل محصول و دریافت پول، قیمت کود و بیمه را با شرکت سرمایه‌گذار تسویه می‌کند.

دکتر ساداتی‌نژاد در رابطه با برنج عنوان کرد: برنج ایرانی به‌دلیل خشکسالی در سال‌جاری کاهش ۲۰ درصدی در تولید داشته است و به‌همین دلیل قیمت آن افزایش یافته است.

وی افزود: مصرف برنج در کشور سالانه ۳.۵ میلیون تن و میزان تولید حدود ۲.۲ میلیون تن است که کسری آن از طریق عرضه برنج خارجی تأمین می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما در وزارت جهاد کشاورزی، پایداری در تولید و استمرار در توزیع محصولات است و امیدواریم با کنترلی که دولت در حوزه تورم دارد، پایداری تولید را بتوانیم حفظ کنیم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.