حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 18 شوال 1445 Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4548 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
امکان خودکفایی در تولیدات کشاورزی با افزایش بهره وری
24 آبان 1401 - 11:13
شناسه : 14791
4
دکتر مجتبی خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در صورتی که از ۱۰ درصد ظرفیت های بالقوه بهره‌وری در بخش کشاورزی از مسیر دانش بنیان‌ها به فعل تبدیل شود کشور در تولید محصولات کشاورزی خودکفا خواهد شد.
ارسال توسط : منبع : تسنیم
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، وی در مراسم چهارمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی اظهار داشت: ایران مستندات علمی زیادی در بخش کشاورزی در دنیا دارد؛ بیش از 300 هزار عنوان کتاب علمی در حوزه کشاورزی داریم که خیلی از آن‌ها نیز به روز است.

وی افزود: رتبه 10 برابر تولید کننده نمونه با متوسط تولید در کشاورزی نشان دهنده ورود علم در بخش کشاورزی و ترویج است.

دکتر نکویی ادامه داد: در صورتی که 10 درصد از ظرفیت های بالقوه بهره‌وری در بخش کشاورزی از مسیر دانش بنیان‌ها به فعل تبدیل شود کشور در تولید محصولات کشاورزی خودکفا خواهد شد.

وی تصریح کرد: دانش بومی در بخش کشاورزی بسیار قابل ملاحظه است و در صورتی که دانش در کشور نفوذ و رسوخ پیدا کند کشاورزی کشور رشد کمی و کیفی زیادی پیدا می‌کند.

کشورهای غربی در به در به دنبال دانش قنات ایرانی هستند 

دکتر خیام نکویی اظهارداشت: بسیاری از کشورهای پیشرفته در به در به دنبال دانش بومی ما در قنات و مدیریت بخش کشاورزی ما در گذشته هستند که فعالیتی پایدار بوده است.اگر این دانش ما را اروپایی‌ها داشتند از آن استفاده می‌کردند.

وی افزود: البته دانش روز کشورهای دیگر که با کشاورزی کشور هماهنگ است را می‌توان از آن بهره گرفت.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: برخلاف تصور عموم، تعداد بهره برداران بخش کشاورزی از 4 میلیون و 300 هزار نفر به 4 میلیون و 900 هزار نفر افزایش یافته است که دلیل آن خرد شدن اراضی است اما باید توجه داشت که دانش در زمین نیم هکتاری نمی‌رود.

دکتر خیام نکویی گفت: در بحث اراضی کشاورزی نیازمند تصمیم حاکمیتی هستیم و قانون ارث که اجازه می‌دهد اراضی کشاورزی خرد شود باید اصلاح شود.

وی افزود: به اراضی کشاورزی باید مانند یک کارخانه نگاه شود که امکان خرد شدن آن وجود ندارد.

وی اظهار داشت: 10 دهکده فناوری و نوری در کشور ایجاد می‌شود که تا به امروز 6 مورد آن افتتاح شده و هفتمین پارک آن به زودی افتتاح می‌شود. همچنین موتور جستجوی اینترنتی تخصصی بخش کشاورزی ایجاد شده که به دانش بنیان شدن بخش کشاورزی کمک می‌کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.