حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 11 شوال 1445 Friday, 19 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4524 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
امکان کاهش مؤثر خسارات سیل با آبخیزداری و آبخوانداری
03 مهر 1399 - 13:58
شناسه : 4199
5

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر ضرورت تأسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز گفت: انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باعث شده در سال‌های اخیر شاهد خسارت کمتر سیل باشیم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از خبرگزاری تسنیم، دکتر کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، در آیین امضای موافقتنامه تأسیس مرکز بین‌المللی […]

ارسال توسط :
پ
پ

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر ضرورت تأسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز گفت: انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باعث شده در سال‌های اخیر شاهد خسارت کمتر سیل باشیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از خبرگزاری تسنیم، دکتر کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، در آیین امضای موافقتنامه تأسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز، با اشاره به اینکه تأسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در ایران اتفاقی خوشایند و مبارک است، گفت: اندیشمندان و کارشناسان مجربی در پژوهشکده آبخیزداری و بخش اجرا حضور دارند که با تلفیق فناوری‌های جدید و دانش‌های بومی که در زمینه قنات‌ها و آبخیزداری در بین روستاییان وجود دارد می‌توانند کمک شایان توجهی برای این مرکز بین‌المللی باشند.

دکتر کاظم خاوازی گفت:  با توجه به پتانسل‌های علمی خوبی که در کشور وجود دارد، با تشکیل شورای حکام و تبادل اطلاعات بین ایران و سایر همسایگان می‌تواند اتفاقات خوبی را در زمینه مدیریت آب و توسعه پایدار کشاورزی رقم بزند.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: سازمان جنگل‌ها در طول سال‌های اخیر اقدامات چشمگیری در بخش آبخیزداری و آبخوانداری انجام داده است که باعث شده در بسیاری از استان‌هایی که بارندگی آن پرسرعت و کوتاه‌مدت بوده شاهد تخریب و خسارت کمتر سیل باشیم.

دکتر خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از حمایت و پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی از سازمان جنگل‌ها در راه‌اندازی مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز خبر داد و یادآور شد: مصمم هستیم در دور نخست این همکاری که مدت آن 6 سال است به فعالیت‌های آموزشی، ظرفیت‌سازی و تبادل اطلاعات غنا بخشیده و شاهد ارتقای این مرکز از نوع دوم به نوع اول باشیم.

آب محور صلح و گفت و گو است نه جنگ!

حجت‌اله ایوبی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم، تأسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در ایران را یک رویداد مهم در این حوزه تلقی کرد و مردم ایران را مردمی با تمدن دانست که با آب رفتار منطقی و مدنی دارند.

ایوبی همچنین گفت: در فرهنگ کهن ایران، آب به‌عنوان یک منبع ارزشمند حیاتی جایگاه بالایی دارد و مردم ایران قدر آن را بخوبی می‌دانند.

وی گفت: اینکه می‌گویند و پیش‌بینی می‌کنند که جنگ آیندگان، جنگ آب خواهد بود اینگونه نیست، بلکه آب می‌تواند محور صلح، گفت و گو و ارتباطات بین‌الملل و دولت‌ها باشد و از طرفی دیدگاه و فرهنگ غنی اسلامی در زمینه آب را به جهانیان معرفی کند.

30 میلیون هکتار از عرصه‌های کشور تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گرفته است

در این مراسم رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ایران از نظر جغرافیایی در منطقه خشک و نیمه‌خشک واقع شده است و یکی از مشکلات جدی سرزمین ما فرسایش آبی است.

وی گفت: 125 میلیون هکتار از عرصه‌های کشور در قلمرو فرسایش آبی قرار دارد و حفظ منابع پایه بویژه آب و خاک برای این سازمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

دکتر مسعود منصور افزود: برای کنترل فرسایش آبی و خاک 30 میلیون هکتار از عرصه‌های کشور تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گرفته و در سال‌جاری نیز یک میلیون و 200 هزار هکتار آبخیزداری انجام می‌شود.

به گفته دکتر منصور با انجام هر هکتار آبخیزداری 530 مترمکعب استحصال می‌شود و 4 تن در هکتار از فرسایش خاک جلوگیری به عمل می‌آید.

مسئول اول منابع طبیعی کشور یادآوری کرد: در انجام اقدامات آبخیزداری تنها تلاش و فعالیت‌های یک سازمان کفایت نمی‌کند بلکه همکاری و هم افزایی دستگاه‌های مرتبط و دست‌اندرکار که در اجرای طرح‌های عمرانی و عمومی دخالت دارند بسیار مؤثر است.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، ایران را در زمینه اجرای طرح‌های آبخیزداری و بهره‌مندی از دانش و تجارب حاصل از آن کشوری پیشرو خواند و ایجاد مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع‌زیستی را برای تبادل اطلاعات و ارتباطات پر اهمیت دانست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه به فرایند تدوین پیش‌نویس موافقتنامه تأسیس مرکز مدیریت جامع آبخیز پرداخت و افزود: دستورالعمل و فرمت حقوقی یونسکو با تشکیل کمیته‌ای با محوریت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و متشکل از نمایندگان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، کمیسیون ملی یونسکو، وزارت امور خارجه و دفتر امور بین‌الملل و سازمان های تخصصی وزارت متبوع در دیماه سال 1394 آغاز شد و پیش‌نویس موافقتنامه با قید معرفی سازمان جنگل‌ها به‌عنوان نماینده دولت در اواخر سال 1395 تدوین و نهایتاً پس از بررسی و انجام اصلاحات لازم از سوی معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری، مراتب در سال 1396 در دستور کار هیأت وزیران قرار گرفت و در مورخ 96.4.20 به تصویب رسید.

دکتر منصور با ابراز خشنودی از تأسیس و راه‌اندازی این مرکز بین‌المللی ابراز امیدواری کرد و یادآور شد: ایجاد این مرکز می‌تواند منشاء و سرآغازی برای موفقیت کشور در زمینه آبخیزداری باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.