حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 16 شوال 1445 Wednesday, 24 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4541 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
بلبشو در بازار مرغ
13 مرداد 1400 - 12:12
شناسه : 8422
11
بازار مرغ چنان بلبشو است که حتی در مراکز توزیع دولتی هم تخلفاتی وجود دارد، مرغ به جای مردم به دست سودجویان می‌رسد و قیمت‌های عرضه دل‌به‌خواهی است، در دیگر فروشگاه‌ها هم مرغ تا کیلویی 40 هزار تومان و قطعات آن بیش از 60 هزار تومان به فروش می‌رسد.
ارسال توسط : منبع : خبرگزاری فارس
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، قیمت انواع محصولات پروتئینی به‌ویژه مرغ در بازار افزایش زیادی داشته و به نظر می‌رسد که تشکیل قرارگاه مرغ توسط دولت روحانی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی هم نتوانست اوضاع این کالا را سروسامان بدهد، قیمت‌های بازار هیچ ثباتی ندارد و مدام تحت تأثیر کاهش عرضه، رکوردهای نجومی را ثبت می‌کند. مشکل آنجا جدی می‌شود که اخیرا یک استاد ژنتیک و اصلاح نژاد گروه دامپروری دانشگاه تهران در یک کار تحقیقی از کاهش 200 میلیون قطعه جوجه‌ریزی خبر داده که معادل 300 هزار تن گوشت مرغ است.

این آمار بیانگر این حقیقت است که کاهش تولید عامل اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار است که یک زمانی مازاد تولید وجود داشت و صادرکننده هم بودیم. ایران جایگاه هفتم تولید مرغ در دنیا را با 2 میلیون و 500 هزار تن تولید سالانه در اختیار داشت و به کشورهای اطراف هم تا 200 هزار تن صادر می‌کرد.

استاد ژنتیک و اصلاح نژاد گروه دامپروری دانشگاه تهران گفت: «در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ میلیون قطعه کمبود جوجه یک‌روزه گوشتی داریم و  براساس پیش بینی‌های فوق، کماکان تا آخر سال‌جاری با کاهش تولید مواجه خواهیم بود ضمن اینکه در ماه مهر حداقل میزان جوجه‌ریزی (۱۰۶ میلیون قطعه) را داریم که با توجه به این مسأله، در آذرماه کمترین میزان تولید مرغ را خواهیم داشت».

مرغ در بازار چند؟

گزارش میدانی حاکی است که در منطقه 19 تهران، قیمت مرغ کیلویی 36 هزار و 700 تومان به فروش می‌رسد، اما خبرهایی از قیمت کیلویی بیش از 40 هزار تومان در نقاط بالای شهر تهران هم که معمولاً نرخ‌های بالاتری را به بهانه اجاره‌بها بالا‌تر می‌فروشند، وجود دارد.

ویترین مغازه‌های مرغ‌فروشی معمولاً پر از قطعات مرغ است که به قیمت‌های تا 65 هزار تومان در هر کیلو به خریداران می‌فروشند و مشتریانی که برای خرید مرغ کامل می‌آیند، معمولاً دست خالی بر می‌گردند، داستان از این قرار است که فروش قطعات مرغ به قیمت‌های بالاتر برای مغازه‌ها سود بیشتری دارد. همه اینها در حالی است که دولت گفته است، مرغ باید به قیمت 24900 تومان باشد و هرگونه قیمت‌های بالاتر تخلف است.

قیمت‌ها دل‌به‌خواهی است

مراکز توزیع دولتی هم مرغ برای توزیع ندارند و یا آنقدر کم است که در کمتر از نیم ساعت تمام می‌شود، این مراکز یک روز در میان و یا دو روز در میان مرغ می‌آورند و بین مشتریان خودشان توزیع می‌کنند و البته برای توزیع کامل این محموله‌های هم نظارتی نیست و خود ویترین توزیع این‌گونه مراکز هم از قطعات مرغ پر است که می‌تواند در سایه عدم نظارت از همان مرغ دولتی باشد.

نظارت تعطیل است

نکته قابل‌توجه اینکه این مرغ‌ها باید به نرخ مصوب دولتی 24900 تومان بین مردم توزیع شود، اما قیمتی که روی تابلو برچسب خورده 25900 تومان است و معلوم نیست سیستم‌های بازرسی و نظارتی کجای این ماجرا هستند که در روز روشن اینها مرغ یارانه‌ای می‌گیرند و به نرخ‌های بالاتر می‌فروشند.

این همه ماجرا نیست، گزارش‌هایی وجود دارد که همین مراکز توزیع دولتی مرغ‌ها را به قیمت‌های بالاتر به فروشگاه‌های مجاور که تفاوت تا 15 هزار تومان در هر کیلو دارد، می‌فروشند و دست این مردمی که هر روز به امید خرید مرغ دولتی می‌روند در حنا می‌ماند. یا گزارش‌هایی وجود دارد که در میدان بهمن که از آنجا مرغ به مراکز مویرگی توزیع می‌رود، تخلفاتی رخ می‌دهد و محموله‌ها خارج از توزیع دولتی فروخته می‌شود،‌ کامیون‌هایی که مستقیم به فروشگاه‌های فروش آزاد می‌روند و یا خودروهایی که در محوطه بیرون منتظر هستند و از آنجا به قولی کامیون به کامیون می‌شوند و سر از ناکجاآباد در می‌آورند.

تعامل به جای جریمه

بررسی‌ها حاکی است که نظارت بر مراکز توزیع دولتی و حتی فروشندگان محصولات پروتئینی که به قیمت‌های تا 40 هزار تومان و قطعات را بالای 60 هزار تومان می‌فروشند وجود ندارد، مدیران این فروشگاه‌ها گفتند، آنها معمولاً برای نظارت سر می‌زنند، اما جریمه‌ای در کار نیست و روحیه تعامل آنها بالاست!!

بنابراین همه این اشکالاتی که در بازار وجود دارد از قبیل؛ مشکل در نظام توزیع، عدم نظارت از سوی بازرسان قیمت‌هایی در بازار دیده می‌شود که تأسف‌بار است و معلوم نیست که سود اینها به جیب چه کسانی می‌رود، در حالی که تولیدکنندگان مرغ موظف هستند که مرغ زنده را به‌همان قیمت مصوب کیلویی 1700 تومان بفروشند. مشکل این است که در یک زنجیره تولیدکننده که 19 هزار مرغداری در کشور را مدیریت می‌کند مجبور است به نرخ مصوب بفروشد اما قیمتی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد دو برابر است و در این میان یک سری حلقه‌های واسط به نام دلال، سودجو و آدم‌های متخلف سود اصلی با به جیب می‌زنند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.