حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 11 شوال 1445 Friday, 19 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4527 تعداد نوشته های امروز : 3 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان
22 فروردین 1401 - 14:30
شناسه : 11154
6
روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود.
ارسال توسط : نویسنده : دکتر مهدی کریمی تفرشی منبع : داغ(دیده‌بان امنیت غذایی)
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، تغذیه در ماه رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است. روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود.

همزمانی ماه رمضان با اپیدمی ویروس کرونا رعایت برخی نکات مهم تغذیه‌ای برای حفظ و ارتقای سلامت اعضای خانواده و پیشگیری از بیماری را دوچندان کرده است.
بیشتر افراد فکر می‌کنند چون از سحر تا غروب آفتاب چیزی نمی‌خورند مشکلات زیادی برایشان به وجود می‌آید اما اگر این ماه را با تغذیه درست پیش ببرند نه تنها ضرر ندارد بلکه فواید بسیار زیادی هم دارد.

اینکه روزه می‌تواند سالم باشد یا خیر به چیزی فراتر از مقدار کالری و اینکه چه زمانی غذا می‌خورید بستگی دارد.
بنجامین فرانکلین ( یکی از اولین بنیان گذاران ایالات متحده ) می‌گوید: “برای بالا بردن طول عمرت، غذایت را کمتر کن.” تحقیقات نشان داده کاهش مجموع کالری مصرفی در روز همانند یک آنتی اکسیدان به سلامت مغز و بدن کمک می‌کند.
توصیه می‌شود کسانی که می‌خواهند در ماه رمضان روزه بگیرند باید از همین حالا بدن خود را آماده کنند. برای مثال میان وعده‌های اضافی را حذف کنید، و یا چند روز مانده به ماه رمضان روزه بگیرید، تا انتقال به ماه رمضان ساده‌تر شود.
غذاهای انتخاب شده در سحر، افطار، و شام می‌بایست مواد لازمه ۲۴ ساعته بدن یعنی کربوهیدرات‌ها، چربی، پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها و مواد معدنی لازم را به بدن برسانند. به عبارت دیگر بجای افزایش حجم در یک وعده غذا ، تاًمین نیازهای غذایی باید بین غذاهای سحر، افطار، و شام تقسیم شوند.
متخصصان توصیه می‌کنند یک فرد بالغ در طول ماه رمضان باید حداقل روزی دو لیتر آب ( ۸ تا ۱۰ لیوان ) بنوشد. قهوه، چای و چنین مایعاتی به تنهایی پاسخگوی نیاز بدن نیست.
باید مراقب غذایی که افطار خود را با آن شروع می‌کنید، باشید. بهترین غذایی که می‌توانید افطار خود را با آن شروع کنید سوپ است. سوپی با مواد مغدی کافی. به این شکل معده آماده می‌شود. از غذاهای بدون چربی در افطار استفاده نمایید.

یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل نیز در شروع افطار توصیه می‌شود.

مصرف لبنیات از نوع کم چرب توصیه می‌شود. زیرا با تأمین فسفر و کلسیم و ویتامین‌های گروه B به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
آهسته غذا خوردن اهمیت زیادی دارد و سبب هضم آسانتر غذا می‌شود.
غذاهایی مانند گوشت، لبنیات، حبوبات و تخم مرغ کلسیم و پروتئین کافی را در اختیار بدنتان قرار می‌دهد.

انواع حبوبات منبع  پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف شوند، به عنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی می‌توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تأمین کنند.

میوه‌ها غذای سبک، مناسب و سالمی هستند که یکی دو ساعت بعد از افطار می‌توانید میل کنید.
غذاهایی مانند زولبیا و بامیه بعد از ساعت‌ها روزه داری انتخاب خوبی برای معده نیستند. از قندهای ساده بجای قندهای مرکب استفاده کنید. 
خوردن غذاهای نمکی و تند در طول ماه رمضان توصیه نمی‌شود چون هنگام روزه‌داری سبب کم آب شدن بدن می‌شوند و مدام احساس تشنگی می‌کنید.
خوردن میان وعده‌های سالم مانند آجیل‌ها، میوه‌های خشک و خرما حاوی مواد مغذی سالم هستند که انرژی لازم را برای بدن فراهم می‌کنند.
سعی کنید برنامه غذایی شما حاوی خوراکی‌های سرشار از فیبر مانند غلات سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزیجات باشد.
مصرف مقادی کافی گروه سبزی‌ها و میوه‌ها در ایام روزه‌داری با تأمین ویتامین‌ها به خصوص ویتامین سی و پیش ساز ویتامین  A به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ویروس کرونا کمک می‌کنند.

وعده‌ی سحری به شما کمک می‌کند تا بدن خود را برای یک روز طولانی آماده نگه دارید. وعده سحر می‌تواند از کند شدن سوخت و ساز بدن جلوگیری می‌کند و خوردن یک وعده سحری کامل کمک می‌کند بدن برای روزه داری آماده و با انرژی بماند.

مصرف نان سبوس‌دار در وعده سحر می‌تواند به تأمین انرژی پایدار در طول روز کمک کند. بنابراین توصیه می‌شود هرگز وعده سحر را حذف نکنید.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.