حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 11 شوال 1445 Friday, 19 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4524 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
دولت برای خرید تضمینی و تنظیم بازار گوشت قرمز ورود کند
03 فروردین 1400 - 18:59
شناسه : 6871
7
مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران کشور گفت: سیاستگذاری ناصحیح و عدم ورود خرید تضمینی دام سبک در فصل پرواربندی است از عوامل مهم افزایش قیمت گوشت قرمز شده است.
ارسال توسط : منبع : تسنیم
پ
پ

You are hacking your site، جواد آزاد مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران کشور، اظهار داشت: دلایل مختلفی در گرانی گوشت قرمز در کشور وجود دارد که برخی از آنها از عدم توجه سیاستگذاران به مقوله تولید گوشت قرمز نشأت می‌گیرد.

آزاد گفت: اولیت دولت در تخصیص نهاده جهت تولید گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و در گام آخر گوشت قرمز است، بنابراین دامداری که با نرخ غیر دولتی نهاده‌اش را تأمین می‌کند نمی‌تواند گوشت تولیدی‌اش را با قیمت مصوب در بازار عرضه نماید.

آزاد، عامل بعدی در گرانی گوشت را سازوکار نامناسب توزیع بر شمرد و گفت: وقتی شبکه توزیع نامناسب باشد فاصله خرید گوشت از دامدار تا مصرف کننده را برخی دلالان پر می‌کنند و گوشت تولیدی توسط دامدار مستقیم به دست مصرف کننده نمی‌رسد که در این صورت هزینه تمام شده گوشت متحمل هزینه‌های سربار خواهد شد.

وی گفت: از دلایل اصلی گرانی گوشت در شب عید می‌توان به پایان فصل پرواربندی اشاره کرد. زیرا به دلیل فصلی بودن زاد و ولد و در حال حاضر با توجه به پایان فصل پروار نبود دام کافی برای عرضه در بازار باعث گرانی فصلی گوشت در کشور شده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور ادامه داد: دلیل بعدی گرانی گوشت تقاضای بالای مردم در شب عید است، از طرفی ماه مبارک رمضان هم در پیش است که موج دوم تقاضا را پیش رو داریم و چون تقاضا از عرضه پیشی گفته است این موضوع باعث افزایش قیمت شده است.

این کارشناس دامپروری افزود: از دیگر دلایل می‌توان به سیاستگذاری ناصحیح دولت و عدم ورود خرید تضمینی دام سبک در فصل پرواربندی اشاره کرد، دولت می‌تواند با انجام خرید تضمینی از دامدار در زمان پیک عرضه دام به این بازار ورود کرده و در خارج از فصل پروار، لاشه خریداری شده را جهت تنظیم بازار و تعادل قیمت‌ها عرضه نماید که متأسفانه تا کنون چنین اتفاقی نیافتاده است.

وی خاطر نشان کرد: دولت در سنوات گذشته به خرید تضمینی دام سنگین ورود کرده بود ولی با شرایطی که اعمال کرده بود عملاً این شرایط به نفع دامدار‌ها نبود و تولیدکنندگان از این طرح استقبال چندانی نکردند، دولت هنوز به بحث خرید تضمینی دام سبک ورود نکرده است.

آزاد تأکید کرد:  سالانه در کشور بیش از 880 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود که سهم دام سبک از این تولید حدود 350 هزار تن است؛ با وجود سهم 40 درصدی بخش دام سبک از کل تولید گوشت قرمز در کشور هیچ حمایتی توسط دولت از این بخش صورت نمی‌گیرد و در صورت برنامه‌ریزی صحیح و اصولی و با استفاده از توان تشکل‌ها دولت می‌تواند بسیار موفق‌تر در تنظیم بازار برای مصرف کننده و خرید تضمینی از دامدار عمل کند.

وی افزود: دولت با برنامه ریزی بلند مدت می تواند با عرضه نهاده به دامدار و دریافت گوشت، چرخه هماهنگی از عرضه و تقاضا را در کشور مدیریت کند که در این بین تشکل‌ها هم می‌توانند به عنوان بازوی اجرایی در بحث تأمین و توزیع نهاده و همچنین دریافت گوشت به دولت کمک شایانی انجام دهند و کنترل قیمت‌ها نیز از این طریق به راحتی صورت می‌گیرد.

آزاد خاطر نشان کرد: تشکل‌ها پتانسیل این را دارند که کل سیستم تنظیم بازار گوشت را بر عهده بگیرند و منافع تولیدکننده و مصرف کننده را لحاظ نمایند. تشکل‌ها با عقد قراردادی که با دامدار خواهند داشت، مازاد فصل تولید را خریداری خواهند نمود که در این بین منافع تولیدکننده در نظر گرفته می‌شود. از طرفی تشکل‌ها در بهبود مدیریت دامداری‌ها هم نقش ارزنده‌ای می‌توانند ایفا کنند و در بخش‌های روستایی و عشایری در مبارزه با بیماری‌های انگلی می‌توانند باعث افزایش بهره‌وری در دامداری‌های این بخش شوند و با حداقل افزایش 10 درصدی در تولید می‌توان از واردات گوشت قرمز در کشور بی نیاز شد و با افزایش راندمان تولید قیمت تمام شده را کاهش داد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.