حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 18 شوال 1445 Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4548 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
رشد ۱۱ درصدی توزیع بذر «جو» در سال‌جاری
02 آذر 1399 - 20:59
شناسه : 5197
6

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در سال‌جاری ۴۱ هزار تن بذر جو توسط شرکت‌های تولیدکننده بذر خریداری و توزیع شده که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، جواد وفابخش، در واکنش به […]

ارسال توسط :
پ
پ

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در سال‌جاری ۴۱ هزار تن بذر جو توسط شرکت‌های تولیدکننده بذر خریداری و توزیع شده که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، جواد وفابخش، در واکنش به ادعای مطرح شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر کمبود و گرانی بذر جو، اظهار کرد: پروسه تولید بذر جو یک سال نبوده و برنامه‌ای حداقل پنج ساله است که طبق تجارب سال‌های گذشته متأثر از میزان جذب بذر و نیازسنجی صورت گرفته از استان‌ها، برنامه‌ریزی لازم صورت پذیرفته و بدین ترتیب در سال جاری ۴۱ هزار تن بذر جو توسط شرکت‌های تولیدکننده بذر خریداری و توزیع شده که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.

وی افزود: در سال گذشته از مجموع ۳۷ هزار تن بذر جو استحصالی، بیش از  ۳۵۰۰ بذر مازاد بر مصرف کشاورزان در انبارها رسوب کرد.

وفابخش خاطرنشان کرد: در دنیا برای هیچ یک از محصولات زراعی خودگُشن مانند جو، مقدار تأمین بذر گواهی شده مطابق با ۱۰۰ درصد نیاز بذری نبوده و صرفاً بخشی از نیاز به صورت رسمی تأمین می‌شود. در سال‌جاری نیز این مهم در کشور تحقق یافته و در مجموع ۴۱ هزار تن بذر رسمی تولید و در حال توزیع است.

وی با بیان این که در سال‌جاری، بذر جو دیم دارای برچسب تائیدیه مؤسسه تحقیقات بذر به قیمت ۳۳ هزار ریال و بذر جو آبی ۳۵ هزار ریال مصوب و به فروش رسیده است، تصریح کرد: قیمت ۴۵ هزار ریالی مطرح شده در برخی رسانه‌ها، بذور خودمصرفی کشاورزان است که تعیین قیمت آن براساس سازوکارهای عرضه و تقاضا در بازار شکل گرفته و خارج از اختیارات وزارت جهاد کشاورزی است.

وفابخش در خصوص پایین بودن قیمت تضمینی و عدم استقبال کشاورزان از کشت جو در سال گذشته خاطرنشان کرد: همه ساله قیمت تضمینی براساس قانون و با در نظر گرفتن پارامترهایی نظیر هزینه‌های تولید و سود متعارف برای تولیدکننده برآورد و اعلام می‌شود و در صورتی که قیمت جو در بازار بالاتر از قیمت تضمینی باشد هیچ الزامی برای مداخله دولت در امر خرید نیست و این امر نه تنها تأثیر منفی بر استقبال کشاورزان از کشت نداشته بلکه در سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ سطح زیرکشت جو نسبت به سال قبل از آن ۱۲۳ هزار هکتار افزایش و میزان تولید نیز ۱۱ درصد رشد داشته و به ۳.۹ میلیون تن رسیده است.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، قطع یارانه شرکت‌های تولیدکننده بذر را قویاً تکذیب کرد و افزود: پرداخت یارانه به بذر جو در سال‌جاری نیز همانند سال‌های گذشته انجام می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.