حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 11 شوال 1445 Friday, 19 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4527 تعداد نوشته های امروز : 3 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
رهاسازی ۳۰۵ میلیون قطعه بچه ماهی در سال‌جاری
10 آبان 1400 - 14:03
شناسه : 9742
8
بیش از ۳۰۵ میلیون قطعه انواع بچه ماهی در دریای خزر، آب‌های داخلی و خلیج فارس تاکنون رهاسازی شده است.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران در جریان بازدید از پنجمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته با بیان این مطلب گفت: هدف برنامه سال ۱۴۰۰ رهاسازی حدود ۵۰۰ میلیون قطعه انواع بچه ماهی است و عملیات رهاسازی از اواخر فروردین‌ماه آغاز و تقریباً تا آبان‌ماه ادامه دارد.

ناصر کرمی راد افزود: سال‌جاری با توجه به تغییرات اقلیمی نامناسب، عمده رهاسازی بچه ماهی‌ها به میزان ۷۵ درصد در دریای خزر و بقیه در آب‌های داخلی و مقدار جزیی در آب‌های خلیج فارس انجام شده است.

وی اظهار داشت: در دریای خزر پنج گونه بچه ماهی خاویاری و انواع بچه ماهی استخوانی از جمله ماهی سفید، ماهی کولی، سوف و ماهی آزاد در دریای خزر رهاسازی می‌شود.

کرمی راد ادامه داد: در آب‌های داخلی به‌طور عمده رهاسازی گونه‌های بومی و در حوزه آب‌های خلیج فارس ماهیان دریایی و انواع میگوهای بومی را در برنامه داریم.

وی با بیان این که سال گذشته رهاسازی ۴۷۰ میلیون قطعه بچه ماهی هدف برنامه بود، گفت: از این میزان بیش از ۸۹ درصد معادل ۴۲۵ میلیون قطعه بچه ماهی رهاسازی شد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران هدف از تکثیر و رهاسازی بچه ماهی از سوی سازمان شیلات ایران را پشتیبانی از جامعه صیادان و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبریان عنوان کرد.

وی درباره مراکز بازسازی ذخایر آبزیان در کشور تصریح کرد: در حال حاضر هشت مرکز بازسازی ذخایر آبزیان خاویاری و استخوانی در حاشیه دریای خزر و در سه استان شمالی کشور فعالیت می‌کنند که قدمت حدود ۵۰ ساله دارند.

کرمی راد، تعداد مراکز بازسازی ذخایر آبزیان در حاشیه آب‌های داخلی را چهار مورد عنوان و اذعان کرد: در استان های خوزستان دو مرکز، سیستان و بلوچستان یک مرکز و در آذربایجان غربی یک مرکز ذخایر بازسازی ذخایر آبزیان فعالیت می‌کنند.

وی با تأکید بر این که در حاشیه دریای خلیج فارس و دریای عمان نیاز به احداث ۱۰ مرکز بازسازی ذخایر آبزیان است، گفت: در حال حاضر یک مرکز بازسازی ذخایر آبزیان در حوزه خلیج فارس و دریای عمان داریم.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار داشت: تمام این مراکز دولتی هستند و در سایر کشورهایی که در این حوزه فعال هستند از جمله چین، نروژ و ژاپن ۹۹ درصد این مراکز توسط دولت‌ها احداث و مدیریت می‌شوند.

وی در مورد هزینه‌های مراکز بازسازی ذخایر آبزیان گفت: سازمان شیلات ایران سالانه بیش از ۳۰ میلیارد تومان برای این مراکز هزینه می‌کند که شامل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و بخشی دیگر حقوق، و دستمزد و سایر موارد است.

کرمی راد، تصریح کرد: سازمان شیلات ایران تنها سازمانی است که به مراکز بازسازی ذخایر آبزیان کمک می‌کند و لازم است سایر دستگاه‌ها همچون سازمان برنامه و بودجه با توجه به نرخ تورم و حجم عملیات در این مراکز حمایت‌هایی را انجام دهند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.