حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 8 شوال 1445 Tuesday, 16 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4515 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
فراتر از مبارزه با مفسد، مبارزه با زمینه‌های ایجاد فساد
24 مهر 1400 - 15:53
شناسه : 9539
6
مشاور سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: ورود دستگاه‌های نظارتی از جمله دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و وزارت اطلاعات می‌تواند در مبارزه با فساد مؤثر باشد.
ارسال توسط : منبع : خبرگزاری مهر
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، علیرضا جاوید عربشاهی، مشاور عالی سازمان تعاون روستایی در نشست ملی مطالبه‌گران حوزه آب و کشاورزی با اشاره به اینکه فراتر از مبارزه با مفسد، مبارزه با زمینه‌های ایجاد فساد است، گفت: متأسفانه خیلی از عوامل فسادزا برای جریان‌های مطالبه‌گر مشهود نیست و تشکلی که می‌خواهد با فساد مبارزه کند ابتدا باید زمینه‌های را بشناسند و بعد با آنها مبارزه کند.

وی افزود: راهکار مبارزه با فساد صرفاً مصداقی برخورد نمودن و رسانه‌ای کردن آن نیست. باید دستگاه‌هایی همچون دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و وزارت اطلاعات در مبحث نظارتی ورود کنند و در بخش قانون‌گذاری، قوانین فسادزا را در مجلس حذف کنیم و همچنین در نسبت به شناسایی زمینه‌های فسادزا آنها را اولویت‌بندی نماییم.

عربشاهی در ادامه به زمینه‌های بروز فساد در حوزه کشاورزی پرداخت و در این باره اظهار کرد: در توزیع نهادها و واردات انحصارگرایی داریم و اگر یک سامانه شفافیت از میزان تولید و توان صادرات برای اشخاص و تاجران وجود داشت، فرصت ورود عادلانه و منصفانه برای همه افراد در این زمینه فراهم می‌شد.

وی تصریح کرد: به جای دستوری کردن اقتصاد بدون مشارکت کشاورزان، باید در سیاست‌گذاری‌هایمان به صورت منطقه‌ای از آنها استفاده کنیم. به‌عنوان مثال خرمایی که در بوشهر است با خرمایی که در خوزستان کشت می‌شود، نسبت به میزان قیمت تمام شده، هزینه‌های اولیه و هزینه‌های حمل بار با یکدیگر متفاوت است که در این مسئله باید منافع هر کشاورز در هر شرایطی که داراست بررسی و حفظ شود.

مشاور عالی سازمان تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: الگوی کشت در استان‌ها باید براساس آمار هر استان بررسی و انجام شود، به این شکل نباشد که یک سال با فراوانی گوجه مواجهیم و سال دیگر با کمبود آن و این موضوع باید براساس مبتنی‌بر اقلیم اتفاق بی‌افتد که یکی از بحث‌های جدی امروز مطالبه‌گری است.

وی در ادامه افزود: در بروکراسی‌های اداری به‌دلیل عدم شفافیت در فرایند اخذ مجوز، مشکلات سختی را برای کشاورزان پدید آورده که خود این موضوع در این بین رانتی را ایجاد کرده که گرفتن رشوه و خیلی از فسادهای مالی محصول همین بروکراسی‌های پیچیده اداری است. آن چیزی که در سازمان مرکز تعاونی روستایی پیش‌بینی کرده‌ایم شفاف کردن فرایندهاست که هر کشاورز حتی در دور افتاده‌ترین روستای ایران هم بتواند به صورت الکترونیکی مجوزهایش را پیگیری و اخذ نماید.

جاوید عربشاهی با بیان اینکه به اسم حمایت از تولید داخل، برخی از تعرفه‌های گمرکی را افزایش داده‌ایم گفت: این اقدام باعث کم شدن رقابت و ایجاد انحصار همچون ایران خودرو می‌شود و در طرف مقابل اگر بدون تعرفه گمرکی وارداتی صورت گیرد باعث نابودی تولید داخل می‌شود که به‌عنوان مثال اخیراً قرار بود برخی دلالان با تعرفه‌های پایین، محصولات لوازم خانگی کره‌ای در کشور وارد کنند.

وی در پایان تصریح کرد: امروزه یکی از مباحث مهم مطالبه‌گری، هوشمندانه کردن تعرفه‌هاست به‌طوری‌که نه باعث از بین رفتن رقابت در تولید داخل شود، به سمت انحصارگرایی نرویم و از سویی دیگر به محصولات تولید داخل نیز ضربه‌ای وارد نشود که این موضوع باید ابتدا مورد بررسی و در نهایت در مرحله اجرا قرار گیرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.