به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، علی حسینی، با بیان اینکه با ورود به فصل تابستان کمکم به برداشت محصول زعفران سال ۱۴۰۰ نزدیک خواهیم شد، اظهار کرد: با وجود رشد صادرات زعفران در شرایط کرونایی اما هنوز مقداری زعفران در انبارها مانده است و امیدواریم تا چندماه آینده یعنی زمان برداشت محصول جدید این مقدار باقیمانده از کشور خارج شود و دغدغه رسوب زعفران نداشته باشیم.
وی ادامه داد: در تولید و تجارت باید به آمارهای واقعی توجه کنیم. اگر قرار باشد با فرضیهها خود را راضی نگه داریم و براساس آمارهای غیرواقعی از تولید تا صادرات پیش رویم ممکن است به تولید خیانت کنیم. زیرا تولیدکننده و صادرکننده خودشان را براساس اطلاعات واقعی تطبیق میدهند.
عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران اضافه کرد: نهادهای مربوطه در امر زعفران باید در تصمیمگیریها نظرات شورای ملی زعفران را نیز جویا شوند و هم فکری صورت گیرد. زیرا این شورا اطلاعاتی از شرایط تولید تا صادرات دارد. ولی متأسفانه این اتفاق نمیافتد و از شورای ملی زعفران در تصمیمگیریها نظرخواهی نمیشود.
وی با بیان اینکه زعفران بازار آرامی را میگذارند و قیمت آن در حال حاضر نوسان چندانی نداشته است، گفت: قیمت زعفران در بازارهای داخلی و حتی بازارهای هدف صادراتی عادلانه نیست و زعفران کاران تنها بخشی از ارزش زحمات خود را در تولید ارزشمندترین محصول کشاورزی دریافت میکنند که این موضوع منصفانه نیست.
کم آبی بر عملکرد مزارع زعفران مؤثر است
حسینی در پاسخ به این سوال که زعفرانکاران در حال حاضر با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند، گفت: عمدهترین مشکلی که در حال حاضر بخش کشاورزی دارد، خشکسالی است و نباید ساده از کنار آن عبور کرد. هرچند زعفران گیاه سازگار با کم آبی است اما این موضوع در عملکرد مزارع بیتأثیر نیست.
وی با بیان اینکه از دیگر مشکلات زعفران کاران بیثباتی در قیمت است، گفت: بهدلیل انبوه کشت زعفران و نبود تجهیزات و ماشینآلات جمعآوری و فرآوری گل در فصل برداشت با انبوه گل زعفران مواجه میشویم و در این زمان دلالان از فرصت استفاده کرده و بر سر زمینها گلهای زعفران را با قیمتهای ناچیز میخرند و وارد بازار میکنند. همین امر منجر به این میشود که قیمت زعفران سقوط کند و زعفرانکاران خرد که چشم امیدشان به فروش محصولاتشان است، خسارت ببینند.
ثبت دیدگاه