حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 17 شوال 1445 Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4548 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
نقش خطیر فدراسیون و تشکل‌های صنایع غذایی در امنیت غذایی کشور
13 شهریور 1401 - 19:13
شناسه : 13900
5
محسن نقاشی، رئیس فدراسیون صنایع غذایی ایران: «پیرو درخواست اعضای هیأت مدیره فدراسیون صنایع غذایی ایران از محمدعلی نیکبخت، معاون وزیر جهادکشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران مبنی بر برگزاری جلسه‌ای با محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، این جلسه مورد تأیید قرار گرفت و تشکیل شد. در این جلسه عده‌ای از اعضای هیأت مدیره فدراسیون صنایع‌غذایی، خواسته‌های خود را اعلام کردند.»
ارسال توسط : منبع : اقتصاد سبز آنلاین
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، در این نشست، ابتدا محمدعلی نیکبخت، عملکرد فدراسیون صنایع غذایی ایران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: صنایع غذایی ایران باید مورد حمایت قرار گیرد و از این پس نسبت به تقویت این صنعت و بخش کشاورزی کمک کرده و جلساتی را برای فدراسیون صنایع غذایی ترتیب خواهیم داد.
وظیفه تشکل‌ها، مطالبه‌گری در جهت رفع مشکلات است
سپس محسن نقاشی، رئیس فدراسیون صنایع غذایی ضمن تشکر از مهندس نیکبخت به جهت پیگیری مشکلات صنعت و ترتیب دادن برگزاری این جلسه عنوان کرد: وظیفه تشکل‌ها، مطالبه‌گری در جهت رفع مشکلات است و یک خبر خوش این که فدراسیون صنایع غذایی با کمک سازمان تعاون روستایی به مدیریت مهندس نیکبخت موفق شده است تا طرح شتابدهی صنایع غذایی را استارت بزند که این طرح مشمول آن است که کلیه شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع غذایی کشاورزی را گردهم آورده و به کار شتاب بیشتری بخشیم و مشکلات صنعت به این شرکت‌ها محول گردد تا آنان بتوانند تحقیقات خود را در این زمینه به انجام رسانند. ساختمانی را نیز که وزارت جهادکشاورزی در اختیار ما قرار می‌دهد به‌همین منظور در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان می‌گذاریم تا به انجام کارهای تحقیقاتی خود بپردازند.
نقاشی سپس یکی از مطالبات مهم تولیدکنندگان صنایع غذایی را حمایت از تولید به شکل قانونی خواند و افزود: به تازگی از سوی وزیر دادگستری نیز اعلام شده است؛ زمانی این نهاد و سایر ارگان‌ها می‌توانند از اقدامات مؤثری برخوردار شوند که قانون مشخصی وجود داشته باشد.
وی افزود: هم‌اکنون بسیاری از ادارات با وجود آگاهی از این که برخی قوانین، بازدارنده تولید است، اما بر طبق مصوبه و بخشنامه نمی‌توانند کمکی در رابطه با رفع آن به صورت قانونی نمایند که در این رابطه باید به ستاد تسهیل، قدرت بیشتری داده شود تا هیچ ارگانی اجازه نیابد از مصوبات این ستاد سرپیچی کند.
نقاشی در ادامه با اشاره به این که هم‌اکنون 52 درصد محصولات کشاورزی صرف صنایع غذایی می‌شود، گفت: عدم اهمیت به صنایع غذایی، بی‌توجهی به بخش کشاورزی است؛ بنابراین باید از این صنعت، حمایت جدی صورت گیرد، زیرا صنایع غذایی، متولی امنیت غذایی در کشور بوده و 52 درصد محصولات کشاورزی جذب این صنعت می‌شود.
وی سپس بیان کرد: در تمام دنیا به صنایع غذایی توجه خاص می‌شود و در کشور ما نیز باید در جهت رفع مشکلات آن توجه بیشتری کرد.
رئیس فدراسیون صنایع غذایی ایران یادآور شد: متأسفانه در کشور ما گاهی هجمه‌هایی به صنعت می‌شود که حساب شده است؛ هجمه‌هایی به صنایعی همچون روغن، مواد لبنی، شیرینی و شکلات، سوسیس و کالباس و … که باید جلوی آنها به شکل قانونی گرفته شود و اجازه ندهند هر کسی وارد این مقوله شده و به صنعت غذای کشور آسیب وارد سازد.
او همچنین ادامه داد: صنایع غذایی در این 4 دهه بیشترین ارتقای کمی و کیفی را داشته است؛ به‌طوری‌که از وابستگی به بسیاری از محصولات غذایی -که در گذشته به واردات آنها متکی بودیم- رهایی یافتیم و اکنون حتی صادرکننده این محصولات هستیم. از این‌رو این صنعت نیازمند توجه بیشتر است.
نقاشی سپس درخواست دیگر فدراسیون را از ریاست کمیسیون کشاورزی مجلس، تداوم برگزاری این جلسات ذکر کرد و گفت: در صورت برگزاری جلسات مذکور به صورت 15 روز یک بار یا ماهانه می‌توان به بررسی حل معضلات پرداخت.
وی تأکید کرد: در برنامه هفتم دولت، فدراسیون صنایع غذایی –که تولیدکنندگان زیادی عضو آن هستند- حتماً باید نقش داشته باشد تا بتواند حامی و مطالبه‌گر واحدهای تولدی باشد.
نقاشی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مجوزها اشاره کرد و گفت: در کشور ما پروسه صدور مجوز واحدهای تولیدی بسیار زمان‌بَر است و گاهی 6 ماه تا یک سال طول می‌کشد؛ این در حالی است که در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه –به‌عنوان همسایه ما- صدور مجوز تنها 24 تا 48 ساعت زمان می‌بَرد.
او سپس تأکید کرد: صنایع غذایی، طی 40 سال نسبت به صنایع دیگر از پیشرفت‌های قابل توجهی برخوردار بوده است.

قیمت‌های دستوری در هیچ جای دنیا متداول نیست
در این نشست همچنین امیررضا ثابت‌پی، رئیس هیأت مدیره فدراسیون صنایع غذایی و مدیرعامل شرکت نامی‌‍‌نو نیز در رابطه با قیمت‌های دستوری عنوان کرد: در هیچ جای دنیا قیمت دستوری متداول نیست. متأسفانه در کشور ما طی این 8-7 ماه که دولت برای حمایت از مصرف‌کننده به این امر ورود کرده، معضلاتی را برای تولیدکننده به وجود آورده است؛ از جمله درج قیمت تولید روی محصول که در هیچ جای دنیا سابقه نداشته و هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده از آن آسیب دیده‌اند. در نهایت نیز به افزایش قیمت محصولات غذایی منجر شده و برخی از اقلام، افزایش قیمت یافته است.
وی در همین رابطه افزود: این امر به انضمام مسائلی همچون افزایش دستمزد کارگران و سوخت مصرفی و … تولیدکننده را وادار می‌سازد تا قیمت محصول خود را افزایش دهد. اگر دولت جلوی این امر را بگیرد مسلماً تولید از وضعیت بهتری برخوردار خواهد شد.
او گفت: تولیدکنندگان ما طی ادوار مختلف ثابت کردند که حامی مصرف‌کننده هستند؛ برای مثال در مقطعی از سال گذشته که گوجه‌فرنگی از افزایش قیمت برخوردار شد، قیمت رب به 40 هزار تومان نیز رسید، اما به محض این که گوجه ارزان شد و دولت برای قوطی تدابیری اندیشید، رب گوجه‌فرنگی به 12 تا 14 هزار تومان کاهش یافت. بنابراین تولیدکننده همواره همکاری لازم را داشته و به هیچ عنوان دنبال گران کردن محصول نبوده است.
ثابت‌پی افزود: اگر بازار به دست عرضه و تقاضا سپرده شود قطعاً به نفع مصرف‌کننده خواهد شد. منافع تولیدکننده نیز در آن است که بتواند محصول خود را ارزان‌تر به بازار عرضه کند تا از فروش بهتری برخوردار شود. متأسفانه در حال حاضر قدرت خرید مصرف‌کننده کاهش یافته است و تولیدکننده باید کاری کند تا بتواند محصول خود را راحت‌تر به فروش برساند.
وی همچنین اشاره کرد: متأسفانه طی چند ماه اخیر شاهد افزایش مواد اولیه بوده‌ایم و پس از حذف ارز ترجیحی، قیمت برخی مواد همچون روغن مایع یکباره به هفت‌ونیم برابر افزایش یافته و واحدهای تولیدی با مشکل سرمایه در گردش مواجه شده‌اند. در این رابطه دولت باید کمک کند تا این خلاء پر شود.

حذف مالیات بر ارزش افزوده واحدهای تولیدی
در ادامه، کلانتر، عضو هیأت مدیره فدراسیون صنایع غذایی ایران و مدیرعامل شرکت سبزدانه نیز به بحث مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: این امر می‌تواند در قیمت تمام شده محصول تأثیر فراوانی داشته باشد. اگر دولت در بحث مالیات بر ارزش افزوده تخفیفی در نظر گرفته و آن را از صنایع غذایی حذف نماید مسلماً کمک زیادی به قیمت‌ها کرده و شاهد کاهش قیمت خواهیم شد.

فعالیت چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های صنایع غذایی
فوزی، عضو هیأت مدیره فدراسیون صنایع غذایی ایران و مدیرعامل شرکت استارت‌آپ به روزرسان نیز در این جلسه به چالش‌های صنایع غذایی در حوزه صادرات و واردات اشاره کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های فدراسیون صنایع غذایی در این مدت فعالیت‌های چشمگیری داشته و تعدادی از آنها تقریباً 4-3 سال است که در زمینه فروش آنلاین، اقدامات بسیار ارزنده‌ای را ارائه ‌داده‌اند. دولت می‌تواند با حمایت از این شرکت‌ها نسبت به ترویج آن در تمامی کشور اقدام نماید.
وی ادامه داد: در واقع این شرکت‌های دانش‌بنیان توقع چندانی از دولت نداشته و تسهیلات آنچنانی از دولت طلب نمی‌کنند و در این رابطه دولت می‌تواند اقدامات معمول سایر کشورها را به کار ببندد.
فوزی سپس توضیح داد: این شرکت‌ها با فروش آنلاین موفق شده‌اند با برنامه‌های نرم‌افزاری، صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس را به انجام رسانیده که در نهایت منجر به افتتاح چندین نمایندگی و فروش و صادرات مناسب شده است.
وی سپس در مورد صادرات آنلاین اینگونه توضیح داد: در این روش، فروشگاه‌های استارتاپی به صورت فروش آنلاین، مشتری اینترنتی را در حوزه‌ها رصد کرده و هفته‌ای یک بار سفارشات را دریافت و تجمیع می‌کنند و پس از آن توسط 1تا2 کانتینر در هفته اقدام به صادرات می‌نمایند.
فوزی در ادامه با اشاره به این که دولت سالانه مقادیر زیادی ارز و ریال، صرف هزینه‌های درمانی می‌کند، گفت: با کمک به امنیت غذایی می‌توان بحث پیشگیری را سامان بخشید تا بدین وسیله مردم نیاز کمتری به درمان پیدا کنند.
در انتهای این مراسم، دکتر عسکری رئیس و عضو کمیسیون بخش کشاورزی مجلس نیز با استماع سخنان اعضا به بیان سخنانی پرداخت و گفت: در اولین فرصت، مشکلات مطرح شده توسط اعضای فدراسیون در مجلس عنوان شده و سعی در رفع آنها خواهیم کرد و مهندس نیکبخت مسئولیت مدیریت و سامان‌دهی امور فدراسیون را عهده‌دار خواهد شد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این جلسات با تشریک مساعی فدراسیون صنایع غذایی برگزار شده و جلسات بعدی نیز در واحدهای تولیدی عضو فدراسیون تشکیل شود.
دکتر عسکری افزود: حمایت از صنایع غذایی قطعاً حمایت از محصولات کشاورزی و کشاورزان است و تمامی کشورها به امنیت غذایی اهمیت می‌دهند؛ بنابراین ما نیز نباید از این امر غافل باشیم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.