You are hacking your site، معاون برنامه ریزی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند ضمن اعلام این مطلب افزود: این برنامه راهبردی که در واقع نقشه راه این مؤسسه تحقیقاتی است در بازه زمانی ۱۰ ساله و با توجه به نیازها و توانمندیهای داخلی اجرا میشود.
سعید صادق زاده حمایتی با بیان این که سومین برنامه راهبردی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند در قالب ۱۱ محور تدوین شده است، اظهار داشت: اصلاح ارقام مقاوم به بیماریها، کشت پاییزه، بهزراعی چغندرقند، معرفی ارقام چغندر علوفه ای و تحقیقات درباره سایر شیرین کنندهها از جمله این محورها هستند.
وی گفت: در آینده نام این مؤسسه به موسسه تحقیقات گیاهان قندی تغییر خواهد کرد، از این رو دامنه تحقیقات ما از چغندرقند صرف به سمت سایر منابع شیرین کننده برای کشت و زراعت آن در کشور گسترش خواهد یافت.
صادق زاده با اشاره به این که در حاضر، شکر مصرفی از محل چغندرقند و نیشکر تأمین میشود، اذعان داشت: تحقیقات در مورد سایر شیرین کنندهها مانند گیاه استویا و سورگوم شیرین در دستور کار این مؤسسه قرار گرفته است.
وی، سرانه مصرف شکر در کشور را برای هر نفر در سال نزدیک به ۳۰ کیلو گرم عنوان کرد و گفت: از این میزان شکر، ۲۰ کیلو گرم به صورت غیر مستقیم و از طریق محصولاتی مانند بستنی، نوشابه و شیرینیجات و ۱۰ کیلو گرم نیز به طور مستقیم مصرف میشود.
معاون برنامه ریزی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند اضافه کرد: اگر ما بتوانیم در ۲۰ کیلو گرم مصرف غیر مستقیم، به جای شکر از شیرین کنندهها استفاده کنیم، هم بخشی از منابع شیرینکننده کشور را تأمین کردهایم و هم عوارض بهداشتی و بیماری نخواهیم داشت.
وی در همین حال ابراز امیدواری کرد که با اجرای سومین برنامه راهبردی این موسسه علاوه بر تعیین نقشه راه برای آینده پژوهی، پاسخگوی نیاز بخش اجرا در زمینه بذر چغندرقند و سایر شیرین کنندهها باشیم.
ثبت دیدگاه