حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 18 شوال 1445 Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4548 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
پیش‌بینی تولید ۱۰۰ تن بذور مرتعی در سال
06 شهریور 1400 - 12:02
شناسه : 8774
9
تولید ۱۰۰ تن بذور مرتعی در سال ۱۴۰۰ برای احیا و توسعه مراتع کشور پیش‌بینی می‌شود.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اعلام این مطلب گفت: نیاز سالانه کشور تولید ۵۰۰ تن بذر از ۷۰ گونه مختلف مرتعی است.

ترحم بهزاد افزود: تولید و کشت بذور مرتعی هر سال باید به منظور احیا و توسعه مراتع کشور انجام گیرد.

وی خاطر نشان کرد: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ تولید بذور در ایستگاه‌های تولید بذور مرتعی به حدود ۴۴ تن رسید و این در حالی است که اکثر ایستگاه‌ها به‌صورت مخروبه و غیرفعال هستند.

بهزاد با بیان این که از ۲۲ ایستگاه تولید بذور مرتعی در ۱۸ استان کشور ظرف سه سال اخیر هفت ایستگاه فعال شده است، اظهار داشت: در سال‌جاری مقرر شده پنج ایستگاه تولید بذور مرتعی دیگر نیز فعال و مدیریت شود.

وی ادامه داد: براساس آخرین تصمیمات در راستای ساماندهی ایستگاه‌های تولید بذور مرتعی، تمام ایستگاه‌های موجود در استان‌ها باید دارای طرح احاله مدیریت با بیلان اقتصادی باشند و مبنای احاله مدیریت ایستگاه‌ها، ماده (۳) قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در عین حال تأکید کرد: بذور مرتعی تولید شده باید شناسنامه‌دار و دارای گواهی معتبر بذری باشند.

وی گفت: با توجه به این که همه ایستگاه‌های تولید بذور مرتعی موجود، سند انفالی دارند، از این رو طبق قانون، این ایستگاه‌ها قابل واگذاری نیستند و باید طبق ماده (۳) قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع برای آنها طرح تهیه و مدیریت شوند.

بهزاد، ایستگاه‌های تولید بذور مرتعی را یک ظرفیت بالقوه برای تولید بذور مرتعی موردنیاز در عملیات اصلاح و احیای بیولوژیک و بیومکانیک مراتع دانست.

وی یادآور شد: ایستگاه‌های تولید بذور مرتعی از سال ۱۳۵۹ تجهیز و راه‌اندازی شدند و در زمان اعتبارات ملی توسط این ایستگاه‌ها تا ۷۱۸ تن بذر تولید و وارد عملیات بیولوژیک می‌شد.

بهزاد اظهار داشت: پس از استانی شدن اعتبارات و شوک ناشی از عدم جذب اعتبار توسط مدیران استانی و عدم تخصیص اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه استانی، تولید بذور مرتعی کاهش یافت.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.