به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، محمد مختاریانی، عضو هیأت مدیره انجمن صنفی کنسرو ایران با انتقاد از سیاستگذاریهای دولت در حوزه قیمتگذاری دستوری برای کالاهای اساسی و اقلام خوراکی خانوار گفت: حدود ۴ ماه است که مسئولان کشور از جمله معاون اول درگیر تعیین تکلیف قیمت رب گوجهفرنگی هستند و کماکان در این زمینه به نتیجه نرسیدهاند.
وی با اشاره به اینکه تعلل این افراد در تعیین قیمت رب گوجهفرنگی منجر به زیان کارخانجات تولیدی، توقف تولید در برخی واحدها و نابسامانی بازار این محصول شده است، گفت: همین مسأله منجر شده با کمبود رب گوجهفرنگی در بازار مواجه شویم و قیمت رب گوجه افزایش چشمگیری داشته باشد بهطوریکه در برخی مناطق قیمت هر قوطی ٨٠٠ گرمی رب گوجهفرنگی به بیش از ۴٨ هزار تومان رسیده علاوهبر این مردم به راحتی نمیتوانند این کالا را پیدا و خریداری کنند.
مختاریانی با بیان اینکه این مسائل در نهایت به ضرر مصرفکنندگان است، افزود: همواره شاهد بودیم که وقتی به بازار کالایی تنش جدی وارد میشود، جبران آن بسیار دشوار است حتی اگر چندین برابر نیاز، آن کالا به بازار تزریق شود و این تجربه را به دفعات در سالیان گذشته در زمینه کالاهای مختلف داشتهایم و تکرار دوباره آن کار جالبی نیست.
این فعال صنفی افزود: در حالی که ستاد تنظیم بازار و معاون اول باید وقت خود را صرف امور کلان اقتصادی کنند، چهار ماه است نمیتوانند برای رب گوجهفرنگی تعیین قیمت کنند.
وی با بیان اینکه چند ماه قبل قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و فرمانده قرارگاه امنیت غذایی از تولیدکنندگان خواست با ۱۲ درصد افزایش اقدام به تولید رب گوجهفرنگی کنند تا بازار دچار تلاطم نشود، گفت: به دنبال این توافق شفاهی تولیدکنندگان نیز اقدام به تولید و توزیع رب گوجهفرنگی در بازار کردند اما در حال حاضر با جریمههای سنگین و میلیاردی از سوی تعزیرات مواجه شدند، این در حالی است که قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در نامهای به تعزیرات اعلام کرده که تولید و توزیع رب گوجهفرنگی به درخواست وی بوده اما تعزیرات این گفته را نپذیرفته و کماکان بر عقیده خود باقی است.
مختاریانی در بخش دیگری از سخن خود با اشاره به اینکه قیمت تمام شده رب گوجهفرنگی بالای ۵۰ هزار تومان است، افزود: در جلساتی که با مسئولان ستاد تنظیم بازار داشتیم در نهایت روی قیمت ۴۵ هزار تومان توافق شد اما هفته گذشته اعلام کردند نظر معاون اول رئیس جمهور روی ۴۳ هزار تومان است که تولیدکنندگان نیز این مسأله را نپذیرفتند چرا که قیمت ۴۵ هزار تومان هم برای آنان سودده نیست.
مختاریانی تصریح کرد: بیش از چهار ماه است کارخانجات تولید رب در زیان هستند و جریمههایی که برای آنان اعمال شده به قدری سنگین است که میتواند کل صنعت را تعطیل کند.
وی با اشاره به سیاستگذاریهای نادرست در حوزه تنظیم بازار کالاهای اساسی و مواد خوراکی عنوان کرد: چند روز پیش نیز وزارت صمت تولیدکنندگان روغن را فراخوانده و آنان را تهدید کرده تا قیمت این کالا را کاهش بدهند. توجیه مسئولان وزارت صمت این بوده که قیمتهای جهانی کاهش یافته اما مسئولان به این نکته توجه ندارند که روغنهای موجود در بازار با قیمتهای قبلی وارد شده و روغنهای با نرخهای جهانی جدید هنوز وارد کشور ما نشده و دو، سه ماه طول میکشد تا این روغنها به کشور بیاید.
مختاریانی توضیح داد: چطور ممکن است دولت برای کالایی که سه ماه دیگر وارد کشور میشود درخواست کاهش قیمت دارد اما درباره رب قیمت را تعیین نمیکند تا تکلیف همه مشخص شود.
عضو هیأت مدیره انجمن صنفی کنسرو ایران با اشاره به اینکه تعیین تکلیف قیمت تن ماهی نیز در هالهای از ابهام قرار دارد، گفت: به دنبال افزایش قیمت روغن، ستاد تنظیم بازار قیمت تن ماهی را نیز ۱۲ درصد افزایش داد اما در این محاسبه قیمتی افزایش نرخ ماهی در نظر گرفته نشده چرا که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن از ۳۲ هزار تومان سال گذشته به ۵۵ هزار تومان در سال جاری رسیده است.
مختاریانی تصریح کرد: از طرفی تمام روند تولید تن ماهی دستی است و ما در سال جاری با افزایش ۵۷ درصدی دستمزد نیز مواجه بوده ایم و این مسائل منجر به تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شده است.
ثبت دیدگاه