دسته: یادداشت ویژه

  • جایگاه ارزشمند صنایع تبدیلی و تکمیلی در رونق توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی کشور

    جایگاه ارزشمند صنایع تبدیلی و تکمیلی در رونق توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی کشور

    بدون تردید رونق صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش صنعت و کشاورزی است. توسعه این صنایع از میزان بیکاری‌های دائمی و فصلی در مناطق روستایی می‌کاهد. همچنین زمینه مناسب جهت توسعه بخش کشاورزی را فراهم آورده و به افزایش تولیدات، بهره‌وری، ایجاد فرصت‌های شغلی، تأمین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخش‌های اقتصادی…

  • لزوم توسعه گلخانه‌های هیدروپونیک در راستای تأمین امنیت غذایی

    لزوم توسعه گلخانه‌های هیدروپونیک در راستای تأمین امنیت غذایی

    با توجه به جمعیت رو به رشد و منابع محدود، گلخانه‌ها بخش ضروری از زنجیره تأمین غذایی هستند و به‌عنوان بخشی از راه‌حل نهایی برای چالش‌های جهانی ما در زمینه کشاورزی عمل می‌کنند. در همین راستا گلخانه هیدروپونیک یک روش نوین در طراحی گلخانه است که از روش‌هایی همچون گلخانه طبقاتی بهره می‌برد. در این…

  • لزوم بهبود جایگاه محصولات شیلاتی در حوزه صادرات

    لزوم بهبود جایگاه محصولات شیلاتی در حوزه صادرات

    بخش کشاورزی و زیر بخش‌های آن مانند شیلات، می‌تواند در جهت رسیدن به هدف‌های نظام جمهوری اسلامی مانند خودکفایی، اشتغال اقتصادی و امنیت غذایی توسعه صادرات غیر نفتی و اشتغال‌زایی جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. یکی از زیر بخش‌های کشاورزی که می‌تواند در اقتصاد کشور مؤثر باشد، توسعه صنعت شیلات است. از آنجایی که صنعت شیلات…

  • پایان هژمونی غذایی آمریکا بر خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA )

    پایان هژمونی غذایی آمریکا بر خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA )

    شوک‌های وارده به زنجیره‌های تأمین و تولید محصولات کشاورزی می‌تواند قیمت‌ها را بالا ببرد و باعث قحطی و فقر میلیون‌ها نفر در سراسر جهان شود. چنانکه بین دسامبر ۲۰۱۹ و فوریه ۲۰۲۲، شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) غلات ۷۳.۵ درصد افزایش یافت که ناشی از تأثیر همه‌گیری کووید-۱۹ بر قیمت ذرت و گندم بود. جنگ روسیه و اوکراین…

  • اهمیت فراوان نهاده سالم در تأمین پروتئین مورد نیاز آحاد جامعه

    اهمیت فراوان نهاده سالم در تأمین پروتئین مورد نیاز آحاد جامعه

    از آنجایی که استفاده از نهاده‌های دامی با کیفیت سبب افزایش عملکرد و بهبود سلامت دام‌ها می‌شود، در صنعت دامداری از اهمیت بالایی برخوردار هستند. همچنین، به دلیل روند صعودی قیمت نهاده‌های دامی در سال‌های اخیر، استفاده صحیح از آن‌ها برای تأمین نیازهای تغذیه‌‌ای دام و طیور و کاهش هزینه‌های دامداری بسیار حائز اهمیت است.…

  • کاربرد و اهمیت بسیار زیاد ضایعات کشاورزی

    کاربرد و اهمیت بسیار زیاد ضایعات کشاورزی

    زیست توده یا بیوماس یک ماده آلی تجدیدپذیر است که از گیاهان و بقایای زائد حیوانات تهیه می‌شود. زیست توده از زمان شروع سوزاندن چوب برای پختن غذا و گرم نگه داشتن آن مورد استفاده قرار گرفته است. چوب امروزه همچنان بزرگ‌ترین منبع انرژی زیست توده است. منابع دیگر آن محصولات غذایی، گیاهان علفی و…

  • نقش بانک کشاورزی در ارتقاء ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی

    نقش بانک کشاورزی در ارتقاء ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی

    مکانیزاسیون کشاورزی به معنای استفاده از ادوات مکانیکی و فناوری در زراعت با تأثیر چشمگیر بر افزایش بهره‌وری کشت و کار می‌باشد و یکی از ضروری‌ترین روش‌های ابزاری برای توسعه کشاورزی و گامی اساسی به سوی توسعه پایدار در تأمین امنیت غذایی کشور است. اولویت‌های بکارگیری روش‌های مکانیزه در تولید محصولات کشاورزی با توجه به…

  • لزوم افزایش کاربرد انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی

    لزوم افزایش کاربرد انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی

    استفاده از پرتودهی محصولات کشاورزی به عنوان یک روش بی‎خطر استریلیزه کردن در اکثر کشورهای جهان متداول شده است. در رابطه با کنترل آفات از طریق پرتودهی و عقیم نمودن حشرات نیز گام‎های بسیار مثبتی در نقاط مختلف دنیا برداشته شده است. تاکنون ۱۶ سایت پرتودهی در کشور راه‌اندازی شده است. تکنیک‌های هسته‌ای در کنار…

  • نقش پر رنگ بانک کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور

    نقش پر رنگ بانک کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور

    در این بین، بانک کشاورزی به عنوان تنها بانک تخصصی فعال در بخش کشاورزی، در کنار سازمان‌های متولی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، همواره تلاش کرده است تا علاوه بر اجرای رسالت خویش که همان تأمین امنیت غذایی جامعه است، رعایت اصول و شاخص‌های توسعه پایدار با هدف حفظ منابع پایه کشور برای استفاده نسل‌های…

  • ضرورت‌های احیاء و اصلاح مراتع کشور و اثر آن در افزایش بهره‌وری کشاورزی

    ضرورت‌های احیاء و اصلاح مراتع کشور و اثر آن در افزایش بهره‌وری کشاورزی

    متاسفانه به دلایل متعدد در چند دهه اخیر به طور فزاینده‌ای مراتع کشور در معرض تخریب و نابودی قرار گرفته‌اند. این تخریب در بسیاری از موارد، بیش از آنکه معلول عوامل طبیعی باشد، معلول عملکرد غیرمعقول و غیرعلمی انسان‌ها بوده است. به همین دلیل استفاده صحیح و توأم با عملیات اصلاح و احیای آن‌ها می‌تواند نقش مهمی…