حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 22 شوال 1445 Tuesday, 30 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4564 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 0×
افزایش ۲۶ درصدی صادرات بخش کشاورزی در سال ۹۹
03 خرداد 1400 - 14:09
شناسه : 7595
5
صادرات بخش کشاورزی در سال ۹۹ به لحاظ وزنی ۲۶ درصد و ارزشی ۱۴ درصد نسبت به سال ۹۸ افزایش نشان می‌دهد.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، سرپرست دفتر صادرات معاونت توسعه بازرگانی ضمن اعلام این مطلب افزود: سال گذشته ۸.۸ میلیون تن محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی و غذایی به ارزش ۶.۵  میلیارد دلار از کشور صادر شد.

مسعود بصیری میزان صادرات بخش کشاورزی در سال ۹۸ را ۷ میلیون تن و به ارزش ۵.۷ میلیارد دلار عنوان کرد.

وی با بیان این که تولیدات کشاورزی باید صادرات محور شود، اظهار داشت: صادرات کالاهای کشاورزی به میزان زیادی با تنظیم بازار داخلی کالاها گره خورده و در نتیجه به‌رغم برنامه‌ها، قابلیت‌ها و مزیت‌های صادراتی در بخش کشاورزی، بیشتر به سفره خانوارها و بازار داخلی از نظر تأمین کالا، کمیت مناسب و قیمت تمرکز شده و اگر تأمین کالا در بازار داخلی مناسب بود شاید فکری برای صادرات محصولات کشاورزی و حمایت از آن می‌شود.

وی درباره خشکسالی و تأثیر کمبود آب بر صادرات محصولات کشاورزی اذعان داشت: ایران در اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار گرفته و از نظر بارش با مشکل مواجه است، اما با روش‌های علمی و تکنولوژی‌های نوین می‌توان کشاورزان را به نحوی هدایت کرد که بهره‌وری تولید با آب کمتر داشته باشند.

سرپرست دفتر صادرات وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: کشورهایی مانند عربستان که با کم آبی و خشکسالی مواجه هستند، توانسته‌اند از طریق شیرین کردن آب دریا، باغات زیتون وسیعی داشته باشند و یا با بهره‌گیری از انرژی خورشیدی، بخشی از برق موردنیاز خود را تأمین کنند.

وی گفت: بنابراین با مدیریت آب فعلی، امکانات موجود و برنامه‌ریزی می‌توان تولیدات صادرات محور داشت به شرط آن که کشاورزان و تولیدکنندگان دام و طیور پذیرش برنامه‌ها و روش‌های جدید را داشته باشند.

بصیری افزود: معاونت‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی هر سال برنامه‌های کشت و تولید را تدوین و به استان‌های کشور ابلاغ می‌کنند، اما با این حال می‌بینیم در برخی استان‌ها یا شهرها با انباشت تولید و در برخی نقاط با کاهش تولید مواجه می‌شویم که بر بازار داخلی و صادرات و قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.