حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 15 شوال 1445 Tuesday, 23 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4541 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
آمادگی برای بازسازی ۹ هزار هکتار آب‌بندان در سال ۱۴۰۰
19 اردیبهشت 1400 - 18:55
شناسه : 7386
7
معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برای بازسازی حداقل ۹ هزار هکتار آب‌بندان در استان‌های شمالی کشور در سال ۱۴۰۰ به منظور تأمین بخشی از آب شالیزارها اعلام آمادگی کرد.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارتخانه گفت: بازسازی ۹ هزار هکتار آب‌بندان نیاز به اعتبار دارد و در حال حاضر اعتبار امسال برای این طرح مصوب نشده است.

رضا سرافرازی، کل سطح زیرپوشش آب‌بندان‌های سه استان گیلان، مازندران و گلستان را ۳۳ هزار هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: ۲۴ هزار هکتار از این سطح باید بازسازی شود تا بتوانیم ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب را در شرایط کم آبی و برای کشت دوم تنظیم کنیم.

وی افزود: ۱۴۴ هزار هکتار اراضی، آبخور ۲۴ هزار هکتار آب‌بندان هستند که با بازسازی آن، امکان افزایش ۲۱۶ هزار تن محصول برنج و ۲۱۶ هزار تن کلزا در اراضی تحت شرب این آب‌بندان تحقق پیدا می‌کند.

سرافرازی گفت: طبق برنامه معاونت آب و خاک، طی سه سال این ۲۴ هزار هکتار آب‌بندان باید بازسازی می‌شد، اما به‌دلیل کمبود اعتبار هدف مور نظر محقق نشد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ با بازسازی ۷۵۰۰ هکتار آب‌بندان در سه استان شمالی کشور ۱۵ هزار و ۹۰۰ هکتار از شالیزارهای پایین دست این آب‌بندان از آب استحصالی منتفع شدند.

وی ادامه داد: این درحالی بود که در سال نخست اجرای این طرح در سال ۹۸ از ۲۴۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب، تنها ۶۶ درصد آن محقق شد، اما با این حال ما کار را پیش بردیم به امید آن که اعتبار به‌طور کامل تأمین شود.

مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در سال دوم اجرای این طرح در سال ۹۹ برای بازسازی ۵ هزار هکتار از آب‌بندان نیز برنامه‌ریزی کرده بودیم که به‌دلیل تخصیص ۱۵ درصدی اعتبارات، توانستیم بیش از ۲ هزار هکتار از آب‌بندان را بازسازی کنیم.

وی خواستار حمایت دولت از طرح بازسازی آب‌بندان شد و اذعان داشت: با توجه به کاهش بارش در سال‌جاری، این سازه آبی بیشتر موردنیاز کشاورزان است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.