حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 15 شوال 1445 Tuesday, 23 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4541 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
عرضه داروی گیاهی برای درمان نوعی بیماری انگلی طیور
12 آذر 1399 - 13:04
شناسه : 5366
10

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان داروی گیاهی برای درمان بیماری انگلی به نام «کوکوکسیدیوز» طیور ارائه دادند که به گفته آنها استفاده از این دارو برخلاف داروهای آنتی‌بیوتیک محدودیت ندارد، ضمن آنکه مصرف آن موجب افزایش سیستم ایمنی طیور خواهد شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از ایسنا، کوکسیدیوز […]

ارسال توسط :
پ
پ

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان داروی گیاهی برای درمان بیماری انگلی به نام «کوکوکسیدیوز» طیور ارائه دادند که به گفته آنها استفاده از این دارو برخلاف داروهای آنتی‌بیوتیک محدودیت ندارد، ضمن آنکه مصرف آن موجب افزایش سیستم ایمنی طیور خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از ایسنا، کوکسیدیوز یک بیماری مهم صنعت طیور است که توسط انگلی به نام «ایمریا» ایجاد می‌شود. انگل در دستگاه گوارش طیور تکثیر می‌یابد و سبب تخریب بافت روده و در نتیجه موجب سوء جذب، کم‌آبی، از دست دادن خون، از دست دادن رنگدانه پوست و افزایش حساسیت به سایر بیماری‌ها می‌شود.

کوکسیدیوز مشابه بسیاری از بیماری‌های دیگر، بیماری «طیور جوان» است؛ زیرا با افزایش طول عمر طیور و مواجهه آنها با گونه‌های مختلف ایمریا، در بدن پرنده ایمنی ایجاد می‌شود. اگرچه در اکثر موارد بیماری خفیف است، ولی به علت توانایی ایجاد زیان‌های اقتصادی فراوان، سیاست کنترل بیماری کوکسیدیوز براساس پیشگیری، درمان و تقویت سیستم ایمنی متمرکز است.

آلودگی طیور به این انگل از راه مدفوعی-دهانی است که از طریق خوردن غذا، آب و بستر بیماری منتقل می‌شود.

سارا حجازی، قائم‌مقام مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه گیاهان دارویی با بیان اینکه این داروی گیاهی در راستای حمایت از تولید داخلی و جلوگیری خروج ارز از کشور روانه بازار شد، گفت: این دارو با عنوان کوکسی میسین از گیاه درمنه خزری یا «گواندواش» با نام علمی (Artemisia annua L)  از خانواده کاسنی‌ و جنس درمنه ساخته شده و مورد استفاده طیور است.

وی با بیان اینکه داروهای ضد کوکسیدیوز محدودیت‌هایی را برای استفاده طیور ایجاد می‌کند، اظهار کرد: این دارو هیچ‌گونه محدودیتی ندارد و برای انواع طیور قابل استفاده است و هیچ‌گونه عوارضی در گوشت و تخم‌مرغ برای انسان ایجاد نخواهد ‌کرد.

فاطمه عندلیب، دامپزشک مرکز تحقیقات این شرکت نیز با تأکید بر اینکه داروهای ضدکوکسیدیوز به‌طور معمول مقاومت دارویی ایجاد می‌کنند و نمی‌توان در دوره بعدی برای گله طیور از آن استفاده کرد، ادامه داد: بیشتر داروهای ضدکوکسیدیوز موجود در بازار با آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر ضد کوکسیدیوزها تداخل دارویی دارند و در صورت استفاده همزمان می‌تواند باعث ایجاد مسمومیت در سطح گله ‌شود، در صورتی که داروی تهیه شده در این شرکت هیچ‌گونه محدودیت و منع مصرف ندارد، ضمن آنکه تحقیقات انجام شده نشان داد که این داروی گیاهی موجب افزایش سطح سیستم ایمنی سلولی و سطح همورال نیز می‌شود.

مسوول فنی تولید این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه در میان بیماری‌های انگلی طیور کوکسیدیوز یکی از مهم‌ترین‌ بیماری‌ها محسوب می‌شود و می‌تواند خسارت زیادی به پرورش‌دهندگان طیور وارد کند، گفت: داروی تهیه شده بطور کامل گیاهی است و برای پیشگیری و کنترل کوکسیدیوز طیور ناشی از گونه‌های مختلف ایمریا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گفته وی گیاه «درمنه خزری» در شمال ایران وجود دارد، در فصل پاییز برداشت می‌شود و دارای خاصیت اووسیت کشی بالایی است که به همین علت موجب کاهش شمار اووسیت‌ها و در نتیجه افزایش وزن گله، بهبود وضعیت فیزیولوژیکی گله و کاهش چشمگیر شمار تلفات گله می‌شود.

این محقق با اشاره به مکانیسم درمانی این داروی گیاهی توضیح داد: آرتمیزینین (Artemisinin) ماده مؤثره این داروی گیاهی دامپزشکی است که باعث افزایش فعالیت آندوپراکسیدازی سلول می‌شود که به نوبه خود موجب افزایش رادیکال‌های آزاد در سطح عامل ایجادکننده بیماری است. رادیکال‌های آزاد در القای استرس اکسیداتیو موثر بوده و موجب آلکیله کردن پروتئین‌ها در تک یاخته شده و در نهایت موجب جلوگیری از رشد و تکثیر آن می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.