رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از آغاز پروژه تحقیقاتی تولید اتوواکسنها و واکسنهای بومی آبزیان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دیدهبان امنیت غذایی به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، محمود بهمنی، با اشاره به این که پروژه تحقیقاتی تولید اتوواکسن و واکسنهای بومی آبزیان در مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی در قالب بذر واکسن تحقق خواهد یافت، گفت: براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت دام OIE بیش از ۲۰ درصد تلفات آبزیان ناشی از بروز بیماریهای عفونی (باکتریایی و ویروسی) است.
وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت اقتصادی تلفات آبزیان ناشی از بیماریهای عفونی، این مؤسسه در سه گام اساسی تولید بذر واکسن بیماریهای عفونی ماهی قزلآلا، کیت تشخیص سریع بیماری در میگو و بذر واکسن بیماریهای عفونی در ماهی سیباس در قفسهای پرورشی را پیگیری میکند.
بهمنی ادامه داد: اگر تولید آبزیان در حد متوسط سالانه ۵۰۰ هزار تن در نظر گرفته شود، گردش مالی حاصل از این بازار بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان است و از این رو استفاده از واکسن در صنعت آبزیان بسیار اهمیت داشته و از خسارتهای احتمالی ناشی از بروز بیماریهای عفونی، جلوگیری خواهد کرد.
وی افزود: در کنار بکارگیری واکسنها با بهرهمندی از مکانیزاسیون، ضمن کاهش نیاز آبی، میتوان به افزایش تولید در واحد سطح آبزیان پرورشی کمک کرد.
رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: یکی از مهمترین تکنولوژیهای بکارگرفته شده در تحقیقات آبزیپروری، استفاده از انواع هوادهها و ژنراتورهای تولید اکسیژن بوده که ضمن بهبود کیفیت آب، به افزایش معنیدار تولید آبزیان در واحد سطح (از طریق افزایش تراکم ذخیرهسازی) کمک کرده است.
وی در ادامه پروژه پرورش ماهی در قفس را یکی از پروژههای اولویتدار وزارت جهاد کشاورزی عنوان و تصریح کرد: با شروع فعالیت پرورش ماهی در قفسهای دریایی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در خصوص معرفی گونههای بومی از جمله صبیتی، شانک و ماهی آزاد دریای خزر اقدامات مؤثری را انجام داده و با تولید غذای اختصاصی برای این ماهیان، نقش تحقیقاتی خود را در افزایش تولید در واحد سطح آبزیان اقتصادی در صنعت رو به رشد قفسهای دریایی ایفا کرده است.
وی دستیابی به فرمول تخصصی غذای ماهیانی همچون ماهی آزاد دریای خزر، ماهی تیلاپیا و همچنین بهینهسازی غذای ماهی کپور با بهرهگیری از گیاهان دارویی بهعنوان مکمل غذایی و بکارگیری جلبکهای دریایی بهعنوان بخشی از غذای آبزیان پرورشی را از دستاوردهای این مؤسسه نام برد و اذعان داشت: این فرمول تخصصی غذای ماهیان و بهرهگیری از جلبکها ضمن افزایش تولید در واحد سطح به بهبود کیفیت لاشه آبزیان از جمله گوشت میگو کمک شایانی میکند.
ثبت دیدگاه