کارگروه تنظیم بازار در تاریخ 99.7.23 قیمت مرغ گرم برای مصرفکننده را 20 هزار و 410 تومان مصوب کرده است. این مصوبه به تازگی به دست مرغداران رسیده، اما آنها معتقدند در صورتی قیمت مصوب جدید میتواند موردتوجه قرار گیرد که 100 درصد نهادههای موردنیاز مرغداران با قیمت مصوب تأمین و به دست آنها برسد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دیدهبان امنیت غذایی به نقل از ایلنا، قیمت مرغ در ماههای اخیر روند صعودی داشته به نحوی که در برخی از شهرهای کشور قیمت 25 هزار تومان برای هر کیلوگرم را پشت سر گذاشته است. در شرایط سخت اقتصادی کنونی که منابع پروتئینی دیگر مانند گوشت قرمز از دسترس قشر کم در آمد خارج کرده گوشت مرغ یکی از جایگزینهای اصلی است.
کارگروه تنظیم بازار برای مهار قیمت به تازگی دست به کار شده و در تاریخ 99.7.23 قیمت خرید هر کیلوگرم مرغ زنده از مرغداران را 13 هزار و 100 تومان بهعلاوه 10 درصد و قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم برای مصرفکننده را 6 هزار تومان بیش از خرید مرغ زنده مصوب کرده است. به این ترتیب قیمت خرید مرغ زنده از مرغداران تا 14 هزار و 410 تومان و قیمت مجاز برای مرغ گرم برای مصرفکننده تا 20 هزار و 410 تومان است. اما مرغداران معتقدند این قیمتها در صورتی مورد توجه هستند که 100 درصد نهادههای دامی موردنیاز با قیمت مصوب تأمین شود.
حبیب اسداللهنژاد، نایب رئیس کانون سراسری مرغ داران گوشتی کشور تأکید دارد که بهطور متوسط 40 درصد از نهادههای دامی موردنیاز مرغداران با قیمت مصوب تأمین و در اختیار مرغداران قرار میگیرد.
وی معتقد است: فقط زنجیرههای تولید با برخورداری از ارتباطات و نفوذ خود در وزارت جهاد کشاورزی و جهادهای کشاورزی استانها هستند که میتوانند نهادههای دامی با قیمت مصوب را به میزان بیشتری تأمین کنند.
اسداللهنژاد ادامه داد: بیشتر مرغداران خرد حداکثر 30 درصد نهادههای دامی را با قیمت مصوب تامین میکنند و به اجبار باقی نیاز خود را از بازار آزاد و دلالان خریداری میکنند.
به گفته وی؛ بهطور میانگین 40 و حداکثر 50 درصد از نهادههای دامی با قیمت مصوب به دست مرغداران کشور میرسد.
نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی کشور قیمت کارشناسی هر کیلوگرم مرغ زنده با توجه به واقعیتهای موجود در بازار نهادههای دامی را 17 هزار تومان عنوان کرد.
ثبت دیدگاه