حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 12 شوال 1445 Saturday, 20 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4527 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
نظارت مستمر و تشدید بازرسی‌ها بر بازار تا پایان ماه رمضان ضروری است
23 اسفند 1399 - 14:09
شناسه : 6624
12

جلسه کارگروه تنظیم بازار صبح امروز (شنبه) در وزارت صنعت، معدن و تجارت به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری، در این جلسه با بیان اینکه دود اختلاف نظرها میان دستگاه‌های مختلف به چشم مردم می‌رود، گفت: امروز […]

ارسال توسط :
پ
پ

جلسه کارگروه تنظیم بازار صبح امروز (شنبه) در وزارت صنعت، معدن و تجارت به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری، در این جلسه با بیان اینکه دود اختلاف نظرها میان دستگاه‌های مختلف به چشم مردم می‌رود، گفت: امروز که به نظر می‌رسد فشارها و سختی‌ها رو به پایان است، باید تلاش کنیم برادرانه، همدلانه و با انسجام و وحدت اجازه ندهیم که فشارهای مضاعف و سختی‌های بیشتر بر مردم تحمیل شود.

معاون اول رییس جمهور با قدردانی از کارگروه تنظیم بازار و دستگاه‌های عضو این کارگروه، اظهار داشت: وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، دادگستری و نمایندگان سایر دستگاه‌های عضو کارگروه تنظیم بازار در طول سال ۹۹ مسئولیت سنگینی برعهده داشتند و بانک مرکزی نیز عملکرد مطلوبی در تأمین ارز موردنیاز کالاهای اساسی از خود نشان داد که لازم است از همه آنها قدردانی کنم.

وی با تأکید بر اینکه باید نسبت به تأمین کالاهای اساسی در ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان حساسیت ویژه داشته باشیم، افزود: وظیفه و مسئولیت همه ما این است که کالاهای اساسی و اقلام موردنیاز ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان با قیمت مناسب تأمین و در اختیار آنها قرار گیرد.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه اولویت‌ها و سیاست‌های اصلی هر دولت متناسب با شرایط روز کشور تغییر می‌کند، خاطر نشان کرد: از سال ۱۳۹۷ که آمریکا وارد جنگ اقتصادی با ایران شد،‌ دولت تصمیم گرفت تأمین معیشت مردم را در نخستین اولویت خود قرار دهد چرا که می‌دانستیم آمریکا تلاش دارد زندگی و معیشت مردم را با فشار و سختی مواجه کند، به‌همین دلیل همه امکانات دولت و کشور بسیج شد تا فشار کمتری بر زندگی مردم وارد شود.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در همین راستا یکی از سیاست‌های دولت تعیین ارز با نرخ ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالاهای اساسی بود تا اقلام و کالاهای موردنیاز مردم با قیمت مناسب در اختیار آنها قرار گیرد. این سیاست در مجموع موفق بود البته هر سیاستی ممکن است با حواشی و یا سوء استفاده‌هایی همراه باشد.

وی از همه دستگاه‌های اجرایی خواست همانطور که در سه سال اخیر با تمام ظرفیت برای کاهش فشار بر مردم وقت گذاشته‌اند، در این ایام نیز با تلاش هر چه بیشتر برای بهبود وضعیت معیشتی جامعه تلاش کنند.

دکتر جهانگیری در ادامه با تأکید بر اینکه هر نوع صادرات رسمی و یا غیررسمی کالاهای اساسی ممنوع است، تصریح کرد: صادرات تمامی کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین شده ممنوع است و استانداران باید به شدت با قاچاق این‌گونه اقلام برخورد کنند. وقتی کالایی با قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین می‌شود و قیمت ارز در بازار آزاد چند برابر این رقم است، طبیعی است که عده‌ای تلاش خواهند کرد تا از طریق قاچاق، این‌گونه کالاها را در کشورهای اطراف بفروشند. این‌گونه کالاها فقط برای ملت ایران با این قیمت ارز تأمین شده است و لازم است سازمان تعزیرات نیز برخوردی قاطع داشته باشد تا کسی جرأت قاچاق کالاهای اساسی را نداشته باشد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به برخی گزارشات مبنی بر گرانی محصولاتی نظیر سیب و مرکبات، اظهار داشت: در جلسه‌ای که اخیراً‌ با مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی برگزار شد، استاندار آذربایجان غربی تأکید داشت که به هر میزان که نیاز باشد سیب با قیمت مناسب در انبارهای استان موجود است. وقتی مردم این مطالب را می‌شنوند و می‌دانند که میزان تولید در کشور بالا است اما قیمت‌ها پایین نمی‌آید دلخور می‌شوند.

وی با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه مبنی بر وفور میوه در میادین میوه و تره‌بار با قیمت‌های مناسب، تصریح کرد: هنر مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت باید این باشد که با توزیع گسترده میوه و کالاهای اساسی، شرایطی را فراهم کند که در هفته پیش‌رو و ایام عید نوروز این کالاها با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.

دکتر جهانگیری افزود: البته گاهی حرف‌های ناروا درخصوص عملکرد کارگروه تنظیم بازار زده می‌شود اما نباید به دل بگیرید. شما برای مردم و خدا کار می‌کنید و نباید به این‌گونه رفتارها توجه کنید. این روزها در تاریخ ثبت خواهد شد که در شرایطی که شما گرفتار جنگ اقتصادی بودید و برای کاهش فشار بر مردم تلاش می‌کردید، عده‌ای که مسئولیت خاصی هم نداشتند فقط به دنبال این بودند که چوب لای چرخ شما قرار دهند.

وی افزود: امروز شاهد بی‌انصافی‌ها از سوی مخالفین هستیم اما ما پذیرفته‌ایم که در شرایط سخت کار کنیم و باید مشکلات را به خاطر مردم تحمل کنیم.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به گزارش مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی مبنی بر آمادگی توزیع کالاهای اساسی در ۱۴۰ مرکز در تهران و مراکزی متعدد در استان‌های مختلف، گفت: استانداران کشور در این مقطع هیچ وظیفه‌ای مهمتر از این ندارند که برای برگزاری مناسب ایام عید مردم تلاش کنند.

وی همچنین با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه درخصوص دلایل گرانی مرغ، گفت: به نظر می‌رسد برخی ناهماهنگی‌ها میان دستگاه‌های اجرایی باعث گرانی مرغ شده که لازم است وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و دادگستری گروه‌هایی را مشخص کنند تا نظارت مشترک بر فرایند تولید و توزیع مرغ در استان‌های مختلف داشته باشند تا از ناهماهنگی‌های موجود جلوگیری شود.

دکتر جهانگیری همچنین با تأکید بر ضررت تکمیل سامانه جامع تجارت و ثبت تمامی فرایندهای زنجیره تجارت از سوی دستگاه‌های مختلف در این سامانه، خاطرنشان کرد: ایجاد و راه‌اندازی این‌گونه سامانه‌ها کمک بزرگی برای سیستم مدیریتی کشور است. در گذشته وقتی فردی ارز دریافت می‌کرد، عملکرد وی قابل پیگیری نبود اما امروز به‌واسطه راه‌اندازی سامانه‌های مختلف، عملکرد دریافت‌کنندگان ارز در تمامی مراحل قابل بررسی و ارزیابی است.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: درخصوص تصمیم مهمی که در دولت برای واردات،‌ بازارچه‌های مرزی و واردات برخی کالاهای اساسی و ضروری از کشورهای همسایه اتخاذ شد، لازم است استانداران و دستگاه‌های اجرایی همه تلاش خود را برای اجرای این تصمیم به کار گیرند.

وی به گزارش‌های ارائه شده در جلسه مبنی بر افزایش قیمت جهانی برخی مواد اولیه نظیر روغن خام پالم و روغن خام آفتابگردان که طی یک سال گذشته ۱۳۵ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: گاهی افزایش قیمت کالاها به‌دلیل افزایش قیمت مواد اولیه تولید است که باید این موضوعات به شکل مناسب به اطلاع جامعه رسانده شود.

دکتر جهانگیری افزود: در همین راستا برخی کشورهای تولیدکننده محصولات اصلی کشاورزی و غذایی به‌دلیل شرایط کرونایی، صادرات محصولات خود را به کشورهای دیگر محدود و یا ممنوع کردند اما به فضل الهی با تلاش‌های انجام شده، میزان واردات در سال ۹۹ بیش از میزان مصوب بوده است.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه گاهی نحوه نامناسب توزیع کالا باعث اجتماع مردم و صف‌های طولانی برای دریافت کالا شده است، از کارگروه تنظیم بازار و دستگاه‌های مسئول در امر تولید و توزیع کالاهای اساسی و اقلام ضروری مردم خواست تدابیر و راهکارهای لازم را بکار گیرند تا با نحوه صحیح توزیع کالاها، مردم برای دریافت اقلامی همچون مرغ و روغن در صف معطل نشوند.

دکتر جهانگیری خاطر نشان کرد: لازم است همه استانداران پای کار تنظیم بازار بیایند و با توزیع گسترده و مناسب کالاها و اقلام ضروری مردم در میادین میوه و تره‌بار و سایر اماکن توزیع کالا،‌ فضای روانی جامعه را آرام کنند تا مردم دغدغه‌ای نسبت به کمبود کالا نداشته باشند.

وی تصریح کرد: لازم است از هم اکنون تا پایان ماه مبارک رمضان نظارت مستمر بر وضعیت بازار وجود داشته باشد و فعالیت بازرسین و سازمان تعزیرات تشدید شود. البته اصناف همواره پشتیبان دولت بوده‌اند اما گاهی عده‌ای به دنبال سوءاستفاده هستند که باید با تشدید نظارت‌ها از سوءاستفاده و دلالی جلوگیری شود.

دکتر جهانگیری با تأکید بر اینکه گمرک جمهوری اسلامی ایران باید هماهنگی لازم را از نظر تبادل اطلاعات با وزارت جهاد کشاورزی انجام دهد، گفت: دولت آمادگی دارد مصوبات موردنیاز کارگروه تنظیم بازار را در اختیار این کارگروه قرار دهد و همه دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند همراهی و همکاری لازم را با کارگروه تنظیم بازار داشته باشند.

در این جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گزارشی از اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار ارائه کرد و گفت: با توجه به حساسیت ایام عید و ماه مبارک رمضان، ذخیره‌سازی میوه و کالاهای اساسی به میزان مناسب انجام شده و با افزایش توزیع در روزهای آینده وضعیت بازار بهبود پیدا خواهد کرد.

وزیر جهاد کشاورزی هم در این نشست با بیان اینکه مهمترین شبکه توزیع در کشور میادین میوه و تره‌بار هستند، گفت: تمام مکان‌ها و فروشگاه‌های متعلق به وزارت جهاد کشاورزی در تمام استان‌ها در اختیار تولیدکنندگان است تا بتوانند محصولات خود را در بازار عرضه کنند. امیدوارم با توزیع مناسب مرغ در هفته جاری شاهد شکسته شدن قیمت‌ها و ایجاد آرامش در بازار باشیم.

در این جلسه همچنین وزیر دادگستری از آمادگی کامل سازمان تعزیرات حکومتی در تمام استان‌ها خبر داد و گفت: مجموعه ظرفیت سازمان تعزیزات حکومتی تا پایان ماه مبارک رمضان در اختیار تنظیم بازار است و همکاری‌های لازم از سوی این سازمان با وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.

در ادامه این جلسه که رییس کل گمرک، رییس سازمان تعزیرات حکومتی، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، رؤسای اتاق‌های بازرگانی و اصناف ایران، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار و مدیرعامل سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نیز حضور داشتند، دبیر کارگروه ستاد تنظیم بازار گزارشی از دلایل افزایش قیمت برخی اقلام نظیر مرغ، تخم‌مرغ و روغن ارائه کرد و به تشریح اقدامات صورت گرفته برای توزیع گسترده میوه و کالاهای اساسی در میادین میوه و تره‌بار و سایر مراکز تعیین شده پرداخت.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.