حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 18 شوال 1445 Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4548 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
امکان خودکفایی ایران در تولید شکر در مدت ۲ سال
17 مهر 1400 - 13:10
شناسه : 9403
8
سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با توسعه کارخانه‌های فراوری، ظرفیت خودکفایی در تولید شکر را در مدت دو سال دارد.
ارسال توسط : منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش داغ(دیده‌بان امنیت غذایی)، علیرضا مهاجر افزود: اکنون میزان مصرف شکر کشور سالانه حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار تا دو میلیون ۴۰۰ هزار تن است که از این میزان حدود ۱.۶ تا ۱.۹ میلیون تن در ایران تولید می‌شود. این کمبود را می‌توان با ایجاد کارخانه‌های جدید و افزایش بهره‌وری تولید تأمین کرد.

 سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: واردات سالانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار شکر در شرایطی رخ می‌دهد که ایران ظرفیت خودکفایی در تولید این محصول را دارد.

وی اضافه کرد: ایران به دلیل داشتن ظرفیت بالا برای تولید نیشکر و چغندرقند به راحتی می‌تواند با احداث کارخانه‌های صنایع تبدیلی در استان‌هایی مانند خوزستان طی دو سال به خودکفایی برسد.

مهاجر با بیان اینکه راه اندازی کارخانه‌های قند معمولاً به سرمایه‌گذاری بالایی نیاز دارد، گفت: ساخت یک کارخانه قند حداقل به حدود یک هزار تا ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد و ما از بنیاد مستضعفان خواسته‌ایم در این حوزه ورود کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هزینه راه اندازی کارخانه‌های قند طی پنج سال فعالیت کارخانه بازگردانده می‌شود، گفت: ما می‌توانیم با افزایش تولید شکر علاوه بر ایجاد امنیت غذایی ۱۰۰ درصدی در این حوزه، صادرات هم داشته باشیم.

 سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اینکه ایران کشوری کم آب است و تولید چغندرقند و نیشکر مصرف آب بالایی دارد، گفت: وزرات جهاد کشاورزی برنامه‌ریزی کرده تا چغندر به جای بهار و تابستان در پاییز و زمستان با کمک نزولات جوی و به اصطلاح استفاده از آب سبز تأمین شود.

سرانه مصرف شکر در ایران ۹ کیلوگرم بالاتر از میانگین جهانی 

مهاجر با هشدار اینکه سرانه مصرف شکر در ایران ۹ کیلو گرم بیشتر از میانگین جهانی است، بر لزوم فرهنگ سازی مناسب و اطلاع رسانی بیشتر از زیان‌های مصرف زیاد شکر، با کمک وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و رسانه‌های جمعی تأکید کرد و گفت: سرانه جهانی مصرف شکر سالانه ۱۸ کیلوگرم است، اما این عدد در ایران متأسفانه ۲۷ کیلوگرم است.

وی افزود: کشور ما در شرایطی است که می‌توانیم با فرهنگ‌سازی مناسب از سایر محصولات همچون خرما و کشمش بجای شکر استفاده کنیم که از یک سو به کاهش مصرف و واردات شکر، و سوی دیگر به بهداشت فردی و سلامت جامعه کمک می‌کند.

به گزارش ایرنا،  براساس مصوبه شورای اقتصاد، قیمت هر کیلوگرم چغندرقند یک هزار و ۴۷۵ تومان تعیین شده در حالی که به گفته برخی کارشناسان بخش کشاورزی، قیمت واقعی این محصول با توجه به هزینه‌های تمام شده تولید، یک هزار و ۸۷۵ تومان است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.