به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، نبیالله خونمیرزایی ظهر امروز در مراسم اختتامیه پنجمین نمایشگاه بینالمللی شیلات و آبزیان و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران، گفت: این دوره از نمایشگاه شیلات با رعایت پروتکلهای بهداشتی مرتبط با کووید ۱۹ و به منظور همافزایی دستاندرکاران رستههای مختلف شیلاتی برگزار شده است. در حقیقت هدف این نمایشگاه ارائه توانمندیها، دستآوردها و ظرفیتهای داخلی کشور در حوزه شیلات و آبزیان و صنایع وابسته به صورت تخصصی است.
وی ادامه داد: سال گذشته به علت گسترش شیوع کرونا امکان برگزاری نمایشگاه نبود و این وقفه در شرایطی که سازمان شیلات بهعنوان یکی از دستگاههای ذیربط وزارت جهاد کشاورزی مسئولیتهای مهمی در بخش غذایی کشور دارد، نمیتوانست بیش از این ادامه یابد.
به گفته وی در این دوره از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بیشتری توسط فعالان این بخش ارائه شده است.
رئیس سازمان شیلات ایران در پاسخ به این سوال که این سازمان چه برنامههایی برای تحقق اهداف وزیر جهاد کشاورزی یعنی تولید ۲ برابری محصولات آبزیان دارد؟ گفت: برای تحقق برنامههای وزیر جهاد کشاورزی در بخشهای مختلف از صید، آبزیپروری، اصلاح قوانین، صادرات، مشوق های صادراتی، ارائه خدمات و تسهیلات و… برنامههایی را تنظیم و به وزارتخانه ارائه کردیم. وزارت جهاد کشاورزی نیز در حال بسترسازی برای تحقق این برنامهها است. نیاز به حمایتهای ویژهای در بخشهای مالی و زیرساختی از جانب دولت داریم.
وی با بیان اینکه رویکرد سازمان شیلات توجه به ظرفیتهای داخلی و کاهش وابستگی است، گفت: باید آبزی مصرفی را در کشور توسعه دهیم، زیرا سرانه مصرف آبزیان در کشور ما نصف میانگین جهانی است. اگر سرانه مصرف افزایش یابد تولید نیز افزایش مییابد و در کنار آن میتوانیم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و وارد بازارهای اروپایی، کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروسیا و…شویم.
خونمیرزایی اضافه کرد: سرانه مصرف آبزیان در کشور در سال ۱۳۹۹، ۱۳ کیلو و ۴۰۰ گرم بود که میانگین جهانی آن بالای ۲۴ کیلوگرم است. با توجه به اینکه سواحل گسترده در شمال و جنوب کشور داریم نگرانی از بابت تولید وجود ندارد و با توجه به ظرفیتهای کشور میتوانیم تولیدات را افزایش دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمتهای بالای آبزیان منجر به حذف این محصولات از سفره مردم و کاهش سرانه مصرف نشده است و سازمان شیلات چه برنامهای برای متعادلسازی قیمتها دارد، گفت: در ابتدا باید ببینیم در شرایط گرانی موجود در کشور قیمت آبزیان با چه چیزی مقایسه میشود. یعنی مثلاً ماهی با چه پروتئین حیوانی دیگر مقایسه میشود که گران است؟ آیا بقیه پروتئینهای حیوانی ارزان هستند؟ آیا ارزش کمی و کیفی دیگر محصولات از ماهی بیشتر است؟ قطعاً اینگونه نیست.
وی افزود: دیگر اینکه با بررسیهایی که انجام دادیم به این موضوع رسیدیم که قیمت ماهی سر مزرعه بالا نیست بلکه حضور واسطهها و دلالان و از آن طرف ضعف اتحادیهها و زنجیرههای تولید در این بین قیمتها را بالا میبرد.
رئیس سازمان شیلات ایران در پایان گفت: باید تشکلها، اتحادیهها و زنجیرههای تولید در این بخش تقویت شوند. تمام بخشهای مربوطه بایستی کمک کنند که آبزیان با واسطه کمتری به دست مصرفکننده برسد. اگر چه تحریمهای شدید، خشکسالی و کرونا بر قیمت تمام شده تولید تأثیر گذاشته است اما با این وجود قیمت آبزیان در مزارع بالا نیست و فقط باید واسطهها کمتر شوند.
ثبت دیدگاه