اسلایدجهاد کشاورزی

ارزآوری بیش از ۵ میلیارد دلاری بخش کشاورزی

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، طی سالیان گذشته همواره زعفران و پسته به‌عنوان ارزآورترین محصولات کشاورزی به حساب می‌آمدند. در سال گذشته ۲۰ تن زعفران روانه دیگر کشورها شد و آمارهای صادراتی گمرک در سال گذشته نشان می‌دهد، تاکنون ۵۶ هزار و ۲۹۸ تن و ۴۳ کیلوگرم انواع پسته به ارزش ۴۰۵ میلیون و ۴۴ هزار و ۸۷۷ دلار از کشور صادر شده است.

با این حال تعیین عوارض نیم درصدی برای صادرات، خشکسالی و افزایش قابل توجه قاچاق از مرزهای استان‌های شرقی کشورمان سبب شده میزان صادرات رسمی این دو محصول کاهش یابد.

اما از شروع دولت سیزدهم تاکنون صادرات محصولات جالیزی، مرکبات، محصولات لبنی و انواع آبزیان با جهش محسوسی روبرو شده است. این گروه از محصولات بیشترین ارزآوری را برای کشور به همراه دارند. عمده‌ترین مقاصد صادراتی نیز کشورهای عراق، امارات و افغانستان بوده است.

رشد ۶۰ درصدی صادرات چای

براساس آمار گمرک در ۱۲ ماهه سال گذشته ۳۶ هزار و ۷۵۴ تن و ۶۹ کیلوگرم انواع چای به ارزش ۴۴ میلیون و ۱۶۲هزار و ۹۲۷ دلار از کشور صادر شده، این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ تنها حدود ۲۷ هزار و ۲۸۷ تن و ۴۶۵ کیلوگرم به ارزش ۲۸ میلیون و ۸ هزار و ۴۴۸ دلار چای از کشورمان صادر شده بود.

این آمار نشان دهنده آن است که به لحاظ وزنی صادرات انواع چای با رشد ۳۵ درصدی و به لحاظ ارزشی نیز با رشدی حدود ۶۰ درصدی روبه رو بوده و به بیشترین میزان صادراتی خود رسیده است.

رکورد شکنی صادرات تخم مرغ

سال گذشته صادرات تخم مرغ نیز با جهش محسوسی روبرو بود. به‌طوری که در همین خصوص محمد مرادی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اعلام کرد که با تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن، ایران در تولید تخم مرغ رکوردشکنی کرده است که ۵۵ هزار تن از این محصول به دیگر کشورها صادر شد.

صادرات ۷۰۰ میلیون دلاری محصولات لبنی

براساس آمارهای گمرک در سال گذشته ۴۹۷ هزار و ۲۴۱ تن فرآورده‌های لبنی به ارزش ۷۱۶ میلیون و ۴۶۹ هزار دلار صادر شده، به‌طوری که طبق این آمار بیشترین میزان صادرات وزنی مربوط به خامه، شیر و شیرخشک و بیشترین صادرات از نظر ارزشی نیز مربوط به شیرخشک و پنیر بوده است.

این در حالی است که در همین بازه زمانی در ۱۴۰۰ حدود ۴۶۴ هزار و ۴۲ تن فرآورده لبنی به ارزش ۴۵۵ میلیون و ۲۸۳ هزار دلار صادر شده بود که این امر نشان‌دهنده رشد ۷ درصدی به لحاظ وزنی و حدود ۶۰ درصدی به لحاظ ارزشی است.

صادرات ۳۶۰ میلیون دلاری آبزیان

صادرات آبزیان نیز در سال گذشته رشد محسوسی داشته و انواع محصولات شیلاتی روانه بیش از ۵۰ کشور جهان شده است. به‌‎طوری که در همین خصوص علی اکبر خدایی، دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان گفت: میزان صادرات آبزیان در سال گذشته، ۱۷۹ هزار تن بوده است که نسبت به دوره مشابه قبل افزایش ۲۷ هزار تنی را تجربه کرده است. این در حالیست که درآمد ارزی صادرات آبزیان کشور در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ از ۲۳۲ میلیون دلار دوره مشابه سال قبل، به ۳۵۹ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است که رشدی بیشتر از ۵۵ درصدی را نشان می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا