اسلایدجهاد کشاورزی

پیش‌بینی فائو از ‌تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در ایران

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)،‌ شاهپور علائی مقدم در برنامه میز اقتصاد با بیان اینکه تولید گندم کشور امسال ۲۷ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد پیش‌بینی کرده است که میزان تولید گندم ایران امسال با ۱۳.۵ میلیون تن رکورد جدیدی را ثبت خواهد کرد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: تاکنون کل گندم خریداری شده از ۷.۳ میلیون تن عبور کرده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال زراعی جدید ۹ میلیون تن از کشاورزان کشور خریداری شود.

علائی مقدم به نقش سیاست‌های حمایتی دولت از بخش کشاورزی در افزایش تولید گندم اشاره کرد و گفت: در حالی که سال ۱۴۰۰ کل گندم خریداری شده از کشاورزان ۴.۹ میلیون تن بود، در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۷.۲ میلیون تن افزایش یافت و در سال زراعی جدید هم تاکنون‌ ۷.۳ میلیون تن خریداری شده است.

علائی مقدم علت افزایش تولید گندم را حمایت‌های نهاده‌ای، انجام بیمه محصولات کشاورزی و زراعی، تأمین بذر، تهیه کود و انجام کشت قراردادی در سطح یک‌ونیم میلیون هکتار عنوان کرد.

* پول همه گندمکاران با کیلویی ۱۵ هزار تومان محاسبه می‌شود

در این میزگرد عطاءالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: هفته گذشته قیمت گندم کیلویی ۱۵ هزار تومان ابلاغ شد و همه گندم‌های خریداری شده از کشاورزان با این نرخ محاسبه و پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: اگر تاکنون نرخ گندم خریداری شده با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت شده بود، مابه‌التفاوت آن‌ها با نرخ جدید محاسبه و پرداخت می‌شود.

هاشمی از سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد گلایه کرد و گفت: با وجود اینکه نرخ گندم کیلویی ۱۵ هزار تومان تعیین شده بود اما اعتبار لازم تأمین نشد و این شاید موجب دلسردی برخی از کشاورزان در تحویل گندم تولیدی‌شان به سیلوهای دولتی شد.

وی ادامه داد: به تجربه ثابت شده است هر زمان قیمت مناسب برای گندم تعیین می‌شود و پول گندمکاران به موقع پرداخت می‌شود، خرید دولتی وضعیت بهتری پیدا می‌کند.

هاشمی توضیح داد: مثلا در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ قیمت گندم مورد رضایت کشاورزان نبود از این رو تولید و خرید تضمینی به شدت کاهش یافت، اما در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ قیمت مناسب بود و به همین دلیل خرید تضمینی از ۴.۶ میلیون تن به ۷.۴ میلیون تن جهش یافت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا