حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 10 صفر 1443 Friday, 17 September , 2021 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1487 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
۹۳ درصد صادرات زعفران بصورت خام است
29 شهریور 1399 - 20:05
شناسه : 4088
بازدید 160
2

رییس هیأت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران اظهار داشت: زعفران ما به 50 کشور صادر می‌شود که در این میان به چند کشور مانند هنگ کنگ، امارات متحده عربی، اسپانیا، تایوان و سایر کشورهای اروپایی و آسیایی بصورت خام است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از ایلنا، علی شریعتی‌مقدم، در مورد […]

ارسال توسط :
پ
پ

رییس هیأت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران اظهار داشت: زعفران ما به 50 کشور صادر می‌شود که در این میان به چند کشور مانند هنگ کنگ، امارات متحده عربی، اسپانیا، تایوان و سایر کشورهای اروپایی و آسیایی بصورت خام است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان امنیت غذایی به نقل از ایلنا، علی شریعتی‌مقدم، در مورد وضعیت بازار زعفران اظهار داشت: میزان تولید در ایران از 140 هکتار زعفران نزدیک به 500 تن است و حدود 300 تن آن صادر و 80 تن آن به مصرف داخلی می‌رسد البته بخشی آن به عنوان کالای سرمایه‌ای نزد مردم قرار می‌گیرد.

وی در ادامه توضیح داد: به‌دلیل اینکه زعفران تولید انحصاری کشور است وضعیت صادرات مناسب و خوبی دارد. اما در دو سال گذشته به‌دلیل مشکلاتی که برای صادرات وجود داشته گاهی با کاهش صادرات روبرو بوده‌ایم، به‌خصوص صادرکننده‌های اصلی و شرکت‌های معتبر و بسته‌بندی به‌دلیل محدودیت‌های ارزی و قوانینی که وجود دارد و مشکلاتی که حاکم بر صنعت است، نتوانسته‌اند از سهم خود در بازار دفاع کنند و با مشکلاتی مانند کاهش تولید، بسته بندی و صادرات روبرو بوده‌ایم.

شریعتی‌مقدم در ادامه با اشاره به پیشرفت‌هایی که در صنعت بسته‌بندی ایجاد شده، اضافه کرد: خوشبختانه صنعت بسته‌بندی در کشور پیشرفت کرده است، ده‌ها واحد این سرمایه‌گذاری را انجام داده‌اند و ماشین‌آلات پیشرفته هم وجود دارد. اما فضای کسب و کار در کشوری مانند؛ اسپانیا و کشورهای دیگر  به مراتب بهتر است، زیرا روابط بین‌المللی آنها هم مزید بر علت است تا در بازارهای نهایی کالای خود را به راحتی صادر کنند و پول خود را دریافت کنند. اما در ایران این مشکلات بسیار زیاد است و باعث شده بخش عمده زعفران ایران یعنی 93 درصد صادرات کشور به‌صورت خام باشد که مقام معظم رهبری نسبت به این موضوع ایراد داشتند. به‌همین جهت مسئولین به دنبال راهکارهایی برای فروش با افزایش ارزش افزوده هستند.

رییس هیأت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران ادامه داد: متأسفانه قیمت صادراتی زعفران به یک چهارم تقلیل پیدا کرده است و موضوعی که حائز اهمیت است آنکه تایید اهلیت صادرکنندگان از  دو سال گذشته از طریق شورای ملی زعفران آغاز شده است تا صادرکننده‌هایی که دارای اهلیت هستند انجام دهند. به‌طوری‌که بر روی واحدهای تولیدی متمرکز شود و دلال‌ها نتوانند صادرات زعفران از کشورهایی نظیر چین، امارات و اسپانیا انجام دهند و یا به صورت کارمزدی برای آنها فعالیت کنند. این مشکل باعث کاهش قیمت زعفران به کمتر از  یک پنجم تا یک چهارم در طی 3 سال گذشته شده و متوسط قیمت آن تقریباً به 250 یورو رسیده است. البته مسئولین در پی این موضوع هستند، اما این پیگیری‌هایی که در 3 دهه انجام شده است متأسفانه تداوم نداشته است.

وی در خاتمه اضافه کرد: ما در تولید رقیب نداریم و تقریباً انحصاری است البته بیش از 30 کشور به تولید زعفران روی آوردند. در مسائل جانبی مانند بسته‌بندی و برندسازی کشورهای مختلف اقداماتی در دست دارند. زعفران ما به 50 کشور صادر می‌شود که در این میان به چند کشور مانند هنگ کنگ، امارات متحده عربی، اسپانیا، تایوان و سایر کشورهای اروپایی و اسیایی بصورت خام است.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.