معاون پژوهش و فناوری مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند گفت: سرانه مصرف شکر در ایران به ازای هر نفر۳۰ کیلوگرم بوده که بیش از استاندارد جهانی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دیدهبان امنیت غذایی به نقل از ایرنا، اباذر رجبی، افزود: طبق توصیه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باید این سرانه مصرف شکر در کشور به ۲۳ کیلوگرم کاهش یابد.
وی ادامه داد: نیاز سالانه شکر در کشور حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که از این میزان حدود یک و نیم میلیون تن آن از نیشکر و کشتهای بهاره و پاییزه چغندرقند در داخل کشور تولید میشود.
وی اضافه کرد: برای تأمین نیاز داخلی امسال ۱۲۰ هزار تن شکر تولید شده و پیشبینی میشود از ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار کشت بهاره چغندرقند نیز در سال زراعی جاری، ۶۳۰ هزار تن دیگر شکر به دست آید.
رجبی با بیان اینکه ایران جزو هفت کشور دنیا است که به لحاظ تنوع اقلیمی و عرض جغرافیایی، شرایط تولید شکر از هر ۲محصول چغندرقند و نیشکر را داراست اظهار داشت: پیشبینی ما این است که ۶۶۰ هزار تن شکر نیز از نیشکر در داخل کشور تولید و تأمین شود.
وی ادامه داد: مابقی نیاز کشور نیز از طریق واردات تأمین میشود که امسال میزان واردات شکر به کشور تاکنون ۹۸۵ هزارتن بوده است.
معاون پژوهش و فناوری مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند با اشاره به آمار مقایسهای تولید و واردات شکر در سال گذشته خاطرنشان کرد: سال ۹۸ میزان شکر تولیدی ما از چغندرقند ۵۱۱ هزار تن و از نیشکر ۴۱۵ هزار تن بوده و با توجه به مسایل پیش آمده در سال گذشته از جمله سیل که منجر به آسیب دیدن زراعت چغندرقند و نیشکر شد میزان واردات شکر یک میلیون و ۸۳۰ هزارتن بود.
رجبی در بخش دیگری از سخنان خود به سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای خودکفایی در تولید شکر اشاره کرد و گفت: ما در سال ۹۶ برای نخستینبار موفق به خودکفایی در تولید شکر با ۲ میلیون و ۱۵ هزار تن شدیم، اما مشکلاتی از جمله سیل که منجر به زیر آب رفتن نیشکر شد از علل کاهش تولید این محصول در ۲ سال اخیر بوده است.
وی ادامه داد: البته با توسعه کشت پاییزه چغندرقند و برنامهریزیهای آموزشی و ترویجی در تلاش هستیم تا بتوانیم به میزان تولید در سال ۹۶ برسیم.
رجبی گفت: همچنین با برنامهریزیهای صورت گرفته در سالجاری، سطح زیرکشت چغندرقند پاییزه برای نخستینبار به ۲۶ هزار هکتار رسید و پیشبینی میشود از این سطح در سال ۱۴۰۰ به رکورد تولید یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن چغندر دست یابیم.
وی با بیان اینکه پیش از این میزان تولید ریشه در کشت پاییزه چغندرقند حداکثر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بوده عنوان کرد: رسیدن به تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن چغندر یک رکورد محسوب میشود و تاکنون این میزان تولید را نداشتهایم.
معاون پژوهشی و فناوری مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند در ادامه به نیاز سالانه به ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار واحد بذر چغندرقند در کشور اشاره و گفت: توانمندی تولید این میزان بذر در داخل کشور بهطور کامل وجود دارد.
رجبی در ادامه به صادرات بذر به دیگر کشورهای دنیا اشاره و گفت: طی سالهای گذشته صادرات بذر به کشورهایی از جمله ترکمنستان، آذربایجان و افغانستان داشتهایم. در طی چند سال اخیر نیز ارزیابی سازگاری ارقام ایرانی را در کشورهایی از جمله سوریه، سودان، چین، رومانی، روسیه و ترکیه انجام دادهایم که به نتایج خوبی نیز دست یافتهایم.
ثبت دیدگاه