You are hacking your site، در روزهای پایانی اسفندماه هیأت دولت به منظور ترمیم ذخائر راهبردی گوشت سفید کشور و با هدف تنظیم بازار و حمایت از مصرفکنندگان، به شرکت پشتیبانی امور دام کشور اجازه داد تا ۵۰ هزار تن گوشت مرغ را با استفاده از ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) خریداری و وارد کشور کند. اقدامی که برای بسیاری از فعالان صنعت طیور این سوال را ایجاد کرده است که چرا به جای واردات از تولیدکنندگان داخلی حمایت بیشتری نمیشود و نرخ مصوب مرغ اصلاح نمیشود؟
محمدعلی کمالی سروستانی، با بیان اینکه واردات مرغ به کشور حدود یک ماه زمان میبرد و در نتیجه تأثیری در بازار این روزهای مرغ و شب عید ندارد، اظهار کرد: اگر دولت همین میزان ارزی که قرار است برای واردات مرغ تخصیص دهد که حدود ۲۰۰۰ تومان بیشتر از یارانهای است که در ارتباط با ذرت و کنجاله سویا به مرغداران میدهند را به نرخ مصوب مرغ اضافه میکرد، قطعاً بازار مرغ نظم بیشتری داشت.
وی ادامه داد: بارها به ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت اعلام کردیم که نرخ مصوب مرغ مصلحتی است و قیمت واقعی تمام شده تولید مرغداران نیست. یعنی اگر ۱۰۰ درصد ذرت و کنجاله سویا با ارز ۴۲۰۰ تومانی به موقع در اختیار مرغداران هم قرار بگیرد قیمت تمام شده تولید بیش از این میشود. ولی به این صحبتها توجهی نشد و میتوان گفت بخشی از نابسامانی بازار مرغ در روزهای پایانی اسفند ناشی از همین مسأله بود.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی اضافه کرد: از همه مسئولان مربوطه در سازمانهای دولتی درخواست داریم بهگونهای برنامهریزی کنند که نهاده به موقع و به انداز کافی در اختیار مرغداران قرار گیرد و همچنین نرخ مصوب مرغ هم اصلاح شود. به نظر میرسد اگر قیمتها اصلاح شود عرضه به حدی خواهد شد که حتی ممکن است قیمتها کمتر از نرخ مصوب شود.
به گفته وی، نگرانی از گرانی مرغ و فشار بر مصرفکننده دلیل اصلی عدم اصلاح نرخ مصوب مرغ بود؛ در حالی که شرایط بازار بهگونهای پیش رفته که تولیدکننده و مصرفکننده سودی نمیبرند و عدهای دلال مرغ را در بازار آزاد با قیمتهای سرسامآور در اختیار مردم قرار میدهند.
کمالی سروستانی تصریح کرد: سالهای قبل که شرایط مشابهی پیش آمد و واردات مرغ صورت گرفت صنعت طیور کشور چندسال تاوان بسیاری داد. بههمین دلیل از مسئولان درخواست داریم تا جایی که میتوانند سیستمها و روشهای داخلی را تصحیح کنند. مرغداران داخلی آمادگی تولید دارند. ما ظرفیت تولید بیش از سه میلیون تن مرغ را در سال داریم در حالی که مصرف بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن نیست.
وی در پایان گفت: مرغداران نمیتوانند مرغهایشان را احتکار کنند، زیرا وقتی مرغ به سن کشتار رسید هر روز که در سالن بماند تلفات میدهد. از طرفی این مرغها نیازمند خوراک هستند و خوراک نیز در بازار آزاد بسیار گران است. همچنین وقتی مرغ سنگین شود قیمت آن هم کاهش مییابد. پس به نفع مرغدار نیست که مرغ را نگه دارد و بایستی آن را به کشتارگاه بفرستند. اما باید دید بعد از کشتارگاه این مرغها به کجا میروند و چگونه توزیع میشوند.
ثبت دیدگاه