نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی تک نرخی شدن مرغ در بازار را منوط به تک نرخی شدن نهادههای دام و طیور و تأمین کامل نهادههای موردنیاز واحدهای مرغداری در یک دوره تولید دانست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دیدهبان امنیت غذایی به نقل از ایسنا، حبیب اسدالله نژاد، با بیان اینکه توزیع نهادهها در سامانه بازارگاه در حال انجام است و کمتر از ۶۰ درصد خوراک طیور موردنیاز واحدهای مرغداری از طریق سامانه بازارگاه تأمین میشود، اظهار کرد: حدود۴۰ درصد مابقی بایستی توسط مرغداران از بازار آزاد تهیه شود.
قیمت کنجاله سویا به بیش از ۱۶ هزارتومان رسیده
وی ادامه داد: نهادههایی که به واحدهای مرغداری تخصیص داده میشوند زودتر از ۲۰ روز به دست مرغداران نمیرسد و آنها مجبور هستند بیش از نیمی از دوره تولید خود را با نهادههای خریداری شده از بازار آزاد بگذرانند؛ بازار آزادی که قیمت کنجاله سویا در آن به حدود ۱۶ هزار تومان و ذرت به حدود ۴۰۰۰ تومان رسیده است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اضافه کرد: با وجود اینکه واحدهای مرغداری برای پرورش هرقطعه مرغ در هر دوره به ۴.۵ کیلو خوراک نیاز دارند اما تأمین نهادهها عملاً ۱.۵ کیلو کمتر یعنی ۳ کیلو به ازای هر قطعه مرغ است و در موعد مناسب هم صورت نمیگیرد.
وقتی نهاده با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میشود، بازار آزاد چه معنایی دارد؟
وی تصریح کرد: وقتی تمام نهادههای دام و طیور با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده است بازار آزاد چه معنایی دارد؟. اینکه دولت تنها ۶۰ درصد نهاده را تأمین میکند و مرغداران را برای تأمین مابقی نهادههای موردنیازشان به بازار آزاد ارجاع میدهد سیاست غلطی است. وقتی نهادهها با ارز دولتی وارد میشوند باید نیاز یک دوره واحد مرغداری بهطور کامل با نهادههای دولتی تأمین شود.
اسدالله نژاد با بیان اینکه اگر دولت ۵۰ درصد نهادهها را با نرخ مصوب تأمین کند قیمت تمام شده مرغ زنده برای تولیدکننده ۱۹ هزار تومان و مرغ گرم نیز ۲۸ هزار تومان خواهد شد، گفت: اگر صددرصد نهادهها توسط دولت تأمین شود میتوان مرغ را با قیمت ۲۰ هزار و۴۰۰ تومان عرضه کرد.
وی در پایان اضافه کرد: دو نرخی بودن نهادهها در نهایت سبب میشود قیمت مرغ در بازار هم دونرخی شود. اگر میخواهیم مرغ تک نرخی شود و راههای سودجویی در بازار نهادهها و چند نرخی شدن قیمت مرغ بسته شود؛ باید نرخ نهادههای دام و طیور نیز تک نرخی شود و با تأمین کامل نیاز یک دوره تولید مرغداران، بساط بازار سیاهی که اساس آن تخلف، سودجویی و انحراف توزیع نهادههای دولتی است، جمعآوری شود.
به گزارش ایسنا براساس آخرین تصمیمات کارگروه تنظیم بازار استان تهران قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان شد و این درحالیست که مرغ گرم در خردهفروشیهای سطح شهر تهران با قیمت حدود ۲۶ هزارتومان عرضه میشود.
ثبت دیدگاه