اسلایدجهاد کشاورزی

ایجاد ارزش افزوده بالا با توسعه کشت گیاهان دارویی

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، ترحم بهزاد در جلسه بررسی آخرین وضعیت باغ ملی باریجه در زنجان، اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد گیاهان دارویی را می‌توان در شرایط دیم، در دیمزارها تولید کرد. به علت کم توقع بودن این گونه‌ها در شرایط بحران کم آبی کشور و افت سفره‌های آب زیرزمینی، توسعه گیاهان دارویی بـا مصرف آب کمتر، ارزش افزوده بیشتری را تولید می‌کند.

وی تصریح کرد: وجود تنوع اقلیمی یکی از دلایل به وجود آمدن گونه‌های بومی و انحصاری متعدد در کشور اسـت کـه در هـر اقلیم تعداد زیادی گونه گیاهی وجود دارد و می‌توانند بـه طـور رسمی در سیستم دارویی ایـران وارد شوند.

بهزاد ادامه داد: گیاهان دارویی می‌توانند جایگزین بسیار مناسبی بـرای فعالیت‌های دامداری در مراتع باشند و بـا ایجاد پوشش گیاهی، بهره‌وری چندین برابر دام، ارزش خواهد داشت.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که گیاهان دارویی در مراتع بـا کوچکترین اقـدام احیا و تولید می‌شود، تصریح کرد: با عملیات بیولوژیک و قرق، پوشش گیاهـی آن کامل می شود و رسـیدن به تولید کلیماکـس و امکان بهره‌برداری بلندمدت نیز میسر می‌شود.

به گفته وی، استفاده حداکثری از طبیعت و فراورده‌های طبیعی در راستای سلامت انسان و رفاه اجتماعی با حفظ چرخه‌های اکوسیستمی طبیعت، افزایش تقاضای جهانی بـه محصولات طبیعی و گیاهی اسـتاندارد، باعث افزایش صادرات گیاهان دارویی و ارزآوری، رونق اقتصادی و بهبود معیشت بهره‌برداران خواهد شد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا