اسلایدجهاد کشاورزیزراعت

آبیاری ۷۰ درصد از اراضی کشور به صورت سنتی

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، به گفته وی متاسفانه ما با یک معضل اساسی روبرو هستیم که اگر مسئولین نظام و علما فکری به حال کوچک شدن اراضی نکنند، محتاج بیگانگان می‌شویم، اجرای مصوبه الگوی کشت نیازمند هماهنگی وزارتخانه‌های نیرو و صمت و سازمان برنامه و بودجه برای ایجاد زیرساخت‌های لازم در بحث بازرگانی و فروش محصولات و همچنین تامین منابع دارد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: امنیت غذای کشور ما در گام نخست  گندم و سپس برنج محور است، ولی در برخی از کشور‌ها این روش متفاوت است. اگر جنگ روسیه و و اکراین فراگیر شود به ضرر تمامی کشور‌ها است چرا که هر کشوری در وهله نخست نیاز خودش را برطرف می‌کند.

مهندس مهاجر گفت: مهمترین چالشی که کشور ما در سال‌های آتی با آن مواجه خواهد شد و هم اکنون نیز بخش‌هایی از کشور با آن مواجه شده، مشکل کم آبی و بحران آب است، زیرا بیشترین منابع آب کشور برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شود. کشت محصولات باید به سوی مدیریت بهینه منابع آبی به ویژه اصلاح الگوی مصرف و کشت سوق پیدا کند. ما به دنبال کشت تابستان هستیم و آن  را به سمت پاییز و زمستان باید سوق دهیم چراکه در تابستان تعریق کمتر است و خیلی راحت می‌شود کشت را انجام و از نزولات جوی استفاده کرد.

به گفته معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، در حال حاضر۷۰درصد اراضی کشور به صورت  سنتی آبیاری می‌شود. تا کنون بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است که این میزان در مقایسه با سال گذشته از افزایش ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تنی حکایت دارد. همچنین در زمینه ذرت علوفه‌ای هم تولید به مرز ۱۵ ونیم میلیون تن رسیده که این میزان بیش از نیاز است. می توان گفت این موضوع یکی از موفقیت‌های بزرگ کشور است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا