اسلایدبانک کشاورزیجهاد کشاورزییادداشت ویژه

نقش ارزشمند بانک کشاورزی در تولید محصولات اساسی کشاورزی

این امر موجب وابستگی فزاینده منطقه به بازارهای جهانی خواهد شد. بااین‌حال انتظار می‌رود تراز تجاری کشاورزی کشورمان نسبت به تراز تجاری کشاورزی منطقه تا سال ۲۰۲۹ از وضعیت بهتری برخوردار باشد. سهم ارزش‌افزوده بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی در کشورمان طی سال‌های اخیر روندی افزایشی داشته است. طی این مدت رشد افزوده بخش کشاورزی به‌طور قابل ‌توجهی از رشد ارزش ‌افزوده کل اقتصاد بالاتر بوده که نشان از تاب‌آوری بالای این بخش در مواجهه با تحریم‌های اقتصادی دارد. به طور کلی می‌توان گفت امنیت غذایی کشور، بیشتر وابسته به تولید محصولات اساسی و استراتژیک مانند گندم، چغندرقند، نیشکر، پنبه، دانه‌های روغنی و این قبیل محصولات است. از این‌رو کشورهای مختلف دنیا، تولید کافی این قبیل محصولات را در داخل کشور، در اولویت قرار می‌دهند.

در فرآیند تأمین اعتبار بخش کشاورزی در ایران، بانک کشاورزی اهمیت ویژه‌ای داشته و بخش عمده تسهیلات و سرمایه در گردش فعالان و دست‌اندرکاران بخش کشاورزی و دام و طیور کشور توسط این بانک کاملاً تخصصی تأمین می‌گردد. همواره اعطای اعتبارات بانک کشاورزی در کوتاه‌ مدت بر اشتغال و در دراز مدت بر سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی کشور، تأثیر مثبت داشته است. بانک کشاورزی در راستای وظیفه اصلی حمایت از تولیدکنندگان در بخش کشاورزی، هرساله تسهیلات قابل ‌توجهی را برای حمایت از تولید محصولات اساسی و استراتژیک زراعی پرداخت می‌نماید. شایان ذکر است تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی در حمایت از کشت محصولات بهاره و پاییزه در ۸ ماهه ابتدای سال جاری نسبت به همین مقطع در سال گذشته ۷۲ درصد رشد داشته است.

این بانک با هدف تحکیم پایه‌های امنیت غذایی کشور از ابتدای سال جاری تا ۲۶ آبان‌ماه بالغ بر ۱۰۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات زراعت برای کشت محصولات بهاره و پاییزه به ۹۹ هزار نفر از کشاورزان پرداخت کرده است. به طور معمول پرداخت تسهیلات زراعت با معرفی وزارت جهاد کشاورزی و برای حمایت از کشاورزان در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول توسط شعب بانک کشاورزی در سراسر کشور انجام می‌شود.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که بانک کشاورزی به عنوان یکی از بانک‌های توسعه‌ای جمهوری اسلامی ایران و تنها نهاد مالی بخش کشاورزی؛ سهم بسیار مهمی در رونق و شکوفایی روزافزون این بخش مهم و اساسی اقتصاد کشور و تأمین امنیت غذایی پایدار آحاد جامعه ایفا می‌کند. بنابراین دولتمردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی اگر به طور جدی خواستار دستیابی به خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی می‌باشند، می‌بایست نسبت به تأمین و تقویت هرچه بیشتر منابع بانک کشاورزی اقدام نمایند تا توان اعطای تسهیلات بانک افزایش پیدا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا