اسلایدجهاد کشاورزیمنابع طبیعی

ضرورت تدوین یک متن تحلیلی برای مقام معظم رهبری و سران سه قوه در راستای نجات طبیعت ایران

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، عباس نوبخت در سومین همایش ملی حمایت و حفاظت از جنگل‌ها و مراتع ایران گفت: این متن باید توجیه فنی و علمی دقیق داشته باشد.

وی درباره ضرورت تهیه این متن تحلیلی با کمک متخصصان و بخش تحقیقات اظهار داشت: حفظ امنیت زیستی کشور تضمین کننده امنیت ملی و غذایی است و اگر برای امنیت زیستی تلاش نکنیم، حلقه اتصال برای دستیابی به امنیت ملی و غذایی را از دست خواهیم داد.

نوبخت افزود: ما می‌خواهیم تمام پروژه‌های توسعه‌ای، عمرانی و شهرسازی در استان‌های مختلف بر مبنای امنیت زیستی جوامع محلی و امنیت زیستی کل کشور تدوین و اجرا شود و امنیت زیستی بهم نخورد تا با حداقل خسارت به طبیعت، حداکثر انتفاع را به مردم برساند.

وی درباره اهمیت امنیت زیستی و نقش آن در امنیت ملی و غذایی کشور توضیح داد: دو پنجم جمعیت کشور در قسمت شمالی و جنوبی البرز و در منطقه رویشی هیرکانی زندگی می‌کند و دو میلیون و ۴ هزار هکتار اراضی رویشی هیرکانی به طور سالانه ۳ میلیارد و ۶ میلیون متر مکعب آب را در خود ذخیره و به تدریج آزاد می‌کند و آب یکی از شاخص‌های امنیت زیستی به شمار می‌رود.

نوبخت ادامه داد: این سطح از جنگل هیرکانی در سال برای بیش از ۲۰ میلیون نفر اکسیژن تولید می‌کند که یکی دیگر از شاخص‌های امنیت زیستی است.

وی اظهار داشت: ما باید استانداران کشور را به این باور برسانیم که همان‌طور که احداث یک کارخانه، یک پالایشگاه و یا مجموعه گردشگری برای امنیت، آرامش و زندگی بهتر مردم از جنبه اقتصادی واجب است، حفاظت از آب و خاک را نیز برای کشور واجب است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد بحرانی شدن سطوح مربوط به ریزگردها در کشور گفت: سطوح بحرانی ریزگردها از ۶ میلیون هکتار در ۱۷ سال پیش به حدود ۱۴ میلیون هکتار و تعداد استان‌های بیابانی از ۱۴ استان به حدود ۲۰ استان رسیده است.

وی تصریح کرد: اگر عوامل مختلفی که موجب تخریب منابع طبیعی می‌شود را به درستی شناسایی و از آن جلوگیری نکنیم، در حفاظت و جراحی طبیعت موفق نخواهیم شد.

نوبخت طغیان آفات و بیماری‌ها در جنگل‌ها و مراتع را یکی از چالش‌های موجود عنوان و تصریح کرد: اکنون در رویشگاه زاگرس با بحران آفت جوانه‌خوار و برگ‌خوار و بیماری زغال بلوط روبرو هستیم.

وی ادامه داد: در استان چهارمحال وبختیاری از سطح ۳۵۰ هزار هکتار جنگل، اکنون حدود ۳۵ هزار هکتار درگیر آفت جوانه‌خوار و برگ‌خوار است و از این ۳۵ هزار هکتار در سطح یک هزار هکتار در حال مبارزه با این آفات هستیم.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، کشاورزی در زیرآشکوب جنگل‌ها را از دیگر چالش‌ها برشمرد و اذعان داشت: در حال حاضر دو میلیون هکتار در زیرآشکوب جنگل‌های زاگرس، کشاورزی انجام می‌شود و سموم مورد استفاده در کشاورزی، تمام شکارگرهای طبیعی را از بین می‌برد.

وی با اشاره به این که ظلم بزرگی به جنگل‌های شمال کشور و جنگل‌های زاگرسی شده است، گفت: ما بدون مطالعه در بالادست، سد احداث کرده‌ایم و این اقدام در منابع طبیعی موجب اختلال شده است.

نوبخت در بخش دیگر از سخنان خود به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و اظهار داشت: در اجرای این طرح، تولید نهال ۲۰ درصد کاراست و ۱۰ درصد کار به کاشت و ۷۰ درصد دیگر به نگهداری از نهال اختصاص دارد.

وی با اذعان به این که طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت موجب جریان‌سازی فکری در حوزه منابع طبیعی شده است، تصریح کرد: تقریبا همه به منابع طبیعی توجه نشان می‌دهند.

این مقام مسوول افزود: بخشی از عرصه‌ها در حیطه نهادهای نظامی است و این طرح موجب شده آنها عرصه‌های در اختیار خود را برای کاشت درخت، معرفی کنند.

نوبخت ادامه داد: یک سند پشتیبان برای طرح کاشت یک میلیارد درخت آماده شده که کمیته علمی این طرح آن را تدوین کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا