اسلایدجهاد کشاورزی

رفع نقص کمباین‌های کاه کوب

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، جلسه کارشناسی و نقص شناسی کمباین کاه کوب به ریاست کریم ذوالفقاری و مدیران کمباین‌سازی اراک، کمباین‌سازی برزگر همدان، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی، بنیاد توانمندسازی گندمکاران و شرکت‌های مرتبط برگزار شد.
رئیس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در حاشیه این نشست گفت: یکی از مشکلات صنایع کشاورزی، بحث فرسودگی ناوگان برداشت غلات است. ما در سال ۱۰ تا ۱۴ میلیون تن گندم، ۳ میلیون تن جو دانه‌ای و در مجموع حدود ۱۷ تا ۲۰ میلیون تن غلات تولید می‌کنیم.
وی افزود: این غلات توسط کمباین برداشت غلات از زمین برداشت می‌شوند؛ در حال حاضر ۲۰ هزار دستگاه کمباین در کشور وجود دارد که متأسفانه به دلیل کمبود تزریق کمباین نو به بازار، ۱۲ هزار دستگاه آن، فرسوده است که قطعاً باعث افت و ریزش در محصول می‌شود.
ذوالفقاری با بیان اینکه معضل دیگر این بخش کمباین‌های کاه کوب هستند، تصریح کرد: این کمباین‌ها در ابتدا توسط کارگاه‌ها تولید شدند و پس از آن شرکت‌ها هم تولید این وسیله را آغاز کردند.
وی ادامه داد: امروز جلسه کارشناسی و نقص شناسی کمباین کاه کوب با حضور کمباین‌سازی اراک، کمباین‌سازی برزگر همدان، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی، بنیاد توانمندسازی گندمکاران و شرکت‌های مرتبط برگزار شد و نتایج بررسی‌های میدانی به اشتراک اعضای جلسه گذاشته شد، نتیجه جلسه این بود که جمع‌آوری کاه در برخی فواصل از الزامات کشاورزان است و باید ساختاری را ایجاد کنیم که اشکال سیستم‌های خرمن کوب کمباین‌های موجود اصلاح شود.
رئیس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: ما ابزار قدرتمند برای جلوگیری از فعالیت کمباین‌های کاه کوب را داریم اما برای تعطیل نشدن اشتغال در این بخش، باید با همکاری مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی و مشارکت کلیه شرکت‌های تولیدکننده کمباین در ایران، ظرف سه ماه راهکار اصلاحی خرمن کوب کمباین‌های کاه کوب را ارائه کنیم تا کشاورز بتواند با رعایت مسائل کشاورزی حفاظتی کاه را جمع‌آوری کند و میزان افت، ریزش و ضایعات به حداقل برسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا