اجرای طرحهای زنجیره سبز و آبی در هرمزگان برای پایدارسازی امنیت غذایی
به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) با محوریت تأمین امنیت غذایی در کشور از ابتدای امسال با تشکیل کارگروه تأمین امنیت غذایی با محوریت اجرای طرحهای زنجیره سبز و آبی کشور متمرکز شده است.
در این موضوع طرحهای زیادی در استانهای کشور در زمینه کشاورزی و آبزیپروری انجام شده که استان هرمزگان بهعنوان یک استان دریایی با توجه به موقعیت استراتژیک و نزدیکی به دریا یکی از استانهای محوری اجرای این طرحها در قالب طرحهای زنجیره سبز و آبی بنیاد برکت، است.
محسن مردعلی، مدیر طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت در اینباره میگوید: کارویژه خود را بر محور تولید مواد غذایی قرار دادیم که براساس تعریفی که در الگوی کشت و سند آمایش سرزمینی وجود دارد، باید حداقل تا سال ۱۴۰۶ بیش از ۱۴۵ میلیون تن مواد غذایی تولید شود.
به گفته وی در حال حاضر میزان تولید مواد غذایی در کشور ۱۲۵ میلیون تن است و با توجه به فاصلهای که تا شرایط پیشبینی شده وجود دارد باید تلاش شود از طریق ارتقای بهرهوری و اجرای طرحویژهها در حوزه تولیدات کشاورزی مورد پیگیری قرار گیرد.
مردعلی گفت: از لحاظ فراهم کردن غذا تقریباً نیاز کشور از طریق تولیدات داخل کشور پوشش داده میشود اما این موضوع را باید با دید آیندهنگری نگاه کرد و این فاصله ۲۰ میلیون تنی که از وضعیت موجود و وضعیت عادی وجود دارد نیازمند برنامهریزی است که بتوانیم از زمین، آب و وضعیت کشاورزی به شکل خوبی استفاده کنیم.
مدیر طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت گفت: تأمین امنیت غذایی کالاهای استراتژیک بسیار اهمیت دارد که براساس سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه باید حداقل ۹۰ درصد تولیدات در حوزه کشاورزی در داخل کشور تولید شود.