ضرورت تحول در تولیدات حوزه آبزیان کشور
به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، معاون وزیرجهاد کشاورزی سهم شیلات را از ۱۲۵ میلیون تن تولید بخش کشاورزی یک درصد توصیف کرد و افزود: با تدوین و ابلاغ سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی برای اولین بار در کشور با حضور ۴۰۰ نفر از اساتید دانشگاهی و محققان حوزههای مختلف، ریل گذاری جدیدی در بخش کشاورزی آغاز خواهد شد.
وی بر ریلگذاری حوزه دامپزشکی کشور در سال آتی تاکید کرد و گفت: در این سند به تقویت نظام هوشمند الگوی مصرف، ایجاد پایش هوشمند مخاطرات بهداشتی، ساماندهی عرضه داروهای دامپزشکی، ارتقاء استانداردهای بهداشتی کشتارگاهها، سلامت زنجیره غذا، نظارت به مواد اولیه داروهای دامپزشکی و نیز رتبهبندی محصولات کشاورزی و غذایی تأکید شده است و از برگزار کنندگان کنگره خواست که به این موارد بیشتر پرداخته شود.
وی تأکید کرد که امروزه برای ارتقاء سلامت محصولات دامی ورود فناوریهای نوین در حوزه دامپزشکی بسیار ضروری است و استفاده از فناوری نانوتکنولوژی به تشخیص سریع درمان کمکمیکند.
وی در ادامه به سالگرد یکصد ساله تاسیس موسسه واکسن و سرمسازی رازی اشاره کرد و گفت: این هدیه سلامتی به مردم است که یک قرن برای سلامتی مردم تلاش شده و توانسته سلامت و کیفیت زندگی مردم را ارتقاء بخشد.
خیام نکویی گفت: باید در کنگرههای بینالمللی به اثرگذاری تولیدات علمی در سلامت مردم در صورت برنامهریزیهای آینده بهتر بررسی شود.
رئیس سازمان تات افزود: تامین امنیت غذایی کشور در حوزه دام، طیور و آبزیان، امروز نیازمند فعالیتهای جدید در حوزه دامپزشکی کشور است و این امر مشارکت دانشگاهیان و بخش خصوصی حوزه دامپزشکی را میطلبد.
رئیس سازمان تات با اشاره به سرعت رشد علم و فناوری در دنیا گفت:در چند سال گذشته فناوریهای جدید از جمله فناوری نوین در علوم زیستی تولید شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی بزرگترین ثروت و سرمایه هر کشوری است، عنوان کرد: در ایران بیش از هشت هزار گونه گیاهی وجود دارد که از این تعداد بیش از ۲ هزار گونه، گیاهان دارویی است.
وی ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه بانک ژن گیاهی ملی ایران در تامین امنیت پایدار غذایی اظهار داشت: این بانک ژن یکی از ۱۲۰ افتخارات منابع ژنتیکی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و بزرگترین بانک ژن زراعی در دنیا است که با دارا بودن ویژگی منحصربهفرد منابع ژنتیکی بومی، نقش حیاتی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، معاون وزیرجهاد کشاورزی سهم شیلات را از ۱۲۵ میلیون تن تولید بخش کشاورزی یک درصد توصیف کرد و افزود: با تدوین و ابلاغ سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی برای اولین بار در کشور با حضور ۴۰۰ نفر از اساتید دانشگاهی و محققان حوزههای مختلف، ریل گذاری جدیدی در بخش کشاورزی آغاز خواهد شد.
وی بر ریلگذاری حوزه دامپزشکی کشور در سال آتی تاکید کرد و گفت: در این سند به تقویت نظام هوشمند الگوی مصرف، ایجاد پایش هوشمند مخاطرات بهداشتی، ساماندهی عرضه داروهای دامپزشکی، ارتقاء استانداردهای بهداشتی کشتارگاهها، سلامت زنجیره غذا، نظارت به مواد اولیه داروهای دامپزشکی و نیز رتبهبندی محصولات کشاورزی و غذایی تأکید شده است و از برگزار کنندگان کنگره خواست که به این موارد بیشتر پرداخته شود.
وی تأکید کرد که امروزه برای ارتقاء سلامت محصولات دامی ورود فناوریهای نوین در حوزه دامپزشکی بسیار ضروری است و استفاده از فناوری نانوتکنولوژی به تشخیص سریع درمان کمکمیکند.
وی در ادامه به سالگرد یکصد ساله تاسیس موسسه واکسن و سرمسازی رازی اشاره کرد و گفت: این هدیه سلامتی به مردم است که یک قرن برای سلامتی مردم تلاش شده و توانسته سلامت و کیفیت زندگی مردم را ارتقاء بخشد.
خیام نکویی گفت: باید در کنگرههای بینالمللی به اثرگذاری تولیدات علمی در سلامت مردم در صورت برنامهریزیهای آینده بهتر بررسی شود.
رئیس سازمان تات افزود: تامین امنیت غذایی کشور در حوزه دام، طیور و آبزیان، امروز نیازمند فعالیتهای جدید در حوزه دامپزشکی کشور است و این امر مشارکت دانشگاهیان و بخش خصوصی حوزه دامپزشکی را میطلبد.
رئیس سازمان تات با اشاره به سرعت رشد علم و فناوری در دنیا گفت:در چند سال گذشته فناوریهای جدید از جمله فناوری نوین در علوم زیستی تولید شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی بزرگترین ثروت و سرمایه هر کشوری است، عنوان کرد: در ایران بیش از هشت هزار گونه گیاهی وجود دارد که از این تعداد بیش از ۲ هزار گونه، گیاهان دارویی است.
وی ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه بانک ژن گیاهی ملی ایران در تامین امنیت پایدار غذایی اظهار داشت: این بانک ژن یکی از ۱۲۰ افتخارات منابع ژنتیکی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و بزرگترین بانک ژن زراعی در دنیا است که با دارا بودن ویژگی منحصربهفرد منابع ژنتیکی بومی، نقش حیاتی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد.