اسلایدجهاد کشاورزی

ثبت تولید ۲ میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندر پاییزه

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی گفت: تولید چغندر قند پاییزه به دو میلیون و 170 هزار تن رسید.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، پیمان حصادی در گردهمایی سالانه هماهنگی و برنامه‌ریزی کشت پاییزه چغندر قند افزود: با تولید دو میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندرقند، بالاترین میزان تولید این محصول در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ ثبت شد.

وی اظهار داشت: این میزان برداشت از سطح ۳۱ هزار هکتار اراضی در شش استان کشور صورت گرفته است.

حصادی میزان شکر بدست آمده از دو میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندرپاییزه را ۲۵۶ هزار تن عنوان کرد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره مطالبات چغندرکاران گفت: تمام پول چغندرکاران نیز از سوی کارخانه‌های قند و شکر در قالب کشت قراردادی پرداخت شده است.

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اذعان داشت: عملکرد تولید چغندر پاییزه در کشور ۷۰ تن در هکتار است.

وی یادآور شد: در سال زراعی گذشته، یک میلیون و ۴۱۰ هزار و ۸۳۲ تن چغندر پاییزه از اراضی زراعی برداشت شد.

حصادی ادامه داد: اگر در سال زراعی جاری ظرفیت صنعتی در کشور وجود داشت، می‌توانستیم تا پنج میلیون تن چغندر پاییزه تولید کنیم، زیرا متقاضی برای کشت داشتیم.

وی در همین حال مدیریت مناسب مزرعه، استفاده از ارقام مناسب و پرپتانسیل، تغذیه گیاهی مناسب و افزایش بوته در هکتار را از عوامل مهم افزایش عملکرد و تولید برشمرد.

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی گفت: با توجه به منابع آب کشور مدیریت مصرف آب در محصولات کشاورزی یکی از برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی می‌باشد و در این راستا کشت چغندرقند پاییزه در کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است.

وی افزود: با توسعه کشت پاییزه چغندرقند طی ده سال اخیر بیش از ۶۵۲ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شده است.

حصادی گفت: میزان صرفه‌جویی در کشت پاییزه سال زراعی جاری بیش از ۱۳۰ میلیون مترمکعب بوده است و به ازای یک متر مکعب آب مصرفی در هکتار بیش از ۱.۳۳ کیلوگرم شکر از چغندرقند پاییزه بدست آمده است که در کشور بی‌سابقه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا