اخبار ویژهاسلایدصنایع غذایی

زمینه‌چینی برای واردات کنسرو زیتون

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، مهدی عباسی، رئیس شورای ملی زیتون کشور از عدم نظارت بر واردات روغن زیتون‌های خارجی انتقاد کرد و گفت: عدم توجه دستگاه‌های مربوطه منجر به این شده که قدرت رقابت در تولید زیتون و روغن زیتون در داخل کشور کم شود و به جای آن شاهد واردات گسترده روغن زیتون به کشور هستیم.

وی با بیان اینکه واردات روغن زیتون به کشور آزاد و واردات زیتون ممنوع است، اضافه کرد: هم اکنون روغن پومیس بنام روغن بکر واردات کشور می‌شود و در داخل کشور نیز روغن‌های تقلبی در ملاءعام به فروش می‌رسد و این امر تولیدکننده را از تولید روغن منصرف می‌کند و تولیدکننده برخلاف میل باطنی و استاندارد جهانی به تولید کنسرو زیتون رو می‌برد.

رئیس شورای ملی زیتون با بیان اینکه واردکنندگان به منظور زمینه چینی برای واردات، بحث ارزش غذایی روغن زیتون را مرتب مطرح می‌کنند، تأکید کرد: این در حالی است که واردکنندگان به خوبی می‌دانند با اقدامات انجام گرفته در این حوزه، عملاً امکان تولید روغن زیتون وجود ندارد و تولید روغن سال گذشته در کشور به عدد زیر ۴ هزار تن رسیده و در مقایسه با سال ۹۸ با کاهش حدود ۳۰۰ درصدی مواجه بوده است.

عباسی گفت: با ادامه روند فعلی در دو سال آینده، تولید روغن زیتون نزدیک به صفر خواهد شد و تنها بخشی که بهره‌برداران می‌توانند به آن امیدوار باشند تولید کنسرو زیتون است.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: بهره‌برداران چاره‌ای جز تولید کنسرو زیتون برای بقای این صنعت ندارند و متأسفانه اخیراً عده‌ای به دنبال آزادسازی واردات کنسرو زیتون و واردات کنسرو تولیدی سال ٢٠١٩ که عملاً تاریخ مصرف آن گذشته؛ از کشورهای ترکیه، اسپانیا و یونان با هدف کاهش قیمت کنسرو زیتون هستند.

وی اضافه کرد: همزمانی این اقدام با فصل برداشت زیتون می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به تولید داخل بزند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا