چرا گوشت گوساله گران شد؟
به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، احمد مقدسی، در اینباره اظهار کرد: هر کیلو گوساله زنده بهطور میانگین در بازار با قیمت ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان خرید و فروش میشود، در حالی که قیمت تمام شده دام برای تولیدکننده حدود ۷۵ هزار تومان است.
وی ادامه داد: قیمت تمام شده برای تولیدکننده بالا رفته زیرا هزینههای تولید هم بالا است. از طرفی به بخش پرواربندی نهاده دولتی تعلق نمیگیرد و همه آنها از بازار آزاد نهادههای موردنیاز خود را تهیه میکنند.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران اضافه کرد: ۶۰ درصد خوراک گاو یونجه، کاه و ذرت و علوفهای است که همه این اقلام از ابتدای سال ۲۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند و سوال اینجاست که دامدار باید با این افزایش قیمتها چه کند؟
وی در پایان گفت: یک ماه گذشته قیمت گوساله زنده حدود ۴۰ هزار تومان بود که در حال حاضر به ۵۷ تا ۶۰ هزارتومان رسیده است. بدیهی است که این افزایش قیمت در بازار نیز اثرات خود را بگذارد.
فرهاد اکبری، رئیس هیأت مدیره اتحادیه سراسری دامداران ایران نیز در پاسخ به این سوال که چرا قیمت گوشت گوساله افزایش حدود ۲۰ هزارتومانی در بازار داشته است، گفت: هر کیلو دام زنده در بازار با قیمت ۵۲ تا ۵۵ هزارتومان خرید و فروش میشود که طبیعتاً بایستی گوشت با قیمت ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار تومان به دست مصرفکننده برسد اما اینکه گوشت با قیمتهای بالا به دست مصرفکننده میرسد بهدلیل حضور دلالان و واسطهها در بازار است.
وی با اشاره به اینکه کمبودی در دام زنده نداریم، افزود: هزینههای تولید بالا رفته است. ولی این افزایش هزینهها یعنی اینکه بایستی دامدار دامش را گرانتر بفروشد که اینگونه نیست. این دلالها و واسطهها هستند که بر بازار تسلط داشته و قیمتها را افزایش میدهند.