حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 28 شوال 1445 Monday, 6 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4486 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 0×
افزایش بهره‌وری و مطلوبیت‌سازی، دو مؤلفه الگوی کشت
02 بهمن 1402 - 12:44
شناسه : 20598
3
رئیس سازمان تات بابیان اینکه مجموع خاک‌های سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در حوزه آبی و دیم و آیش ۱۸ میلیون هکتار است، گفت: با استفاده از این پتانسیل ظرفیت این‌که بتوانیم به تأمین امنیت غذایی پایدار دست پیدا کنیم وجود دارد.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی سازمان تات
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به گرم شدن دو درجه‌ای ایران نسبت به ۵۰ سال گذشته گفت: با  تغییر اقلیم و کاهش میزان بارندگی، در طول این چهار دهه میانگین بارندگی کشور از ۲۵۰ میلی‌متر به ۲۲۰ میلی‌متر رسیده و خشکسالی گسترش پیدا کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت دانشی در حوزه کشاورزی کشور گفت: ۱۲ هزار نفر هیات علمی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می‌کنند که با مشارکت آن‌ها به‌طور مستقیم در حوزه اجرای  سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی شاهد اتفاقات مثمر ثمری خواهیم بود.

وی کشاورزان را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در موفقیت سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی دانست و اضافه کرد: میانگین سن کشاورزان تقریباً ۵۴ سال است و بیش از ۵ میلیون بهره‌بردار داریم که تولیدکننده هستند. این در حالی است که به‌تناسب افرادی که بازنشسته می‌شوند، نیروی انسانی مکفی تربیت نمی‌کنیم. بنابراین در سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی تربیت کشاورزان آینده در دستور کار است.

وی خاطر نشان کرد: در کشور حدود ۸۳۰۰ گونه گیاهی داریم که ۲۰۰۰ گونه فقط بومی جمهوری اسلامی است و بیش از ۲۲۰۰ گونه گیاهان دارویی است. از طرفی ۳۰۰ روز از ۳۶۵ روز کشور آفتابی است و این یعنی ظرفیت انرژی که می‌توانیم در بخش کشاورزی به کار ببریم بالا است.

خیام نکویی الگوی کشت را مبتنی بر آمایش سرزمینی دانست و اظهار کرد:  افزایش بهره‌وری و مطلوبیت سازی دو مؤلفه  الگوی کشت است و استفاده از این دو مؤلفه همراه با افزایش ضریب نفوذ دانش اتفاقات خوبی را می‌تواند در بخش کشاورزی رقم بزند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  گفت: میوه اصلی دانش‌بنیان شدن افزایش بهره‌وری و حفاظت از منابع پایه آب، خاک و ذخایر ژنتیکی است و در تعریف دانش‌بنیان شدن کشاورزی افزایش میزان کَمی در راستای افزایش ضریب نفوذ دانش است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.