حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 28 شوال 1445 Monday, 6 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4487 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 0×
تولید تراکتور بیشتر از تقاضای کشور نیست
20 شهریور 1401 - 19:30
شناسه : 14053
6
سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: تولید تراکتور از تقاضا بیشتر نیست بلکه نیاز کمتر از تولید است، در حال حاضر ما 21 هزار دستگاه تراکتور نیاز داریم که تراکتورسازی 30 هزار دستگاه تولید می‌کند.
ارسال توسط : منبع : ایانا
پ
پ

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، حسین اصغری، سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در برنامه میز اقتصادی با موضوع «چالش‌های تولید و توزیع تراکتور» شبکه خبر، گفت: وضعیت تولید تراکتور در کشور توسط شرکت تراکتورسازی حدود 30 هزار دستگاه در کشور است و نیاز واقعی کشور از نظر ما با توجه به فعالیت‌های توسعه‌ حدود 21 هزار دستگاه تراکتور است.

وی تصریح کرد: آنچه که بیشتر از تولید بوده تقاضای موجود در بازار است؛ مرکز مکانیزاسیون کشور اعتبارات سالیانه را براساس توانمدی و ظرفیت استان‌ها در نظر می‌گیرد و آن را به استان‌ها ابلاغ می‌کند؛ در حقیقت کشاورزان ما برای دریافت تراکتور به مراکز خدمات و جهاد کشاورزی استان‌ها مراجعه می‌کنند.

اصغری تصریح کرد: با توجه به نیاز کشور به توسعه مکانیزاسیون از سال 1392 خط اعتباری برای این موضوع راه‌اندازی شد و از آن زمان تاکنون دریافت تسهیلات برای خرید ادوات مختلف کشاورزی و تراکتور به کشاورزان در دستور کار قرارگرفته است.

به گفته سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، در سال 94 نیز 10 هزار و 900 تراکتور و در سال 95 نیز این عدد به 13 هزار و 300  از محل این خط اعتباری به کشاورزان تحویل داده شد.

وی یادآور شد: در سال 99 بالغ‌بر 22 هزار و 200 عدد انواع تراکتور به کشاورزی تحویل‌شده است؛ میزان تحویل انواع تراکتور در سال گذشته 21 هزار و 200 دستگاه از طریق خرید اعتباری مکانیزاسیون به کشاورزان بوده است.

اصغری تصریح کرد: تولید تراکتور از تقاضا بیشتر نیست بلکه نیاز کمتر از تولید است، در حال حاضر ما 21 هزار دستگاه تراکتور نیاز داریم که تراکتورسازی 30 هزار دستگاه تولید می‌کند و سال گذشته 22 هزار دستگاه توزیع‌شده و مابقی آن نیز احتمالاً در چرخه صادرات قرارگرفته و بازار صادراتی خوبی نیز برای آن وجود دارد.

وی با اشاره به ارتقای شاخص مکانیزاسیون و نظارت بر کیفیت ماشین آلات از وظایف مرکز توسعه مکانیزاسیون تعریف شده است، تصریح کرد: تا پایان سال 98 هیچ صفی برای دریافت تراکتور وجود نداشت و پس از آن تبدیل به کالایی سرمایه ای شد و تقاضا برای آن افزایش یافت.

اصغری گفت: در تعامل وزیر وقت جهاد کشاورزی و شرکت تراکتورسازی بتوانیم تا میزان تولید را با میزان تقاضا را هماهنگ کنیم تعیین برش شهرستانی تعداد تراکتور در نظر گرفته شد و ورود مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی به درخواست شرکت تراکتورسازی برای مدیریت بازار انجام شد.

به گفته سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، همه کسانی که در صف دریافت تراکتور هستند اهلیت دریافت آن را ندارند و باید این موضوع بررسی شود.

فروش بالغ بر 10هزار تراکتور خارج از خط اعتباری

اصغری با بیان اینکه سال گذشته 21هزار و 200تراکتور توسط شرکت تراکتورسازی عرضه شده است، یادآور شد:  از این میزان 10هزار 650 تراکتور بدون دریافت تسهیلات و خارج از خط اعتباری خریداری شده است.

وی گفت: 50 درصد فروش تراکتور خارج از خط اعتباری بوده است.

سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی یادآور شد: قطعا باید برای تأمین منابع اعتباری کشاورزانی که توانایی نقدی ندارند فکری شود و در این راستا حسب دستور وزیر جهاد کشاورزی و پیگیری بانک کشاورزی در نیمه دوم سال با تأمین مالی از طرف بانک کشاورزی، تراکتور به کشاورزان در صف اختصاص خواهد یافت.

اصغری گفت: شفاف‌سازی به عنوان یک سیاست پیگیری می‌شود و در ثبت نام جدید  به صورت سیستمی خواهد بود که افراد با دریافت کد رهگیری به ترتیب نوبت تراکتور دریافت می‌کنند و برای این مظور  مکاتابات زیادی در دو هفته گذشته در این زمینه انجام شده است.

وی در پایان تصریح کرد: بسیاری از متقاضیانی دریافت تراکتور در سال‌های گذشته تراکتور دریافت کرده‌اند و به دلیل استفاده از سهمیه دیگر مشمول دریافت تراکتور نخواهند شد؛ این سامانه تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی زیر مجموعه سامانه پهنه‌بندی ( سامانه جمع)، پذیرش‌کننده ثبت نام کشاورزان است و در مهرماه به کشاورزان معرفی می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.