اسلایدجهاد کشاورزی

کاهش ۲۵ درصدی واردات نخ ابریشم به دنبال توسعه نوغانداری داخلی

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، عدیل سروی زرگر با بیان اینکه فعالیت نوغان‌داری در همه استان‌های کشور توسعه یافته است، گفت؛ در سال‌جاری توزیع تخم نوغان از ۳ فرودین در استان خراسان رضوی و استان‌های جنوبی کشور آغاز شد و تاکنون در ۱۵ استان کشور از جمله خراسان رضوی، گلستان، خراسان شمالی، مازندران، اصفهان و مناطق گرمسیری مانند بوشهر و کرمان در حال انجام است. همچنین تخم نوغان مورد نیاز سایر استان‌ها نیز متناسب با شرایط اقلیمی تحویل داده خواهد شد.

این مقام‌ مسئول تصریح کرد: امسال تاکنون ۱۸ هزار و ۲۸۵ جعبه عنوان تخم نوغان مابین ‌خانوارهای نوغاندار توزیع شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ برابر شده است. این افزایش پرورش کرم ابریشم، به اقبال نوغانداران و شرایط آب و هوایی مربوط به برگ‌دهی باغات توت باز می‌گردد.

سروی زرگر با اشاره به تعیین قیمت تخم نوغان، گفت: قیمت بر اساس مصوبه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات کشاورزی، به ازای هر جعبه ۲۰ هزار تومان و به صورت یارانه‌ای تعیین و از طریق شبکه توزیع استانی و با تسهیل دسترسی در اختیار نوغانداران قرار می‌گیرد.

وی با تأکید بر سیاست‌های حمایتی دولت در خصوص پرورش نهال توت، اضافه کرد: بالغ بر ۴۸۵ هزار اصله نهال توت در بین نوغانداران کشور توزیع شد و تولید نهال توت روند افزایشی به خود گرفته است. امسال حدود ۲ میلیون قلمه توت را بین استان‌های تولیدکننده نهال توت توزیع کردیم. همچنین ظرفیت خوبی در قالب تفاهم همکاری معاونت امور تولیدات دامی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اتفاق افتاده و برای نخستین بار اقدام به تولید نهال توت با استفاده از ظرفیت ایستگاه‌های تولید نهال این مجموعه کرده‌ایم. در این رابطه حدو۳۷۰ هزار قلمه توت به ۹ استان کشور تحویل شده است.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری با اشاره به روند رو به رشد تولید پیله‌تر ابریشم، افزود: میزان تولید داخلی از ۲۸ درصد به ۵۳ درصد رسید و همین موضوع واردات نخ ابریشم را ۲۳ درصد کاهش داد. امیدواریم با اتکا به تولید داخلی به خوداتکایی در این زمینه دست بیابیم.

وی عدد اعلام‌ نیاز به تخم نوغان را ۴۸ هزار جعبه عنوان کرد و افزود: نیاز نوغانداران تأمین شده است. گفتنی است که در تمام استان‌های کشور شاهد پرورش کرم ابریشم هستیم و امیدواریم عدد تولید پیله ابریشم در سال جاری به حدود هزار و ۸۰۰ تن پیله ابریشم برسد.

این مقام مسئول با اشاره به افزایش تعداد استان‌های پرورش تخم نوغان، گفت: امکان پرورش در فصل پاییز نیز در دستور کار قرار گرفته است. این روند تولید رو به رشد، در نواحی معتدل و استان‌های ساحلی دریای خزر، خراسان رضوی و خراسان شمالی دنبال می‌شود.

سروی زرگر اضافه کرد: تسهیل در شبکه توزیع و تأمین یارانه‌ای نهاده‌ها مثل تخم نوغان، نهال توت، کودهای شیمیایی، همچنین حمایت بیمه‌ای و تعرفه واردات و اجرای برنامه‌های آموزشی برای توانمندسازی نوغانداران از مهمترین اقدامات وزارت کشاورزی در راستای حمایت از نوغانداری است.

وی در پایان ایران را هشتمین تولیدکننده پیله ابریشم در دنیا معرفی کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا