اسلایدجهاد کشاورزی

اتلاف محصولات کشاورزی؛ نیازمند بکارگیری فناوری و داده‌کاوی برای کاهش ضایعات

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، با اشاره به اینکه سالانه بین 25 تا 30 درصد از محصولات کشاورزی در ایران در طول زنجیره تولید و توزیع از بین می‌رود، گفت: اتلاف ۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در ایران؛ نیاز به فناوری و داده‌کاوی برای کاهش ضایعات دارد.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از سازمان تات، سیدمجتبی خیام‌نکویی با اشاره به آمارهای فائو که این میزان اتلاف را معادل غذای ۹ میلیون نفر عنوان کرده است، گفت: به کمک فناوری‌های جدید و تحلیل داده‌ها، می‌توان ضمن بهینه‌سازی فرآیند تولید و توزیع، ضایعات غذایی را نیز به طرز چشم‌گیری کاهش داد.

وی افزود: اگر کشور بتواند ضایعات محصولات کشاورزی را به نصف کاهش دهد، حدود ۲۴ میلیون تن به محصولات کشاورزی و غذایی کشور اضافه می‌شود.

رئیس سازمان تات با تأکید بر سختی کار در تولید محصولات کشاورزی به‌خصوص گندم، تصریح کرد: ۴۰ درصد تأمین کالری روزانه جامعه با گندم صورت می‌گیرد و نقش این محصول در شرایط جهانی کنونی، به عنوان سپری سیاسی، اهمیت بیشتری یافته است.

وی اظهار کرد: برای کاهش این ضایعات قابل توجه، تغییر در فرهنگ مصرف امری ضروری است که می‌تواند از طریق همکاری با رسانه‌ها و به‌ویژه صدا و سیما محقق شود.
خیام‌نکویی عنوان کرد: صدا و سیما و رسانه‌ها می‌توانند در ترویج مصرف غذاهای سالم نظیر نان کامل و آگاه‌سازی در مورد ظرفیت‌های طبیعی کشور نقش بسزایی ایفا کنند.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در بخش ضایعات حوزه کشاورزی، بر ضرورت متمرکز شدن ایده‌ها بر روی این چالش‌ها تأکید کرد و گفت: با یک رویکرد قوی و برنامه‌ریزی دقیق می‌توانیم به راه‌حل‌های مناسب برای کاهش ضایعات و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی دست یابیم.

معاون وزیر در سازمان تات گفت: در این راستا، مسئولان دولتی نیز بر لزوم سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری و مکانیزاسیون تأکید دارند، زیرا سرمایه‌گذاری و رسوخ دانش در این حوزه مهم می‌تواند از بروز خسارت جلوگیری کرده و در افزایش راندمان تولید، نقش‌آفرینی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا